Waarom kiezen voor een ledikant?

Bezig met laden...

Wist je dat een mens ongeveer een derde deel van zijn leven slapend doorbrengt? Bij de aanschaf van een nieuw bed zijn er dan ook meerdere zaken waar je goed op moet letten. Je koopt tenslotte niet elke week een nieuw bed. Uiteraard moet je op je nieuwe bed heerlijk kunnen liggen, om na een goede nachtrust weer helemaal fris op te staan. Omdat het oog natuurlijk ook wat wil, moet het nieuwe bed er ook fantastisch uitzien en perfect passen bij het interieur van de slaapkamer. Als je echt een goede nachtrust wilt, heb je de keuze uit een ledikant of een boxspring. Maar, wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen deze twee opties en wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen?

Wat is een ledikant?

ledikant2 Dit is de kale constructie van een bed, zonder een (latten)bodem of een matras. Dit biedt de mogelijkheid om jouw nieuwe bed helemaal samen te stellen zoals jij het wilt. De keuze is enorm, want er zijn modellen te koop in talloze stijlen, kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een trendy steigerhouten bed met handige lades, waar je heel wat spulletjes in kunt opbergen. Je maakt je ideale slaapplaats compleet met een matras en een bedbodem naar keuze. Wil je in de toekomst weer eens wat anders in de slaapkamer, dan kun je elk onderdeel apart vervangen. De matrassen en bedbodems die je al hebt, plaats je heel eenvoudig in een nieuw frame voor heel ander uiterlijk. Bovendien is een ledikant gemakkelijker schoon te houden dan een boxspring en dat geldt ook zeker voor het stofvrij houden van de vloer onder het bed.

Wat is een boxsping?

Dit is een gestoffeerd onderstel, gevuld met metalen springveren die het bed een gelijkmatig verdeelde veerkracht geven. Op dit onderstel wordt een boxspringmatras geplaatst, waardoor er dus twee verende lagen met elkaar gecombineerd worden. Door de loze ruimte tussen de veren ontstaat er veel ruimte tussen de lagen van het bed. Het resultaat van al die lagen is dat het bed hoger is en een massiever uiterlijk heeft dan bijvoorbeeld een eigentijds steigerhouten bed.

Kies je favoriete bed voor de beste prijs

ledikant Beide soorten bedden verschillen qua uiterlijk dus behoorlijk van elkaar. Door de massieve aanblik is een boxspring zeker niet aan te raden voor een kleinere slaapkamer. Ook de prijs is een kenmerkend verschil tussen deze twee soorten bedden. Zo moet je voor een boxspring dieper in de buidel tasten dan voor andere bedden. Een sfeervol steigerhouten bed met een comfortabele matras en een elektrisch verstelbare lattenbodem is heel erg geriefelijk, goed betaalbaar en past in elke woonstijl. Een prachtig bed van steigerhout, volledig op maat gemaakt naar jouw wensen en afgewerkt in een wassing of een beits naar keuze. Een paar bijpassende nachtkastjes erbij en je hebt een combinatie die een sieraad is voor je slaapkamer en waar je jarenlang heerlijk op kunt slapen!