Zo verminder je stress en slaap je beter

Bezig met laden...

Iedereen ervaart stress en er is ook helemaal niks mis met af en toe stressen. Het is immers al zo oud als de mensheid. Oké, stress ging toen niet over het vergeten van een belangrijke afspraak, maar bijvoorbeeld wel over zorgen om de kinderen of over het al dan niet vinden van eten voor die dag. Hoewel stress bij de mens hoort en er niks mis is met af en toe stressen, kan dit een negatieve invloed hebben op je nachtrust. De kunst is dus om ’s avonds / ’s nachts zo veel mogelijk stressvrij te zijn.

Turn it off

Oké, zo gemakkelijk is het uitschakelen van stressgevoelens natuurlijk niet. Toch zijn er diverse manieren om af te schakelen. Heb je echt geen idee hoe je jouw gedachten rustig kunt krijgen? Lees dan snel verder.

  1. Vermijd alles wat onnodig is

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - maak een lijstje Dit moet ik nog doen, daar moet ik nog heen, óh en dat moet ik ook nog regelen. Pffff.. Herkenbaar? Dan ben je absoluut niet de enige. Onze tip: maak een lijstje. Schrijf op wat er moet gebeuren (en wanneer je dit moet doen). Kom je er dan achter dat je dingen hebt afgesproken waar je eigenlijk écht geen tijd voor hebt? Wanneer het mogelijk is, schrap je deze van de lijst. Je krijgt direct meer rust!

  1. Verwen je lichaam

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - verwen je lichaam Een warm bad, een massage, yoga. Er is voor iedereen wel een ontspannende activiteit die helpt. Ben je goed in je rust pakken? Dan is het nemen van een warm bad een goede optie. Je lichaam ontspant en je hebt de tijd om je gedachten te ordenen. Kun je hiervoor geen tijd vinden? Gebruik dan enkele minuten om je lichaam te stretchen. Ook hierdoor ontspant je lichaam én je gedachten worden eventjes verplaatst. Het helpt ook om je hoofd eventjes lager te houden dan je hart.

  1. Eet niet te veel suiker

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - eet niet te veel suiker Hoewel we bij stress snel grijpen naar ongezond voedsel is dit eigenlijk wat je juist niet moet doen. Dit is niet alleen vanwege de lijn. Suiker kan je namelijk extra druk en stressvol maken. Heb je toch het gevoel dat je wat extra energie nodig hebt? Neem dan een appel.

  1. Een kleine reset

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - kleine reset Een tip voor op elk moment van de dag: sluit 10 seconden je ogen, wanneer je te veel stress ervaart. Door het sluiten van je ogen wordt het aantal prikkels namelijk extreem verlaagt, waardoor je direct minder stress ervaart en rustiger kunt nadenken.

  1. Drink wat thee

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - thee Het is goed voor je en het werkt stressverlagend: het drinken van thee. Wil je een extra positief resultaat? Kies dan voor een stressverlagende kruidenthee. Zo helpt het kruid Lavendel bij concentratieproblemen en slapeloosheid en heeft het kruid Kamille een kalmerende, rustgevende en harmoniserende werking.

  1. Maak plezier

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - maak plezier Uit onderzoek blijkt dat muziek je stress aanzienlijk vermindert. En eigenlijk weten we dit allemaal al wel toch? Kei hard meeblèren met je favoriete nummer. Dan ben je toch even in de zevende hemel met je gedachten? En nee, daar zijn de vervelende gedachten niet te vinden! Maar onderzoek toont nog iets anders aan. Je kunt je lichaam namelijk voor de gek houden. Hoe? Door nep te lachen! Ja, je lichaam denkt dan dat je echt blij bent en dit vermindert stress! Een beetje creepy is het wel..

  1. Go with the flow

Livengo blog zo verminder je stress en slaap je beter - loslaten Wat een enorm verschil zal maken in je stresservaringen en een langdurig effect heeft: het loslaten van de controle. Het zal ontzettend veel rust geven als je jezelf erbij neerlegt dat je nooit 100% controle hebt over alles. Ga mee met de flow en kijk waar het toe leidt. Je zult zien dat het allemaal best wel meevalt!

Iedereen heeft een andere manier om met stress om te gaan. Heb jij nog een hele goede tip? Je kunt het met ons delen door hieronder een reactie te plaatsen.