Mysterie: wat is de linker/rechterkant van een bed?

Bezig met laden...

Nagenoeg iedereen heeft een vaste slaapzijde in zijn/haar bed. We zeggen dan ook regelmatig dat we aan de linker- of rechterkant van het bed slapen. Maar hebben we het dan over hetzelfde? Wat is nu officieel de linker/rechterkant van een bed? En ben je dan dus een links- óf rechts-slaper? Wij zochten het uit!

De linkerzijde van het bed? Bedoel je dan de linkerzijde wanneer je op je rug in bed ligt of wanneer je voor je bed staat? Het kan zijn dat we compleet langs elkaar heen praten wanneer we het hebben over de linker- of rechterzijde van het bed. Niet echt handig, toch? Daarom gingen wij op zoek naar de juiste definitie van de bed-zijden.

Slapen links-slapers aan de linker zijde van het bed?

Om de verwarring voor eens en altijd op te lossen, gaan we het eerst extra verwarrend maken. Hoewel niet iedereen met een partner in een bed slaapt, wordt bij de vraag of je een rechts- of links slaper bent, gekeken naar de positie t.o.v. je partner. Dus, wanneer je links van je partner slaapt, ben je een linksslaper. Wanneer je rechts van je partner ligt, ben je een rechtsslaper.

Het vooraanzicht

Om te bepalen wat de linker- en rechterzijde is, wordt er gekeken vanuit het vooraanzicht van het bed. Ik hoor je denken, maar wat is dan het vooraanzicht? Het vooraanzicht is wat je ziet wanneer je voor het voetenbord van het bed staat met je gezicht naar het hoofdbord.

Rechts links, links rechts

Conclusie: wanneer je een rechtsslaper bent, slaap je rechts van je partner en dus aan de linkerzijde van het bed. Ja, verwarrend is het wel. Maar als we er zo even over nadenken, klinkt het eigenlijk ook best wel logisch. Toch?

Nou, dit betekent dus dat er een verschil is tussen het aan een bepaalde zijde van het bed slapen en een bepaalde zijde slaper zijn. Het blijft verwarrend en daarom zal dit nog waak verward worden. Maar hé, jij weet nu hoe het écht zit! Zo kun jij straks weer met een gerust hart gaan slapen. Slaap lekker!