Welke bedbodem kies ik voor mijn nieuwe bed?

Bezig met laden...

Je hebt je nieuwe bed uitgekozen en je wil daar graag een nieuwe bedbodem in. 

Om te beginnen heb je dan 3 keuzes, een vaste lattenbodem, een vlakke of een elektrische. Hieronder leg ik het verschil uit. 

 • Je kunt kiezen uit een vaste lattenbodem.
  Deze lattenbodem bestaat uit 20 vurenhouten latten die op de zijdragers van je bed worden vastgeschroefd. Het voordeel hiervan is dat het een goedekopere optie is dan onze uitneembare lattenbodems. Het nadeel kan zijn dat wanneer je gaat verhuizen, je de latjes 1 voor 1 los moet schroeven en weer moet monteren zodra het bed op zijn nieuwe plek staat. Dit is dus even wat meer werk.

  Ook adviseren we om op een vaste lattenbodem een matrasbeschermer te leggen.Dit is een soort vilten dekentje wat de onderkant van je matras beschermd tegen eventuele haakjes die ontstaan tijdens het vastschroeven van je lattenbodem. 

Op de bovenstaande foto zie je een voorbeeld van een vaste lattenbodem in een bed met fruitkistjes. 

 • Daarnaast kun je kiezen voor een vlakke lattenbodem.
  Deze lattenbodems zijn niet omhoog te zetten als je even lekker in bed tv wil kijken of wil lezen maar bieden je wel voldoende steun en ventilatie voor je matras. 
  We hebben ze in 26, 28 en 44 lats. De lattenbodem heeft niet alleen steeds meer latten ter ondersteuning maar heeft vanaf 28 lats ook comfortzones en dan is de heupzone instelbaar.

  Daarnaast hebben we de schotelfix. Een bedbodem zonder latten maar met 55 schotels voor een optimale drukverdeling. De heupzone heeft 10 verschillende zones om het ligcomfort in te stellen. 

Op de bovenstaande foto zie je de vlakke 28 lats lattenbodem - Beaufix 28 lats. (Kleur op de foto kan afwijken van de werkelijkheid) 

Op de bovenstaande foto zie je onze vlakke schotelbodem - Schotelfix

Wil je toch lekker rechtop zitten in je nieuwe bed maar heb je een vlakke lattenbodem? We hebben een Lekker Lui Lezen kussen in ons assortiment waardoor je toch comfortabel rechtop kunt zitten. 

Foto: lekker lui lezen kussen. 

 • Of  je kiest voor een elektrische lattenbodem. 
  Hierin heb je de keuze uit 28 lats, 44 lats of een schotelflex bedbodem. 
  Deze bedbodems hebben een elektrisch verstelbaar hoofd en voeteneind voor optimale ondersteuning. 

  Tip: heb je 2 eenpersoons elektrische lattenbodems lattenbodems maar 1 tweepersoons matras erop liggen, vraag dan even naar onze synchronisatiekabel. Met deze aanschaf gaan je beide lattenbodems in een keer omhoog of omlaag. Wel zo handig. 

Op de bovenstaande foto zie je onze elektrische lattenbodem met 44 lats - Beauflex 44

Hopelijk is de keuze nu een stuk makkelijker, mocht je toch nog vragen hebben of hulp nodig hebben, neem dan even contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.