Zo maak je jouw slaapkamer zomerklaar

Bezig met laden...

Afgelopen maandag is de meteorologische zomer gestart. Mede dankzij de zonnige dagen die we al hebben gehad de afgelopen tijd zijn we er helemaal klaar voor om de slaapkamer zomerklaar te maken. Hoe je dat doet? Wij helpen je! 

In de winterperiode heb je toch andere interieurbehoeften dan in de warmere, zonnigere zomerperiode. Hoewel het in de winter binnen knus mag zijn met donkere, warme materialen hebben we in de zomer meer de behoefte aan licht en fris. De omschakeling van een zomer naar winterinterieur lastig? Wel nee joh! Volg onderstaande stappen en je slaapkamerinterieur is helemaal klaar voor de zomer.

1. Doei winterdekbed, hallo zomerdekbed Blog zo maak je jouw slaapkamer zomerklaar - zomerdekbed Warmer overdag betekent helaas over het algemeen ook warmer ’s nachts. Heb je een 4-seizoenendekbed? Verwijder dan het dikste gedeelte en gebruik uitsluitend nog het dunste onderdeel. Deze is precies afgestemd op de zomerperiode. Nee, helaas niet op de zwoele zomernachten die oplopen tot 30 graden. Met die temperaturen kun je een dekbed beter weglaten en uitsluitend een overtrek gebruiken.

2. Een fris overtrek Blog zo maak je jouw slaapkamer zomerklaar - fris dekbedovertrek Marjolein Bastin Als je toch bezig bent met het opmaken van je bed, vervang dan ook direct je donkere overtrek door een licht, fris exemplaar. Tip voor warme nachten: een katoenen dekbedovertrek. Synthetische overtrekken zorgen er helaas voor dat je de zwoele zomernachten nog warmer ervaart. Een kantoenen overtrek doet wonderen. Wist je dat wij uitsluitend dekbedovertrekken verkopen van 100% katoen en 100% katoensatijn? Neem gerust een kijkje in de collectie.

3. Alles wat bij de zomer past… in de kast Blog zo maak je jouw slaapkamer zomerklaar - kledingkast opruimen zomerkleding En de rest in dozen die je over een half jaartje pas weer tevoorschijn hoeft te halen. De kledingkast kan ook op de schop. Winterjassen, warme sjaals.. Je hebt ze niet nodig in de winter. Misschien 2 lange broeken en een vestje voor koude avonden of regenachtige dagen, maar heel veel meer warme kleding ligt alleen maar in de weg. Doe jezelf een lol en bekijk je kledingkast nog eens kritisch. Doe alles wat je verwacht het komende half jaar niet aan te doen in een doos en verstop deze in de opberglade van je bed, een fruitkistje of gewoon in een doos op zolder. Een leuke bijkomstigheid: doordat je de kleren een langere periode niet ziet, lijkt het net of je nieuwe kleren hebt wanneer je ze weer tevoorschijn haalt!

4. Oh hallo kleurrijke vriend Blog zo maak je jouw slaapkamer zomerklaar - groene planten Hoewel droogbloemen de afgelopen winterperiode vele interieurs hebben voorzien van een fantastische uitstraling, is het nu tijd voor iets anders. Vervang de droogbloemen door een heerlijk frisse, groene plant of door een bos verse snijbloemen. Kleurrijk en fris, perfect voor de zomer!

5. Een heerlijke zithoek Blog zo maak je jouw slaapkamer zomerklaar - loungestoel en vloerkleed Wat doe je graag in de zomer? Inderdaad, lekker loungen. Of dit nou is op het strand, in de tuin of in de slaapkamer, wat maakt het uit? Plof met een goed boek in een heerlijke relaxstoel. Kleedt het eventueel extra zomers aan met sierkussens en een zomers vloerkleed.

Heb je zelf nog een leuke tip om je interieur een zomerse boost te geven? Laat het ons weten in de opmerkingen!