Wat zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid?

Bezig met laden...

Een goede slaaphouding is erg belangrijk voor onze gezondheid. In bepaalde houdingen wordt je lichaam namelijk zwaarder belast dan in andere houdingen. Als je een tijdje verkeerd ligt, dan word je bijvoorbeeld wakker met nekpijn. We hebben allemaal een favoriete slaaphouding en wist je dat dat wat over je persoonlijkheid zegt? In dit artikel zetten we verschillende houdingen op een rij!

Onze slaaphouding & persoonlijkheid

Wie houdt er niet van slapen!? Het is herstellend voor lichaam en geest en is dus ontzettend belangrijk voor onze mood en gezondheid. De meesten van ons slapen op hun zij, maar er zijn natuurlijk meerdere houdingen mogelijk. En net zoals je houding overdag wat zegt over of je bijvoorbeeld zelfverzekerd bent, zou ook je slaaphouding wat vertellen over je persoonlijkheid.

Op je zij slapen

zijslapen

Laten we beginnen met de houding die de meeste mensen aannemen in hun slaap. Op je zij slapen zou betekenen dat je een echt mensenmens bent. Je bent lekker relaxed en ontspannen, gaat zo goed als zorgeloos door het leven, bent sociaal en meegaand en je houdt van samenwerken. Het kan wel zijn dat je met al die mensen om je heen soms wat naïef bent, goed om te weten!

Op je rug slapen

rug Hoewel veel mensen op hun zij slapen, is op je rug slapen eigenlijk gezonder. Dit is namelijk een natuurlijke houding maar het brengt een nadeel met zich mee: je zou er sneller door gaan snurken. Qua persoonlijkheid zouden mensen die op hun rug slapen houden van structuur en plannen, de lat hoog leggen voor zichzelf en dus aardig perfectionistisch zijn. Ze worden gekenmerkt door een sterk karakter, zijn loyaal en beschermend, maar kunnen aan de andere kant ook gereserveerd zijn.

Op je buik slapen

buik Slaap je in plaats van op je rug vaak op je buik? Weet dan dat dit niet per se goed is voor de natuurlijke houding van je lichaam. Het kan overigens wel helpen als je last hebt van je darmen! Buikslapers zijn over het algemeen vaak open-minded, avontuurlijk en sociaal. Ze genieten van hun vrijheid en houden dan ook niet van kritiek. Dit maakt dat ze anderen zelf ook niet veroordelen. Al heeft dit wellicht ook te maken met het feit dat ze soms een beetje onzeker kunnen zijn.

In de foetushouding

foetus

De foetushouding kennen we allemaal, daar hebben we allemaal in gelegen! Helaas zorgt deze houding voor veel druk op het lichaam, waardoor je het sneller benauwd zou kunnen krijgen. Wat deze houding voor je persoonlijkheid betekent, is dat je stoer en serieus overkomt maar een klein hartje hebt. Je bent dus gevoeliger en zorgzamer dan je lijkt en houdt van hechte relaties.

Over een gezonde slaaphouding

In welke houding je ook slaapt, het blijft belangrijk om een goed matras en een goed hoofdkussen te hebben waar je op kunt rekenen. Daarom bieden we bij Livengo niet alleen hele mooie steigerhouten bedden, maar sinds kort ook eiken beddenmatrassen en hoofdkussens.

In welke houding slaap jij? En denk je dat het in verband staat met je persoonlijkheid?