Zo overleef je je winterdip!

Bezig met laden...

Elke winter is het hetzelfde liedje: er lijkt geen einde te komen aan die koude, regenachtige en donkere dagen. Deze winterse taferelen hebben vaak meer invloed op je gemoedstoestand dan je verwacht. Ook jij wil in de winter waarschijnlijk het liefste in je mooie en oh zo comfortabele steigerhouten bed blijven liggen. Maar geen zorgen, wij helpen je: zo overleef je een winterdip!

Zorg voor een ritme

Als je wakker wordt, is het nog donker en als je thuis komt van je werk, is het wéér donker. Het is dé struggle van de winter… Door die donkere dagen krijg je behoefte om 24/7 in je bed te liggen, maar dat is natuurlijk alles behalve verstandig. Zorg dat je voldoende rust neemt, maar zorg tegelijkertijd wel voor structuur. Ga op een vaste tijd naar bed en sta op een vaste tijd op. Je lichaam zal aan dit ritme gewend raken, waardoor het steeds makkelijker wordt om toch je warme bed uit te komen.

Goed eten & drinken

Het is natuurlijk altijd belangrijk om goed te eten en te drinken, maar zeker in de winter kan je lijf wel een boost gebruiken. Veel groente en fruit eten zorgt niet alleen voor een goede weerstand in de periode dat iedereen ziek wordt, maar geeft je ook energie. Suiker daarentegen geeft je maar heel even energie, waarna je je vervolgens weer moe voelt. Zet een glas water op je nachtkastje en drink die leeg voor je ’s ochtends uit bed stapt. Dit brengt je spijsvertering op gang en maakt je lijf wakker!

Blijf naar buiten gaan

We totally get it. Als het buiten stormt, regent of sneeuwt, dan heb je weinig zin om naar buiten te gaan. Maar toch is dat ook in de winter heel erg belangrijk. Ook al schijnt de zon amper in de winter, het daglicht en de frisse lucht dragen wel bij aan een goede gezondheid. En als je gezond bent, dan voel je je ook goed. Geen zin om buiten te blijven sporten in de winter? Zorg dan dat je in ieder geval bijvoorbeeld op de fiets naar je werk gaat of lopend naar de winkel om de hoek.

Blijf bewegen

Kies je ervoor om niet buiten te blijven sporten in de winter? Zorg dan wel alsnog voor de nodige beweging. Als je elke avond maar lekker warm en lui op de bank kruipt, word je natuurlijk niet actiever. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal een halfuur beweegt, bijvoorbeeld door zoals hierboven genoemd naar je werk te fietsen. Een simpele wandeling in de pauze is natuurlijk ook prima. En heb je écht geen zin om het huis uit te gaan voor beweging? Doe dan een at-home-workout. Youtube staat vol met handige video’s waar je niets anders voor nodig hebt dan jezelf.

Iets om naar uit te kijken

We begrijpen natuurlijk dat je je in de winter af en toe een beetje down voelt. Al gauw verlang je weer naar gezellig drankjes doen op het terras, zonovergoten festivals en heerlijke vakanties. Zit overwinteren er deze winter even niet in? Zorg dan dat je toch nog leuke dingen blijft doen, sociale contacten zijn namelijk erg belangrijk voor je mood. En wat dacht je van alvast een leuke vakantie plannen? Dan heb je in ieder geval alvast iets om naar uit te kijken en dan is de winter zo voorbij!