Wat te doen op een regenachtige dag? 7 leuke ideeën!

Bezig met laden...

De zomer is pas enkele dagen voorbij, maar we zijn al volledig ondergedompeld in herfstsferen. Op deze regenachtige dagen staat het niet boven op ons verlanglijstje om een heerlijke wandeling te maken. Het liefst kruipen we terug ons bed in.. Toch is het zonde om de hele dag te blijven klagen over het donkere, vieze weer. Maar het regent pijpenstelen en de lucht is grijs, bah. Wat kun je toch doen met dit weer?

Opeens heb je nergens zin in. Mensen zijn nou eenmaal minder actief en vrolijk op donkere, druilerige dagen. Toch gaan we onze dag niet laten verpesten. Je kunt met dit weer toch wel íets leuks doen? Jazeker, heel erg veel zelfs! Lees hieronder 7 slecht-weer-activiteiten. Heb je nog aanvullingen? Laat het in de opmerkingen weten. Zo helpen we elkaar door de donkere dagen heen!

Relaxen met een filmpje of serie

Op een regenachtige dag - relaxen met een filmpje of serieHet perfecte moment om het laatste seizoen van je favoriete serie af te kijken. Óf om de gemiste afleveringen van dat ene programma -waar iedereen het over heeft- te bekijken.

Iets lekkers bakken Op een regenachtige dag - iets lekkers bakken Je hebt de afgelopen tijd zó veel lekkere recepten voorbij zien komen, maar je hebt de tijd nog niet kunnen vinden om ze te maken. Taadaaa! Waar deze dagen toch wel niet allemaal goed voor zijn. Smul ze!

Maak je kledingkast najaarsproof Op een regenachtige dag - je kledingkast opruimen We moeten ons er nu toch bij neer gaan leggen dat we dit jaar de 30 graden niet meer zullen halen in Nederland. Strandjurkjes, badkleding, slippers, sandalen, korte broeken; ze kunnen allemaal worden opgeruimd. Het kan maar gebeurd zijn, toch?

Een fotoalbum maken van de afgelopen vakantie Op een regenachtige dag - een fotoboek maken Behoor je ook niet tot die ijverige groep vakantiegangers die een week na de vakantie het album klaar heeft? Geen probleem, dit is misschien nog wel een beter moment. Geef toe, met dit weer is het toch heerlijk om terug te denken aan die heerlijke zonvakantie? Win-win situatie als je het ons vraagt!

Naar de sportschool Op een regenachtige dag - naar de sportschool Had je nu nét vandaag zo’n zin om te gaan hardlopen, maar houdt het weer je tegen? Wij kunnen het ons helemaal voorstellen.. Ach, een geluk: in iedere sportschool is wel een loopband te vinden. Succes!

Las een verwendagje in Op een regenachtige dag - las een verwendagje in Laat het bad vollopen en blijf er gewoon lekker 2 uur inliggen. Niks moet, alles mag vandaag. Lees een leuk tijdschrift, kijk een filmpje of maak een maskertje. Doe daarna lekker je nagels en verwen ook je huid met een bodylotionkuurtje. Ja, ook je huid moet wennen aan het veranderde weer..

Shoppen Op een regenachtige dag - shoppen Elke dag is geschikt om te winkelen toch, of het nu regent of niet? In de winkels is het immers droog. Maar je kunt ook een bezoek brengen aan een overdekt winkelcentrum óf lekker vanuit je bed online shoppen!

Regenachtige dagen zijn dus eigenlijk ideaal om wat dingetjes op te pakken die je tijdens de afgelopen zomerse dagen hebt uitgesteld. Heb je daar toch nog steeds geen zin in? Dan is het de perfecte dag om weer helemaal op te laden! En zoals gezegd: heb jij nog een goede tip? Let us know!