Een bed met fruitkistjes. Écht Livengo!

Bezig met laden...

Ik ben fan van tijdloos design. En mijn collega Hugo, dé ontwerper van o.a. het steigerhouten bed met fruitkistjes is hier goed in. Zo goed dat zijn ontwerpen veelvuldig worden gekopieerd en aangeboden worden op internet. Op de fotootjes van aanbieders zijn de verschillen lastig te zien. Maar die zijn er zeker!

Het is bijna te vergelijken met mode. Wie bij H&M binnenloopt, vindt in het eerste de beste tassenrek voor € 9,90 al een vrij letterlijke kopie van een vlindermodel Gucci-tas, vlak naast een onmiskenbaar Versace-ordinair tasje. En bij de mannenmode lijkt die trui met rafels en ladders, en besmeerd met plastic, zo uit de Dior-collectie gehaald.

Ik hoef je niet te vertellen dat de kwaliteitsverschillen tussen H&M en Gucci enorm zijn. En dit zelfde geldt voor aanbieders van steigerhouten bedden. Wil jij weten hoe je teleurstelling kunt voorkomen bij het aanschaffen van jouw droombed? De kenner geeft graag antwoord!

Het verhaal achter Livengo

Ruim 4 jaar geleden startten Hugo en Ralph met de productie van steigerhouten bedden. Het was bijna per toeval. ‘Ik en mijn vriendin waren voor onszelf op zoek naar een bed, maar konden niet echt iets vinden wat we leuk vonden. Hugo had een aantal oude steigerhouten planken en fruitkistjes in zijn garage, waar hij een prachtig bed met fruitkistjes van maakte. Het was een model dat nergens beschikbaar was’, vertelt Ralph.

Het duo besefte dat ze niet als enige op zoek waren naar een uniek bed, en dit werd de start van Livengo. Ralph, gespecialiseerd in de verkoop, en Hugo die net klaar was met zijn opleiding in meubeldesign bleken de perfecte combinatie voor het bedrijf. Inmiddels worden er niet alleen bedden geproduceerd, maar kunnen klanten ook voor de complete inrichting van hun slaapkamer bij Livengo terecht. Een ongekend succes: er wordt geleverd door heel Nederland, België en een gedeelte van Duitsland.

Bed met fruitkistjes: het paradepaardje van Livengo

Een van de meest populaire bedden van Livengo is het steigerhouten bed met fruitkistjes. De authentieke fruitkisten zijn afkomstig uit Duitsland en zijn in de boomgaard gebruikt bij het plukken van fruit. Ze krijgen bij Livengo een tweede leven en bieden ook nog eens tal van opbergruimte. Wie droomt er nou niet van zo’n handig kunstwerk in de slaapkamer?! Steigerhouten bed met fruitkistjes - Livengo Bed met fruitkistjes, gemaakt van steigerhout - Livengo Steigerhout bed met fruitkistjes - Livengo Heel veel mensen, gelukkig. Het bed is dankzij het onderscheidende ontwerp gewild door jong en oud. Helaas krijgt Livengo wekelijks vele meldingen van namaak, en misbruik van foto’s. Ralph ergert zich aan de hoeveelheid ‘bagger’ die in zijn branche in omloop is. ‘Veel fans die ergens anders dit pareltje hebben aangeschaft, komen bedrogen uit. Voor een paar tientjes minder ontvangen ze een bed die er in real-life heel anders uit blijkt te zien’. Een grote teleurstelling die makkelijk voorkomen had kunnen worden. Een gewaarschuwd mens telt ook hier voor twee! Maar waar moet ik dan op letten bij de aanschaf van een steigerhouten bed? En hoe herken ik het échte bed met fruitkistjes en voorkom ik dat er namaak in mijn slaapkamer terecht komt? De volgende tips vermijden een verkeerde aankoop!

Leer kwaliteit kennen

De verschillen in kwaliteit zijn bij steigerhout groot. Planken van een lage kwaliteit hebben grote lengtescheuren of noesten die er later uit kunnen krimpen. Ook planken die niet recht zijn kun je beter overslaan. Zo voorkom je dat er spanning op het meubel komt te staan, waardoor gedeeltes krom kunnen trekken. Livengo werkt alleen met A kwaliteit planken, welke door een vaste leverancier zorgvuldig worden geselecteerd op noesten, scheuren en rechtheid.

Nieuw steigerhout of gebruikt steigerhout?

Steigerhout is te verkrijgen in nieuwe en gebruikte planken. Gebruikt steigerhout is hierin de duurste variant. Oude planken zijn meerdere malen gebruikt zijn in de bouw. Er zijn bouwvakkers overgelopen en er is cement op terecht gekomen, waardoor het een unieke uitstraling heeft. Geen één gebruikte steigerplank is hetzelfde!

