Zomerkriebels: 5 heerlijke, zomerse leesboeken

Bezig met laden...

Een veelvoorkomende bezigheid in de vakantie: lezen. Met een goed boek in een lekkere stoel in de tuin óf 's avonds voor het slapengaan in bed waan je jezelf even in een compleet andere wereld. Niets is zo lekker als even helemaal wegdromen bij een steengoed boek. Ga je niet op vakantie? Onderstaande boeken zorgen ervoor dat jij toch op vakantie gaat naar een zonnige bestemming.

 

Het strandhuis – Suzanne Vermeer

De titel zegt het al, met dit boek reis je af naar het strand. Niet het strand aan de Nederlandse kust, maar het strand op het Italiaanse eiland Sardinië. Door een reeks spannende gebeurtenissen worden vriendinnen van vroeger gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Ze hebben namelijk een geheim dat ze gezamenlijk onder ogen zullen moeten zien. Dit spannende boek over stalking, moord en vreemde stemmen houdt je ongetwijfeld in zijn greep.

Het Italiaanse meisje – Lucinda Riley

'Het Italiaanse meisje' neemt je mee naar – je raadt het al – Italië. Naar het contrast tussen hard werken en luxe. Het boek gaat over een vrouw die op 11-jarige leeftijd smoorverliefd wordt op een operastudent, welke ze ontmoet in het café van haar ouders. Deze student, Roberto, zorgt ervoor dat zij zich net als hem gaat richten op een toekomst in de opera. Later reizen de twee operazangers de wereld over. De liefde van Rosanna voor Roberto gaat maar niet over, wat zorgt voor een turbulente romance. Daarnaast wordt Rosanna geconfronteerd met haar verleden, wat hun toekomst in de weg lijkt te staan.. Dit spannende, romantische verhaal leidt je langs de meest prestigieuze operahuizen ter wereld. Een droomreis, of toch niet?

De kleine bakkerij aan het strand – Jenny Colgan

Je leven staat op zijn kop, je moet ertussenuit. Soms heb je dit gevoel, zo ook Polly Waterford. Haar relatie is over en haar bedrijf is failliet. Ze besluit haar spullen te pakken en komt terecht op een klein schiereiland, in een appartement boven een verlaten winkelpand. Voor afleiding start ze met het bakken van brood, wat al snel meer dan een hobby wordt. Dit luchtige boek over vriendschap, passie en romantiek ontbreekt niet aan de nodige humor. Een heerlijke feelgood!

De olijfboom - Lucinda Riley

Dit spannende verhaal speelt zich af in Cyprus, waar Helena in haar jonge jaren voor het eerst verliefd wordt gedurende een zwoele zomer. Vierentwintig jaar later erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef. Na aankomst bij het huis wordt ze herinnerd aan de geheimen van die zwoele zomer. Haar man en zoon weten hier niets van. Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt dan ook voor een botsing tussen heden en verleden. Haar dertienjarige zoon gaat op zoek naar antwoorden, wat Helena dwingt de waarheid onder ogen te zien. Je wil absoluut weten wat het geheim van Helena is, toch? Je nieuwsgierigheid wordt ongetwijfeld getriggerd in dit boek!

Costa Brava – Linda van Rijn

Nadat haar man haar bedrogen heeft, weet Irene niet hoe ze verder moet. Veel tijd om rustig na te denken heeft ze niet. De zomervakantie staat voor de deur en haar kinderen verheugen zich op de jaarlijkse vakantie. Zo reist Irene met haar man, kinderen en jongere zus af naar een Spaanse camping aan de Costa Brava. Daar ontmoet ze een Nederlandse man die ongetwijfeld interesse in haar heeft. Wat zal Irene doen? Valt ze voor deze leuke, nieuwe man of redt ze haar huwelijk? Dit boek zal niet lang ongelezen in de kast blijven staan!

Heb jij een van bovenstaande boeken gelezen? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Laat je hieronder jouw beoordeling achter?