Wat zegt de slaappositie in jullie relatie?

Bezig met laden...

Je favoriete slaaphouding vertelt wat over je persoonlijkheid, daar schreven we een paar weken geleden al een interessant artikel over. Maar wist je dat de slaappositie die je aanhoudt met je partner ook wat over jullie relatie kan zeggen? Wellicht wil je hier liever niet aan geloven, maar het zou juist kunnen helpen om de relatie te verbeteren. Dus, wat zegt de slaappositie in jullie relatie?

Body language: wat zegt de slaappositie in jullie relatie?

Net zoals wanneer je voor een groep spreekt en nerveus bent, zegt je houding ook in een relatie veel over hoe je je voelt. Je zou denken dat daar ’s nachts geen sprake van is, omdat je dan immers slaapt, maar onderzoek wijst uit dat het er wel degelijk toe doet. We sommen een aantal houdingen op!

Omstrengeling

Livengo-verband_slaappositie_en_relatie_omstrengeling Bij de omstrengeling lig je met de armen en benen in elkaar. Dit zie je vaak terug in een nieuwe relatie, het is een hele intieme houding. Verliefde stelletjes kunnen niet van elkaar afblijven en knuffelen zelfs in hun slaap. Het kan echter ook betekenen dat je te afhankelijk van elkaar bent.

Hoofd op de borst

Livengo-verband_slaappositie_en_relatie_2

De houding die we veel zien in films is dat de een op de rug ligt en de ander met het hoofd op de borst in plaats van op een eigen hoofdkussen. De arm om je heen voelt vertrouwd en veilig. Het betekent dat jullie beiden toegewijd zijn.

Lepeltje lepeltje

Livengo-verband_slaappositie_en_relatie_lepeltjelepeltje Hoe lief de omstrengeling en hoofd op de borst ook lijken: lepeltje lepeltje is toch ook wel een hele bekende houding. Uit onderzoek blijkt dat als de vrouw de kleine lepel is, de relatie voor beiden veilig aanvoelt. Als de vrouw de grote lepel is, zou dat erop kunnen wijzen op dat de man onder de duim zit.

Oog in oog

Livengo-verband_slaappositie_en_relatie_ooginoog Als jullie met de gezichten naar elkaar toe liggen en met de voeten tegen elkaar, maar niet in omstrengeling, dan betekent dit dat jullie je eigen leven belangrijk vinden. Daar is in principe natuurlijk niets mis mee, maar het kan ook betekenen dat jullie meer intimiteit kunnen gebruiken.

Verbinding

Livengo - blog verband slaaphouding en relatie Je hoeft natuurlijk niet met de gezichten naar elkaar toe te liggen om een vorm van verbinding te hebben. Zo kun je ook met de billen tegen elkaar liggen of elkaars hand vasthouden. Zo’n verbinding betekent dat jullie elkaar al een tijdje kennen en jullie je beiden volledig op je gemak voelen.

All by yourself

Livengo-verband_slaappositie_en_relatie_allbyyourself Samen slapen klinkt heel leuk, maar echt handig is het vaak niet. Dus als jullie beiden aan de andere kant van jullie steigerhouten bed liggen, betekent dit niet dat jullie geen gezonde relatie hebben. Het kan juist betekenen dat jullie elkaar los durven te laten en goed slapen beiden belangrijk vinden.

Opvallende houdingen

Livengo-verband_slaappositie_en_relatie_opvallendehoudingen

Tot slot nog enkele opvallende houdingen. Ligt je partner ontzettend breed, dan kan dat betekenen dat hij erg egoïstisch is. En ligt iemand met de benen buiten boord of in een andere gekke houding? Dan kan dit duiden op de behoefte om te vluchten. Natuurlijk zijn deze slaaphoudingen geen relatieadvies, maar het kan wellicht inzicht geven in jullie relatie. Het belangrijkste is dat jullie je bij elkaar op je gemak voelen én lekker kunnen slapen!