Toffe items voor boven je bed

Bezig met laden...

Aan de ene kant wil je in de slaapkamer zo min mogelijk afleiding, zodat je volledig tot rust komt. Aan de andere kant wil je een trendy, gestylde ruimte die jouw persoonlijkheid weergeeft. Het inrichten van je slaapkamer is niet gemakkelijk. Er zijn veel keuzes die je moet maken, zo ook wat je boven je bed hangt. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden!

Boven-bed-inspiratie

Boven je bed is er vaak voldoende ruimte voor het plaatsen van een echte eyecatcher. Niet iedereen houdt ervan, sommigen vinden een lege muur achter het bed juist lekker rustig ogen. Maar het kan er wat saai en onaf uit zien. Vroeger betekende een kunstwerk boven je bed ook letterlijk een kunstwerk in de vorm van een schilderij. Tegenwoordig is dit al lang niet meer het geval. We laten je enkele leuke manieren zien om de wand achter je bed aan te kleden.

Planten

Livengo blog leuke items voor boven je bed - planten 2 In ons vorige artikel was al te lezen dat planten je nachtrust bevorderen. Als locatie voor je planten denk je misschien niet direct aan de ruimte boven je bed, maar eigenlijk is het helemaal geen verkeerde plek. Je plaatst plantjes eenvoudig in een plantenhanger of op een wandrek. Wil je graag iets anders? Het is ook leuk om vaasjes en potjes op te hangen aan een rek dat je achter of boven je bed plaatst. Nog gemakkelijker? Laat hier klimop op groeien.

Behang

Livengo blog leuke items voor boven je bed - behang Wil je niet te veel ophangen, maar vind je een kale muur ook zo saai? Dan is een behangetje misschien een leuke optie. Er zijn ontelbare soorten, dus er is zeker een perfect printje te vinden. Daarnaast kun je nog kiezen of je de gehele muur behangt of een verticale of horizontale baan. Met behang kun je dit alles eenvoudig zelf bepalen. Het advies is wel om het behang en je beddengoed op elkaar af te stemmen. Wanneer deze te veel van elkaar afwijken, kan dit een onrustig gevoel veroorzaken. Kies je voor een zwart-wit behang met een speelse print? Dan is dit heel leuk in combinatie met een dekbedovertrek in een leuke, effen kleur.

Klok

Livengo blog leuke items voor boven je bed - wandklok Waar zouden we zijn zonder klokken? Precies, we kunnen écht niet meer zonder. Maar naast het feit dat ze ons op elk moment van de dag vertellen hoe laat het is, is het ook een erg leuk accessoire. Óók op de slaapkamer: ze maken je niet wakker, maar  zijn er gewoon om te laten zien hoe laat het is. Alleen al hierdoor vinden wij klokken op de slaapkamer leuker dan wekkers. Ze laten ons heerlijk doorslapen. Of ja, is dat wel zo? Zorg er wel voor dat de klok op je slaapkamer niet tikt of licht geeft, anders kunnen klokken je nachtrust toch verstoren..

Wereldkaart

Livengo blog leuke items voor boven je bed - wereldkaart Alle wereldreizigers opgelet! Verzeker jezelf van een hippe wand en droom alvast weg naar jouw volgende (of favoriete) vakantiebestemming. Extra leuk: er zijn ook wereldkaarten met een kraslaag, waarop je kunt afvinken waar je al geweest bent! Ook handig om je volgende reis uit te stippelen.

Zelfgemaakte decoratie

Livengo blog leuke items voor boven je bed - zelfgemaakte decoratie Ben je zelf heel handig of vind je het gewoon erg leuk om zelfgemaakte decoratie terug te vinden op jouw slaapkamer? Leuk! Op die manier is je decoratie extra uniek. Want ja, wie maakt het nou precies hetzelfde? Niemand toch! Daarnaast kun je helemaal zelf de kleuren, materialen, grootte, enzovoorts bepalen. Op die manier kan het niet anders dan helemaal perfect worden voor jouw slaapkamer! Op internet, in tijdschriften of in boeken vindt je heel veel leuke zelfmaak ideëen. Zo kwamen wij deze leuke blaadjes tegen, gemaakt van diverse soorten behang. Maar ook veertjes van stof, fotoslingers of een dromenvanger zijn leuke, zelf te maken, muurdecoratie-ideeën. Meer ''do-it-yourself''-ideeën voor op je slaapkamer vindt je op onze Pinterest pagina.  

Tegeltjes

Livengo blog leuke items voor boven je bed - tegeltjes Spookte misschien eerder bij het woord tegels de gedachte aan koude vloeren door je hoofd? Inmiddels zie je tegels overal terug. Niet meer alleen maar op de vloer, in de badkamer of keuken. De printjes, kleuren en modellen zijn tegenwoordig zo leuk dat je ze ook gemakkelijk terug kunt laten komen in de slaapkamer. Wil je liever geen echte tegels aan je muur? Er zijn ook diverse soorten tegelbehang, welke nét echt lijken!  

