Zo word je een ochtendmens!

Bezig met laden...

Je hebt twee typen mensen: ochtendmensen en avondmensen. De één kan er niet vroeg genoeg in liggen en springt er in de ochtend zonder moeite uit. De ander kan niet vroeg naar bed gaan en heeft daar in de ochtend dan weer last van. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om meer een ochtendmens te worden. Hoe je een ochtendmens kunt worden, lees je in dit artikel!

Een vast ritme

Om een ochtendmens te worden, is het belangrijk om een vast ritme aan te houden. Daarbij is het belangrijk om op tijd naar bed te gaan. En dat lijkt nog zo logisch, maar lang niet iedereen doet het. Zorg dat je wekker doordeweeks op dezelfde tijd afgaat, zodat je lichaam hier aan kan wennen. Het is het beste om in het weekend dan niet al teveel uit te slapen, zodat je dat ritme vast kunt houden.

Natuurlijk wakker worden

De snooze knop is bij velen geliefd, maar niet zo handig als je een ochtendmens wilt worden. Als je een goed slaapritme hebt, dan heb je de snooze knop helemaal niet nodig! Zodra de wekker gaat, kun je er het beste gewoon meteen uit gaan. Bij het wakker worden kun je het beste gebruik maken van natuurlijk licht. Maak je kamer dus niet helemaal donker. Eventueel kun je een speciale wekradio op je nachtkastje zetten die zorgt voor natuurlijk licht als je wakker moet worden.

Morning routine

Nadat je op de juiste manier wakker bent geworden, kun je beginnen aan jouw morning routine. Zorg dat je niet hoeft te haasten in de ochtend, want dat zet een vervelende toon voor je dag. Bedenk wat jij fijn vindt in de ochtend en maak daar een gewoonte van! Denk aan een lekker muziekje opzetten, een douche nemen en misschien wel een kleine workout doen. Het is belangrijk om in de ochtend goed te ontbijten en meteen een glas water te drinken zodat je lichaam wakker wordt. steigerhouten_bed_ochtendmens

Voor het slapen gaan

Nog even terug naar het slapen gaan. Want de bovenstaande tips hebben geen zin als je koffie, alcohol of suiker drinkt voor je gaat slapen. Daar word je lichaam natuurlijk niet rustig van en dat bevordert een goede nachtrust niet. Merk je dat je eenmaal in bed nog over van alles en nog wat nadenkt? Lees dan een stukje, maak een to do list of mediteer een aantal minuten. En vergeet vooral ook niet dat een goed matras essentieel is om lekker te kunnen slapen.