5 x tips om goed te slapen

Bezig met laden...

De één is er beter in dan de ander: slapen! Maar over het algemeen kunnen we stellen dat iedereen van slapen houdt. Het is toch altijd fijn om na een lange dag (of nacht) weer in je bed te kunnen kruipen. Waar sommigen binnen 10 minuten lekker vast slapen als Doornroosje, hebben anderen moeite met in slaap komen of in slaap blijven. In dit artikel vind je daarom 5 x tips om goed te slapen!

Innerlijke rust

Het klinkt zo logisch, maar innerlijke rust is heel belangrijk. Als je in bed ligt, gaan er vaak nog allerlei gedachten door je heen. Een boodschappenlijstje hier, een belangrijke afspraak daar, een verjaardag die je niet mag vergeten… Om rust in je hoofd te krijgen, kun je voor het slapengaan even yoga in bed doen. Mocht je niet zo van yoga houden, dan werkt meditatie voor jou misschien beter. En als je dit allebei niets vindt, dan kun je altijd een aantal bladzijden lezen of naar kalmerende muziek luisteren.

Leg je mobiel weg

Om die innerlijke rust te bewaren, kun je beter niet meer op je mobiel kijken als je eenmaal in bed ligt. Het is zelfs beter om hem al een tijdje voordat je naar bed gaat weg te leggen. We hebben al eerder een blogpost geschreven over het mee naar bed nemen van je mobiel. Het felle licht van je beeldscherm houd je wakker en door alle meldingen van je apps word je niet bepaald rustiger.  

Lavendel

lavendel_steigerhoutenbed Als je eenmaal rustig bent en klaar bent om te gaan slapen, kan het helpen om wat lavendel bij de hand te hebben. De geur van lavendel heeft namelijk een rustgevende werking op je zintuigen. Je kunt je bijvoorbeeld insmeren met een lavendel body lotion of wat lavendel onder je kussen leggen. Mocht je het lekker vinden, dan kun je zelfs een kop lavendel thee drinken voor het slapengaan. Maar dan heb je wel kans dat je er in de nacht even uit moet voor een klein toiletbezoek…

Een fijn bed

Wij van Livengo kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een fijn en goed bed is enorm belangrijk. Het is verstandig om je bed af te stellen op je wensen en op je manier van slapen. Iedereen heeft namelijk een uniek slaapkarakter en als je dat eenmaal weet, kun je een passend matras kiezen. Voor het totaal plaatje is een lattenbodem ook erg belangrijk, deze zorgt voor een stevig ligcomfort. Pas wel op, want als je eenmaal zo’n fijn bed hebt, wordt het pas écht moeilijk om op te staan in de ochtend.

Zwaarder geschut

Je kunt nog zo’n fijn steigerhouten bed hebben, maar als degene naast je snurkt, slaap jij vast niet zo goed. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: slaap gewoon met oordopjes in. Mocht je overigens last hebben van binnenkomend licht in de ochtend, dan kun je natuurlijk een slaapmasker opzetten.

Hopelijk slaap jij vanaf nu heerlijk met deze 5 x tips om goed te slapen. Welterusten!