Spiegel

Livengo blog leuke items voor boven je bed - spiegel 1 Misschien wil je niet meteen in de spiegel kijken, wanneer je ’s ochtends wakker wordt. Toch mogen spiegels overal te vinden zijn, óók in de slaapkamer. Buiten dat is een spiegel op de slaapkamer toch ook wel enorm handig. Maar spiegels zijn ook leuk puur ter decoratie, boven je bed bijvoorbeeld. Ga voor één grote of meerdere kleine spiegels. Wil je een grote, speelse spiegelwand boven je bed? Dan kun je kiezen voor diverse spiegels van verschillende afmetingen en vormen. Wat ook leuk is: de kleuren uit je kamer terug laten komen in de omlijsting van de spiegels. Zo zorg je voor eenheid.

Teksten

Livengo blog leuke items voor boven je bed - slogan Een inspirerende quote van een beroemdheid of gewoon een korte, pakkende tekst kun je letterlijk en figuurlijk overal kwijt. De mogelijkheden om een tekst boven je bed te plaatsen zijn dan ook haast ontelbaar. Zo zijn er diverse stickers van teksten te bestellen, of kun je een neon-lamp kopen van een bepaalde tekst. Ook een foto van een bepaalde spreuk op een leuke achtergrond afdrukken en in een fotolijstje ophangen is mogelijk. Wil je graag wisselen van tekst? Dan is een krijt- of letterbord een leuke optie. Wil je totaal iets anders? Letters zijn van diverse materialen te vormen. Zo kun je ook zelf een tekst op de muur maken d.m.v. touw, hout, steentjes, kabels én nog veel meer.

Foto's

Livengo blog leuke items voor boven je bed - fotos Heel veel kleine foto’s of één grote foto, van jezelf of van je kinderen/huisdieren: het staat vast dat een foto aan de muur je slaapkamer een veel persoonlijker karakter geeft. Tegenwoordig zijn dergelijke foto’s heel eenvoudig te bestellen en heb je in no-time de kale muur boven je bed opgefleurd. Wil je wel graag meerdere foto’s boven je bed, maar vind je een hele fotogalerij boven je bed te druk? Dan is het misschien leuk om foto’s op een wandrek te plaatsen.

Wandkleed

Livengo blog leuke items voor boven je bed - wandkleed Iets totaal anders, waar sommigen misschien ook nog even aan moeten wennen: een wandkleed. Je ziet ze in diverse vormen, maten, patronen en materialen. Voor ieder wat wils dus én daarnaast is het eens iets anders. Ook een leuk voordeel van een wandkleed is dat het de akoestiek verbetert, waardoor het een slimme en leuke keuze is voor minimalistische slaapkamers. Daarnaast voeg je op deze manier wat structuur toe aan je slaapkamer.

Posters 

Livengo blog leuke items voor boven je bed - posters Naast foto’s zijn ook posters op dit moment weer helemaal hip. Kies voor posters in een mooie lijst voor een chique uitstraling. Wat een voordeel is van het gebruik van posters? Je kunt heel gemakkelijk varianten vinden die matchen met de kleuren van je muur en inrichting. Wat altijd kan: posters met zwart-wit afbeeldingen. Je kunt enkele posters strak langs elkaar plaatsen voor een chic geheel. Wil je graag een speelser effect? Ga dan voor posters van verschillende groottes en hang deze op verschillende hoogten aan de wand.

Ronde items

Livengo blog leuke items voor boven je bed - ronde items Het is momenteel helemaal hot and happening en mag dan ook niet in dit artikel ontbreken: ronde elementen aan de muur. Vrolijk en speels, dat is het gevoel dat ronde elementen aan de muur overbrengen. Op dit moment zie je veel dat hiervoor borden worden gebruikt. Witte borden met een zwarte versiering of gekleurde borden met sierlijke motieven, het zorgt voor een gevoel van vrolijkheid. Ook een leuke variant hierop zijn hoedjes! Kies voor rieten hoedjes voor een zomerse uitstraling en voor chique hoedjes voor een classy look.

Lampjes

Livengo blog leuke items voor boven je bed - lampjesLampjes creëren sfeer, daar is iedereen het over eens. Je kunt natuurlijk kiezen voor een leuke plafondlamp, maar je kunt het ook over een compleet andere boeg gooien. Lampjes achter, boven of boven het hoofdeinde van je bed zorgen voor een ontzettend speels en sfeervol effect. Kies bijvoorbeeld voor draden met verschillende kleine lampjes. Deze zijn gemakkelijk achter of boven je bed te monteren én je kunt ze leuk versieren met bijvoorbeeld je leukste foto's! Een extra chique keuze is het plaatsen voor spotjes boven het hoofdeinde van je bed.

Souvenirs

Livengo blog leuke items voor boven je bed - masker Wat je veel terug ziet in de bohémian interieurstijl en je doet denken aan heerlijke vakanties zijn souvenirs. Souvenirs zijn er in alle soorten en maten. Het is mogelijk om je muur te vullen met diverse, kleine souvenirs van verschillende vakanties óf om te kiezen voor één échte eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een masker, maar ook het eerder genoemde wandkleed.

Zoals je ziet zijn er enorm veel mogelijkheden. Wat ons voornamelijk opvalt is dat wanddecoratie je kamer een extra gezellige en persoonlijke uitstraling geeft. Het geeft nog nét dat beetje extra karakter! Wie wil dat nou niet? Heb jij een favoriete wanddecoratie óf iets super leuks boven jouw bed hangen? Laat het ons weten in de reacties!