Veel gestelde vragen

Bezig met laden...

Een bed kopen/ slaapkamer restylen is voor veel mensen geen alledaagse bezigheid. Wij begrijpen dan ook heel goed dat je hierover vragen hebt. Onderstaand vind je de vragen die het meest aan ons worden gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.


Wat is de levertijd van jullie producten? 

Onze levertijd is op dit moment gemiddeld 3 weken. Een bezorgafspraak wordt altijd vooraf met je afgestemd. Wil je exact weten wanneer we bij jou in de buurt kunnen zijn voor de levering, neem dan even contact met ons op.


Kan ik nu al bestellen en pas later laten leveren als mijn slaapkamer helemaal klaar is? 

Uiteraard is dat geen enkel probleem. Indien je eerder bestelt, heb je vaak nog meer keuze in bezorgdagen/ data. Op het einde van je bestelling vind je een opmerkingenveld, waar je je voorkeuren kunt vermelden. Nadat je een bestelling hebt geplaatst, nemen wij onze planning onder de loep. Vervolgens bellen we je zo snel mogelijk om de bestelling door te nemen en samen een bezorgdatum te prikken.


Op welke dagen / tijden wordt een bestelling bezorgd?

Wij bezorgen van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 16.00 uur. Nadat je een bestelling hebt geplaatst, nemen wij onze planning onder de loep. Vervolgens bellen we je zo snel mogelijk om de bestelling door te nemen en samen een bezorgdatum te prikken. Het tijdstip van bezorging op 1 à 2 uur nauwkeurig ontvang je enkele dagen van te voren (per e-mail).


Wordt mijn bed ook in elkaar gezet als jullie komen bezorgen? 

Jazeker! Binnen een mum van tijd staat je nieuwe, prachtige steigerhouten bed in je slaapkamer. Onze matrassen, kledingkasten en bureaus, welke niet van steigerhout zijn gemaakt, worden (volledig ingepakt) tot achter de voordeur geleverd. Deze kasten en bureaus bezorgen wij met een duidelijke zelfmontage- instructie.


Wat zijn de vaste lattenbodems van Livengo?

Een vaste lattenbodem bestaat uit 20 vurenhouten latten, welke we bij bezorging vastschroeven in je bed. Deze oerdegelijke lattenbodem biedt een uitstekende ondersteuning en zorgt voor voldoende ventilatie. Wij adviseren hierbij een matrasbeschermer.


Wat is een matrasbeschermer, en waarom heb ik die nodig?

Een matrasbeschermer is een soort deken van jute/ vilt, die je tussen je lattenbodem en matras legt. Je beweegt regelmatig in je slaap en ook tijdens het opmaken en keren van je matras ontstaat er wrijving, waardoor het matras kan verslijten/ beschadigen. Een matrasbeschermer biedt hiervoor de uitkomst. Bestel hier je matrasbeschermer.


Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een molton? 

Een matrasbeschermer is puur ter bescherming van je matras (zie hierboven voor meer uitleg). Een molton lijkt op een hoeslaken en trek je aan de bovenzijde over je matras heen. Moltons zijn gemaakt van een wat dikkere stof ('gemoltoneerd'). Wij adviseren een molton, omdat deze vocht absorbeert. Je verliest namelijk tot een halve liter vocht per nacht. Zonder molton of hoeslaken komt dit direct in je matras terecht. Een ander bijkomend voordeel van een molton is, dat deze heerlijk zacht en comfortabel aanvoelt. Dit bevordert de nachtrust, waardoor je zo fris als een hoentje weer je bed uitstapt. Bestel hier je molton.


Zitten er geen splinters in het bed? 

Alle bedden die onze werkplaats verlaten, worden door onze meubelmakers met de hand gemaakt. Ze worden drie keer geschuurd/ geborsteld, waardoor je geen splinters in onze bedden kunt vinden. Wij maken graag slaapkamers waar we trots op zijn. Houd er wel rekening mee dat alle bedden gemaakt zijn van gebruikt steigerhout. Hierdoor kunnen er altijd knoesten of oneffenheden in de bedden zitten. Wij zijn van mening dat dit bijdraagt aan de natuurlijke, robuuste uitstraling van onze meubels. Livengo = slaapkamers met karakter!


Waar moet ik op letten bij het kiezen van de lengte en breedte van mijn steigerhouten bed? 

