Bedombouw voor een boxspring

Bezig met laden...

Bedombouw voor een boxspring

Bed of boxspring, wat is beter?

Boxsprings zijn nog steeds populair, maar er wordt tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een gewoon bed of ledikant. Maar de vraag blijft; is een gewoon bed beter dan een boxspring, of andersom? En wat zijn de verschillen?

Allereerst de samenstelling; een boxspring bestaat uit een box of onderstel met springveren, een matras en een topmatras. De kwaliteit van de matrassen en de ondersteuning vanuit het onderstel bepalen het niveau van slaapcomfort. Boxsprings zijn over het algemeen bekleed met een stof en kleur naar keuze. Ze hebben vaak een hogere bedrand, waardoor je ‘s ochtends makkelijk in- en uit bed stapt.

Een ledikant is een frame van hout of metaal. In een bedframe kunnen alle soorten matrassen en bedbodems geplaatst worden. Zoals lattenbodems, spiraalbodems en schotelbodems. Maar wist je dat je je oude boxspring ook in een nieuw jasje kunt steken? Livengo maakt voor jouw boxspring graag een houten ombouw op maat.

Houten bedframe boxspring

Houten ombouw boxspring

Ben je al een tijdje uitgekeken op de boxspring die je jaren geleden aan hebt geschaft? Of wil je een met een nieuwe bedombouw een andere look creëren in je slaapkamer? Bij ons kun je terecht voor een steigerhouten ombouw of een bedbak van eikenhout, waar je je boxspring als het ware in plaatst.

Ledikanten, maar ook boxsprings, zijn verkrijgbaar met diverse instaphoogtes. Dat is de hoogte van de bedrand, gemeten vanaf de grond tot en met de bovenzijde van het matras. De gewenste hoogte is vaak afhankelijk van je lichaamslengte en leeftijd. Senioren, maar ook personen met lange benen, prefereren vaak een hoger bed. Heb jij liever een hoog of laag bed? Wij maken de ombouw op de gewenste hoogte voor je.

Steigerhouten ombouw voor boxspring

Bedombouw kopen: waar let je op?

Ben je van plan om een nieuwe bedombouw voor je boxspring aan te schaffen? Houd dan ook rekening met de buitenmaten van je ombouw. Deze worden namelijk breder doordat de plankdiktes van de zijdes erbij komen, en eventueel het hoofdbord. Een boxspring van 180x200 wordt met een houten ombouw bijvoorbeeld zo’n 8 cm breder. Benieuwd naar alle exacte buitenmaten? Kijk dan bij de bedden onder het kopje ‘specificaties’.

Ombouw op maat gemaakt

Livengo heeft een ruime keus aan steigerhouten bedden, welke kunnen dienen als nieuwe ombouw voor jouw boxspring. We hebben verschillende modellen, materialen en kleuren. Zo kun je dus altijd een bed kiezen dat in jouw interieur past. Wil je graag meer advies? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom, wij helpen je graag!