Nieuw steigerhout ligt qua prijs een stuk lager. Deze planken komen namelijk rechtstreeks uit de fabriek en zijn wat geler van kleur. Als deze planken een tijdje buiten liggen worden ze grijzer, maar een gebruikte uitstraling zal nieuw steigerhout nooit krijgen. Let dus bij de aanschaf goed op met welk soort steigerhout er gewerkt wordt, het is bepalend voor het karakter van jouw meubel! Er zijn zelfs bedrijven die eenvoudigweg nieuwe planken insmeren met verdund cement en dit verkopen als gebruikte planken.

Ook in de breedte wijken nieuwe en gebruikte steigerplanken behoorlijk van elkaar af. Nieuw steigerhout heeft een breedte van 20,6 cm. De breedte van gebruikte steigerplank ligt rond de 20 cm. Het verschil zit ‘m in het vochtgehalte van het hout. Gebruikt steigerhout wordt opgelat en terug gedroogd. Dit zorgt ervoor dat de planken vrijwel niet meer krimpen. Bij nieuw steigerhout is dit helaas niet het geval; (vooral binnen) ontstaan er kieren en kunnen er na een tijdje grote scheuren in het hout tevoorschijn komen.

Nieuw steigerhout wordt veel gebruikt bij prijsstunters of aanbieders op marktplaats. Livengo produceert alleen producten van gebruikt steigerhout. Niet alleen vanwege de unieke uitstraling, maar ook om over 10 jaar een nog net zo’n prachtig ledikant van steigerhout in jouw slaapkamer te kunnen garanderen.

Originele fruitkistjes

Fruitkistjes zijn tegenwoordig helemaal hip. Je maakt er de leukste meubels mee. Vroeger werden ze gebruikt in de fruitteelt, tegenwoordig zijn ze vervangen door kunststof fruitkisten. Ben jij ook van plan om creatief aan de gang te gaan met fruitkistjes? Controleer dan of ze echt origineel zijn. Door de toenemende vraag én schaarste worden zelfgemaakte kisten steeds vaker aangeboden.

Vakmanschap

Een steigerhout bed voor een hele aantrekkelijke prijs. Klinkt leuk, maar hoe zit het in elkaar? En is het bed wel goed afgewerkt?

Vaak zijn meubelen van steigerhout, gemaakt door hobbyisten, geproduceerd van een lage kwaliteit steigerhout. Ook de constructie laat dikwijls te wensen over. Lijmverbindingen zijn minder stevig dan ledikanthaken. En wat dacht je van uitstekende, of niet weggewerkte schroeven? Of splinters aan je bed?

Bij Livengo hoef je hier allemaal niet wakker van te liggen. Het hout wordt machinaal geschuurd en geborsteld en gecontroleerd op eventuele splintervorming. De onderdelen van de bedden worden met elkaar verbonden middels ledikanthaken en de schroeven worden volledig blind en uit het zicht geschroefd. Hoge kwaliteit steigerhouten bedden - Livengo Bed van steigerhout, gemaakt door vakmensen - Livengo Steigerhout bed geen splinters, goed geschuurd - Livengo

Een betrouwbare leverancier

Een bed koop je natuurlijk niet iedere dag. Ben daarom slim en schaf er een aan bij een betrouwbare, erkende leverancier. Bedrijven die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan zijn trots op hun product en de ervaringen van hun klanten. Check dan ook altijd of er recensies van voorgangers over het bedrijf te vinden zijn. Als een bedrijf een verzorgde en professionele website heeft is dat meestal betrouwbaarder dan een bedrijf die dat niet heeft.

Livengo kan in ieder geval trots zijn op haar klantenwaardering. De fans zijn heel tevreden! Het bedrijf wordt op The Feedback Company gewaardeerd met een 9,1 en ook op Facebook staat het aantal sterren op 4,7 uit 5. Een snelle levertijd van maximaal 2 weken en montage in de gewenste slaapkamer wordt als zeer prettig ervaren. Een tevreden klant, daar gaat Livengo voor.

Droom jij ook van een uniek steigerhouten bed? Dan ben je bij Livengo aan het juiste adres. Tweepersoons steigerhouten bed - Livengo Bedden van steigerhout - Livengo Steigerhout 2 persoons bed - Livengo Bed met kistjes van steigerhout 160x200 - Livengo Twee persoons bed van steigerhout - Livengo Goedkoop steigerhouten bed - Livengo Benieuwd naar nóg meer ervaringen van anderen? Neem dan eens een kijkje op onze Facebookpagina!