Wat betekenen jouw dromen!?

Bezig met laden...

De een heeft het vaker dan de ander, maar dromen doen we eigenlijk allemaal. En dan hebben we het in dit geval niet over dagdromen, maar over de dromen die je hebt als je slaapt. Het kan variëren van een zonnige vakantie tot een vervelende nachtmerrie waarbij je bijvoorbeeld valt. Maar waar komen die dromen eigenlijk vandaan? Bekijk snel wat jouw dromen zouden kunnen betekenen!

Dromen zijn bedrog?

Zijn dromen bedrog? Velen geloven dat je dromen echt wat betekenen. Je kunt nog zo lekker liggen in je steigerhouten bed maar als je veel droomt, kan het zijn dat je minder goed slaapt. Het is moeilijk om je dromen te onthouden en het is ook moeilijk om elke droom een betekenis te geven. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van ‘soorten’ dromen. Welke droom herken jij?

Achtervolging

Slaap je weleens onrustig? En droom je bijvoorbeeld weleens dat je achtervolgd wordt? Wanneer je in je droom achtervolgd wordt, kan dat betekenen dat je in het echte leven ook worstelt met een bepaalde situatie. Denk bijvoorbeeld aan een situatie die voor jou bedreigend of moeilijk is. Als je dit droomt, betekent dat dat je deze situatie probeert te vermijden. Probeer voor jezelf in kaart te brengen waar dit precies vandaan komt en kijk of je er wat aan kunt doen!

Vallen

Een veel voorkomende droom (of eigenlijk nachtmerrie) is vallen. Wanneer je in je dromen valt, heeft dat te maken met iets nieuws in je leven. Dit kan bijvoorbeeld een nieuwe school of baan zijn. Dit kan veel stress opleveren, zeker in het begin als je nog wat moet wennen. En dat komt dus terug in je dromen. Neem je rust! Dat is met een steigerhouten bed van Livengo gelukkig geen probleem.

Ontvoering

Droom je over een ontvoering? Kijk dan ook eens goed naar jouw huidige leven. Waarschijnlijk heb je dan het gevoel dat iets of misschien wel iemand de controle over jouw leven heeft. Wellicht komt deze persoon ook wel terug in je dromen. Het is goed om te weten te komen wat of wie de controle heeft op jouw leven volgens jouw gevoelens. Zo kun je er wellicht wat aan doen!

Vakantie

De bovenstaande dromen zijn eerder nachtmerries dan dromen, maar deze voorbeelden komen helaas vaak voor. Gelukkig is er ook een fijne droom die vaak voorkomt, maar ook deze droom heeft een betekenis. Op vakantie gaan in je dromen betekent dat je toe bent aan afwisseling. Doe je altijd hetzelfde op je werk? Wellicht is het fijn om eens wat anders te doen tijdens je baan! Je kunt wellicht ook energie op doen op een andere manier, bijvoorbeeld door je slaapkamer te restylen. Dit is leuk om te doen en je hebt even wat afwisseling. Mocht je dit volgens de trends van het voorjaar van 2017 willen doen, bekijk dan ook zeker ons artikel met deze trends!