De toffe tienerkamer tips 

Bezig met laden...

Is de kinderkamer nodig toe aan een upgrade? Maak de kamer eenvoudig tot een leuke tienerkamer met de toffe tienerkamer tips die we vandaag met je delen! Deze tips zijn natuurlijk ook heel fijn als je de kamer van je tiener weer eens een andere stijl wilt gaan geven. Want we weten allemaal wel dat tieners vaak heel goed weten wat ze willen, maar dat verandert ook nogal eens!

Kleur

tienerkamer Tieners ontwikkelen vaak hun eigen stijl en hoe leuk zou het zijn als de slaapkamer daar op kan worden aangepast? Helaas komt het vaak voor dat tieners na een jaar alweer wat anders willen en dat zou toch zonde zijn. Het is daarom aan te raden om met neutrale kleuren te werken, waar je alle kanten nog mee op kunt. Een knal oranje muur is niet zomaar weer wit en daarmee kun je ook niet veel spelen met accessoires in een andere kleur. En een neutrale kleur hoeft zeker niet saai te zijn!

Ruimte

Is de tienerkamer niet zo groot, maar moet er wel in geslapen worden, huiswerk gemaakt worden, gechilld worden en misschien wel gemake-upt worden? Maak dan creatief en efficiënt gebruik van de ruimte! Kies bijvoorbeeld voor een stapelbed met daaronder nog een bed of bureau. Een tweede bed kan dienen als chill plek en het bureau tevens als make-up hoekje. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kajuitbed met bergruimte.

Aankleding

Hierboven noemden we het al: het is slim om te kiezen voor neutrale kleuren, zodat je met accessoires kunt blijven variëren. Je kunt de kamer bijvoorbeeld heel landelijk maken met fruitkistjes of juist lieflijk met mooie sierkussens. En mocht de smaak van je zoon of dochter na een jaar weer wat veranderd zijn, dan pas je de tienerkamer daar zo weer op aan. Het blijft leuk om te variëren met accessoires in verschillende kleuren, materialen en vormen!