Hoppa! Zo ga je er voor de volle 100% tegenaan!

Bezig met laden...

Onlangs schreven we een artikel met 10 tekenen waaraan je kunt herkennen dat je een avondmens bent. Nu heeft het natuurlijk zijn voordelen om een avondmens te zijn, maar ook zijn nadelen. Want meestal begin je je ochtend als avondmens niet zo lekker. Denk aan je wekker die maar af blijft gaan en de behoefte aan een grote kop koffie. Wij geven je daarom 3 tips om je dag goed te beginnen!

Een goed begin van de dag zorgt voor een goed verloop van de rest van je dag. En als het aankomt op een goed begin van de dag, dan kunnen we je 3 algemene tips geven om rekening mee te houden:

Body

body Als je een gezond lijf hebt, dan voel je je ook goed. Na een nacht slapen is je lichaam toe aan vocht, begin de ochtend daarom altijd met een flink glas water. En hoe vroeg het ook is: lichaamsbeweging doet je lichaam natuurlijk ook altijd goed. Doe een aantal rek- en strekoefeningen of pak je yogamat er even bij. Er zijn zelfs oefeningen die je gewoon nog in je steigerhouten bed kunt doen.

En heb je een hond? Dan ben je eigenlijk wel gedwongen om hem in de ochtend even uit te laten. Maak er een gewoonte van om samen een stukje te lopen. Dan heb je in de ochtend al meteen wat beweging gehad én word je meteen goed wakker door de frisse lucht.

Mind

mind Je goed voelen komt niet alleen door een gezond lijf, maar ook door een happy mind. En dat kun je bereiken op verschillende manieren. Van een vrolijk muziekje opzetten zodra je wakker bent tot een korte meditatiesessie: er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld ook elke ochtend een aantal punten opschrijven waar je dankbaar voor bent, zodat je je daar meer van bewust bent. Wil je daar meer over weten? Zoek op internet naar gratitude journal en ontdek het!

Tevens is rust in je hoofd ook erg belangrijk, schrijf daarom bijvoorbeeld elke ochtend alles op wat er door je hoofd maalt. Dan hoef je daar de rest van de dag even niet meer aan te denken en kun je je focussen op hetgeen dat je die dag gedaan wilt krijgen.

Habits

Als het aankomt op je dag goed beginnen, dan kun je veel baat hebben bij goede gewoontes. Het kost even wat moeite om ze in je systeem te krijgen, maar je zult er vanaf dan wel veel profijt van hebben. Deze goede gewoontes kun je het beste al de avond van tevoren toepassen. Dan kun je je ochtend namelijk meteen goed beginnen. Enkele voorbeelden zijn opruimen, een to do list maken, je tas inpakken, je outfit klaarleggen in je kledingkast en je ontbijt alvast maken.

En dat was het alweer wat betreft onze 3 tips om je dag goed te beginnen. Als je met deze aspecten rekening houdt, voelt elke ochtend niet langer meer als een drama maar als een nieuw begin!