Op onze website gaan wij uit van matrasmaten. De afmeting van het bed zelf, is afhankelijk van het type bed. Wil je weten of het bed in je slaapkamer past? Kijk dan bij je gewenste droombed bij specificaties. Aangezien wij onze bedden zelf maken, zijn kleine aanpassingen vaak mogelijk. Wil je even met ons sparren? Dat is uiteraard geen probleem. Onze klantenservice staat voor je klaar.


Wat is een familiebed?

Livengo is specialist op het gebied van familiebedden! Aangezien wij onze bedden zelf maken, is er veel mogelijk. Heb je je (droom)familiebed met bijvoorbeeld afmeting 240x200 cm gevonden en ben je op zoek een bijbehorend matras? Een matras van deze afmeting wordt te groot/ zwaar om te keren. Wij adviseren daarom bijvoorbeeld twee matrassen en/ of een topper.

Samen slapen bevordert de familieband. Lees meer voordelen van het familiebed op ons blog of bekijk ons uitgebreide assortiment van bedden en matrassen hier.


Ik heb een steigerhouten bed besteld, en wil graag een bijpassende kledingkast van hetzelfde materiaal, kan dit?

Het is een vraag die we regelmatig van klanten krijgen. Het aanbod van steigerhouten kasten op internet is enorm. Toch raadt Livengo het altijd af om een slaapkamerkast van steigerhout te laten maken. Steigerhout werkt namelijk altijd een beetje. Bij grote oppervlaktes zoals paneeldeuren komt er spanning op het meubel te staan, waardoor gedeeltes krom kunnen trekken. Het ziet er prachtig uit, maar je zult er helaas nooit lang plezier van hebben. Een kledingkast van steigerhout? Beter dus van niet! Dit probleem doet zich overigens alleen bij kasten voor. Steigerhouten bedden en bureaus bestaan uit kleinere oppervlaktes en zijn op zo veel punten bevestigd dat het hout geen kant meer op kan. Over 10 jaar is je steigerhouten ledikant of bureau nog net zo mooi.


Hoe lang krijg ik garantie? 

Wij geven vijf jaar garantie op onze bedden, nachtkastjes, matrassen, bureaus en (slaapkamer)kasten. Voor aanvullende informatie verwijs ik je graag naar onze voorwaarden.


Hoe lang mag ik proefslapen op mijn matras?

Je mag je matras bij ons altijd 60 dagen geheel risicoloos uitproberen. De enige voorwaarde die we stellen, is dat je jezelf wel echt minimaal 30 dagen de tijd geeft om eraan te kunnen wennen. Mocht het matras toch niet geheel naar wens zijn, dan gaan we graag met je op zoek naar een oplossing. Bel ons wel voordat de proefslaapgarantie voorbij is. Helaas is het niet mogelijk om proef te slapen op extra grote matrassen met een lengte > 200 cm en/of een breedte van > 180 cm. 


Wat gebeurt er als ik mijn bestelling heb geplaatst? 

Nadat je een bestelling hebt geplaatst, nemen wij onze planning onder de loep. Vervolgens bellen we je zo snel mogelijk om de bestelling door te nemen en samen een bezorgdatum te prikken. Enkele dagen voor levering ontvang je per email het tijdstip van bezorging op 1 à 2 uur nauwkeurig, zodat je niet de hele dag op ons hoeft te wachten.


Hebben jullie een showroom? 

Jazeker! In onze showroom zijn de meeste bedden te bezichtigen en kun je onze matrassen uitproberen. Wij zijn 6 dagen per week geopend (uitsluitend op afspraak). Het adres van onze showroom is: Boshovensestraat 22, 5561 AR te Riethoven (nabij Eindhoven). Klik hier voor onze openingstijden.


In welke kleuren kan ik mijn bed bestellen en hoe ziet dat eruit?

Op de hoofdpagina van onze website staan onze bedden in de afwerking naturel/ onbehandeld. Het is mogelijk om je bed te laten behandelen met een white -, grey- of antraciet wash. Daarnaast kun je kiezen voor een transparante beits. Deze beits trekt volledig in het hout, haalt de houtkleur net wat meer op en vergroot het contrast. Hout kan verkleuren door de jaren heen en deze beits voorkomt verkleuring door zonlicht. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende behandelingen.

 


Is het ook mogelijk om een ombouw voor een boxspring te bestellen?

Jazeker! Belangrijk daarbij is om je boxspring goed op te meten (lengte x breedte x hoogte). Het bed ‘Modern’ is bijvoorbeeld uitermate geschikt voor een dergelijke ombouw. Op het einde van je bestelling vind je een opmerkingenveld waar je kunt vermelden dat we een bed voor een boxspring mogen maken.