4 stappen voor het restylen van je slaapkamer

Bezig met laden...

In onze vorige blogpost deelden we de interieur trends voor 2018 die je absoluut niet mag missen. Ben je daardoor geïnspireerd geraakt en wil je nu graag aan de slag met je eigen slaapkamer? Het herinrichten van je slaapkamer is ontzettend leuk om te doen. Maar hoe pak je dat nu het beste aan? Om je een handje te helpen, delen we vandaag 4 stappen voor het restylen van je slaapkamer!

Stap 1: Schrijf op wat je in je hoofd hebt

livengo_steigerhout_bed_restyling In het trend artikel noemden we verschillende aspecten die we in 2018 veel terug gaan zien. Maar smaak blijft natuurlijk toch iets persoonlijks. Waarschijnlijk spreken sommige dingen je niet aan en sommige dingen juist wel. Zorg dat je voor jezelf in grote lijnen duidelijk hebt wat jou nu eigenlijk zo aanspreekt. Het is slim om dit niet in je hoofd te houden, maar ook echt op papier uit te werken.

Stap 2: Ga op zoek naar inspiratie

inspiratie Als je het bovenstaande gedaan hebt, heb je een algemeen beeld van wat je graag wilt restylen in je slaapkamer. Om dat verder uit te werken, helpt het enorm om inspiratie op te doen. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk en is er overal wel inspiratie te vinden. Kijk bijvoorbeeld actuele hometour video’s op Youtube, zoek interieur bloggers op Instagram en duik het populaire Pinterest eens op. Je kunt natuurlijk ook altijd nog inspirerende interieur magazines kopen als je dat prettiger vindt. Het creëren van een mood board helpt je om je stijl op het gebied van interieur beter in beeld te krijgen.

Stap 3: Werk je nieuwe slaapkamer verder uit

styling Heb je met behulp van de vorige stap genoeg inspiratie opgedaan? Zorg dan dat je niet direct als een malle aan de slag gaat. Het is verstandiger om je lijstje van stap 1 nu specifiek en vooral praktisch te maken, zodat je precies weet wat je wilt gaan restylen. Wil je bijvoorbeeld een nieuw bed? Bedenk dan ook vast eens wat voor nachtkastjes en beddengoed daar mooi bij zouden staan. Als je dit goed uitwerkt, zal het restylen van je slaapkamer straks een stuk makkelijker gaan. Ook voorkom je dat je bepaalde dingen combineert, die uiteindelijk helemaal niet bij elkaar blijken te passen.

Stap 4: Planning & uitvoering

aandeslag En als je dat dan hebt gedaan, dan is het tijd voor de planning en de daadwerkelijke uitvoering. Zorg dat je de juiste interieur spullen en benodigde tools in huis haalt. Plan een dag in dat je de restyling van je slaapkamer wilt gaan uitvoeren. Houd hierbij rekening met de levertijden van de meubels. En schakel eventueel vast hulptroepen in, zodat het verbouwen van je slaapkamer op rolletjes zal lopen.

De 4 stappen voor het restylen van je slaapkamer

Of je nu gaat voor een kleine restyling of een grote verbouwing: met behulp van deze 4 stappen voor het restylen van je slaapkamer kan er bijna niets meer mis gaan. Ook al gaat het maar om één kamer, het is altijd goed om vooraf een helder plan te maken. Veel succes én plezier toegewenst!