Brrr.. Zo voorkom je koude voeten in bed!

Bezig met laden...

Tijdens deze koude dagen is het heerlijk om lekker vroeg je bed in te duiken. Toch is er iets wat ons tegenhoudt om direct in slaap te vallen: koude voeten. Krijg jij ook al direct koude voeten als je eraan denkt? Brrr.. dit gevoel is -op enkele geluksvogels na- helaas voor iedereen herkenbaar. Maar wie geen geluk heeft, moet slim zijn. Er zijn namelijk een aantal trucjes om koude voeten te voorkomen!

Niets is zo vervelend als het niet in slaap kunnen vallen doordat je voeten aanvoelen als ijsblokjes. En wat misschien nog wel het ergste is: de kou in je voeten trekt vaak door naar de rest van je lichaam. Geen slecht plan om koude voeten te voorkomen dus. Lees hier onze 8 tips.

1. Wollen sokken Zo voorkom je koude voeten in bed - wollen sokken Vaak is het dragen van sokken het eerste waar mensen aan denken om koude voeten te voorkomen. Doordat je voeten zijn ingepakt, blijven ze inderdaad beter warm. Onze tip: doe wel schone sokken aan voordat je naar bed gaat én ga niet slapen met natte sokken. Natte sokken zorgen helaas niet voor warme voeten. Wil je het helemaal goed doen? Draag dan wollen sokken. Wol houdt je voeten extra goed warm, doordat dit materiaal goed isoleert en goed vocht opneemt. Daarnaast heeft wol antibacteriële eigenschappen.

2. Hete pepers Zo voorkom je koude voeten in bed - hete pepers Wie krijgt het nou niet warm van het eten van pepers? Juist, het geeft je lichaam een warm gevoel. Dit komt door het stofje capsaïcine, wat ervoor zorgt dat er endorfines vrijkomen in ons lichaam. Dit leidt tot een gevoel van warmte in je lichaam én dus ook in je voeten!

3. Dikke pyjama Zo voorkom je koude voeten in bed - warme pyjama Wanneer je jezelf warm aankleedt, zijn sokken eigenlijk helemaal niet nodig. Hoe warmer je lichaam het heeft, hoe warmer je voeten blijven. Je lichaam heeft dan namelijk geen bloed uit je voeten nodig om de rest van je lichaam op te warmen. Kies dus voor een lekker dikke pyjama of een plaid over je dekbed.

4. Voeten omhoog Zo voorkom je koude voeten in bed - voeten omhoog Om je voeten op te warmen, kun je ook je voeten iets omhoog leggen. Dit bevordert namelijk de bloedcirculatie in je benen. Dit kun je doen door je voeten omhoog te houden, wat ook meteen goed is voor de buikspieren. Maar het gemakkelijkst is om het voeteneinde van je lattenbodem wat omhoog te zetten of een kussen onder je voeten te leggen.

5. Een voetenbadje Zo voorkom je koude voeten in bed - voetenbad Een andere manier om de bloedsomloop te stimuleren is het nemen van een voetenbad. Maak een koud en een warm badje en wissel dit af. Geen paniek, je hoeft je voeten minder lang in het koude water te houden. Je kunt namelijk het beste beginnen met 2 á 3 minuten warm water en vervolgens 20 seconden koud water. Dit herhaal je ongeveer 5 keer. Droog je voeten hierna goed af.

6. Voorverwarmen Zo voorkom je koude voeten in bed - voorverwarmen Waarom zou je in een koud bed kruipen, als je deze ook kunt voorverwarmen? Gewoon simpel, met een kruik. Leg de kruik ongeveer 10 minuten voor het slapengaan op de plek waar je voeten moeten komen te liggen en dit plekje is heerlijk verwarmd! Heb je geen kruik in huis? Je kunt ook een lege frisdrankfles vullen met heet water.

7. Geen kopje koffie Zo voorkom je koude voeten in bed - geen kopje koffie Drink jij altijd een kopje koffie voor het slapengaan? Deze gewoonte kun je beter afschaffen wanneer je vaak koude voeten hebt in bed. Cafeïne vernauwt namelijk de bloedvaten in je voeten, waardoor deze kouder worden. Een goed alternatief is decafeïnekoffie, thee of warme melk.

8. Een warm dekbed Zo voorkom je koude voeten in bed - een warm dekbed We eindigen met waarschijnlijk de meest voor de hand liggende tip. Als je het koud hebt in de winter, zorg er dan voor dat je onder een warm dekbed gaat liggen. Heb je een 4-seizoenendekbed? Zorg er dan voor dat je beide delen gebruikt. Een deel is namelijk geschikt voor de zomer, het andere deel voor het voor/najaar en samen zijn ze geschikt voor in de winter. Daarnaast zijn dekbedden verkrijgbaar met verschillende vullingen.

Dus, hou je voeten warm en je zult heerlijk slapen. Welterusten!