Toon alle categorieën

Dit zijn dé interieur trends voor 2018

09 Jan 2018

2017 zit er weer op dus alle kerstversiering mag weer terug in de doos. Maar wat dan? Hoe stijl je je interieur alvast volgens de trends van het komende jaar? In dit artikel delen we de interieur trends voor 2018, die je absoluut niet mag missen!

Kleuren

In 2017 was wit in je interieur helemaal hot en dat blijft ook in 2018 zo. Warme en donkere kleuren (zoals diepblauw) zijn het aankomende jaar nog steeds trendy. Maar waar zwart het afgelopen jaar ook hip was, gaat het volgend jaar vooral om bruin. Dé trend van 2018 is colour blocking, ofwel: het combineren van kleuren. Maak je geen zorgen: je hoeft natuurlijk niet meteen een hele wand in een opvallende kleur te verven, met interieur accessoires zoals sierkussens kun je ook al veel doen.

Materialen

In het afgelopen jaar was kurk in je interieur ontzettend trendy, maar dat gaat voor 2018 niet meer op. Het aankomende jaar zal in het teken staan van messing, brons, hout en bamboe. Met een steigerhouten bed zit je dus wel goed! Ook marmer is net zoals in voorgaande jaren nog altijd goed. Komend jaar zul je ook veel breisels, fluweel en velours gaan zien in de interieurwereld. Het mag dus wat gewaagder en net zoals in 2017 mogen planten ook weer een grote rol in je interieur spelen.

Vormen

De stoere vormen die in 2017 zo geliefd waren, spelen in 2018 niet meer zo’n grote rol. Komend jaar staat namelijk in het teken van geometrische prints, holografische designs en zelfs metallic mag je terug laten komen in je interieur. Ook de (warme) bloemenprints zijn het aankomende jaar helemaal geoorloofd. Er is dus genoeg keuze om je interieur volgens de trends én je eigen smaak in te richten!

Stijlen

Op Pinterest was dit jaar duidelijk te zien dat een minimalistisch interieur helemaal hot was. Maar tegelijkertijd was de Boho stijl ook geliefd. In 2018 is minimalistisch niet langer meer de trend. Wel zet de trend van de natuur zoveel mogelijk naar halen door. De woorden ‘botanisch’ en ‘exotisch’ omschrijven de interieur trends voor 2018 het beste. De vintage stijl is ook weer helemaal terug van weggeweest. Je interieur mag het aankomende jaar dus lekker speels, gekleurd en vrolijk zijn!

Heb jij al een idee hoe je jouw interieur gaat klaarstomen voor 2018?

3 gedachten over “Dit zijn dé interieur trends voor 2018”

 • Kiki Wals

  Leuk dat warme en donkere kleuren in 2018 nog steeds trendy zijn! Dit jaar renoveer ik mijn huis, en ik wil het in andere kleuren schilderen, van binnen en ook van buiten. Ik heb geen tijd om zelf te schilderen, maar ik zal ervoor zorgen dat mijn huis in felle warme kleuren wordt geschilderd!

  Reageren
 • Birgit van Knoppen
  Birgit van Knoppen maart 15, 2018 om 3:23 pm

  Colorblocking wordt echt heel mooi denk ik! Ben nu in mijn eigen huis ook al aan het kijken of het eventueel leuk in mijn huis staat!!

  Reageren
 • Birgit van Knoppen
  Birgit van Knoppen juni 15, 2018 om 3:59 pm

  Ik ga zeker mijn huis in warme kleuren verven. Ik probeer ieder seizoen mijn huis in nieuwe kleuren te krijgen.

  Reageren
Geef een reactie

Neem gerust contact op!

040 - 201 24 13