Snack je meer nu je thuis werkt? Dit is waarom..

Bezig met laden...

Heb jij ook het gevoel dat je aankomt van thuiswerken? Dit is natuurlijk alles behalve wat we willen. Om het te kunnen voorkomen, moeten we achterhalen wat de oorzaak is van dat extra snacken dat we doen als we thuis werken. 

Het is een hele omschakeling. Van -in vele gevallen- 5 dagen op kantoor werken naar 5 dagen in de week thuiswerken. De meesten waren op deze omschakeling ook helemaal niet voorbereid. Eigenlijk is het helemaal niet zo gek dat we ons hierdoor anders gaan gedragen. Eigenlijk is de oorzaak voor iedereen te vinden in een combinatie van de volgende zaken.

1. Je routine is weg Normaal ging je wekker om 7.00 uur, sprong je in de douche, ontbeet je snel en stapte je in de auto onderweg naar je werk. Na een 40 minuten rijden (waarvan een kwartier file) kwam je hier aan en startte je werkdag. Nu sta je later op, omdat je niet meer hoeft te rijden. Je ontbijt misschien wel op je werkplek en je hele werkomgeving is anders. Voor mensen is het nou eenmaal niet zo gemakkelijk om te wennen aan een nieuwe routine. Een van de bijkomende nadelen is dat dit er ook voor zorgt dat je eetroutine compleet verstoord is.

2. Je hebt veel meer eten tot je beschikking

Op het werk heb je eventueel een klein voorraadje liggen of misschien neem je wel altijd een eigen lunchpakket mee. Thuis daarentegen vind je overal eten. Dat snacken in bedwang houden is dan ook súper lastig. Ons advies is om vooral goed te ontbijten en te lunchen om die lekkere trek zo veel mogelijk af te remmen.

3. Je bent sneller afgeleid

We kunnen er niet omheen, er is gewoon altijd afleiding in huis. Klusjes die nog gedaan dienen te worden, kinderen of huisdieren die aandacht vragen. Je bent -hoe hard je ook je best doet- over het algemeen toch minder gefocust op je werkzaamheden dan op kantoor. Helaas heb je hierdoor ook sneller zin om te snacken.

4. Je verwart privé en zakelijk

In een privé omgeving werken. Probeer dan privé en zakelijk nog maar gescheiden te houden. Dit is ontzettend lastig. Je kantoorritme is weg, evenals de kantooromgeving. In je vrije tijd geef je je sneller over aan een eetbare verleiding, zeker in het weekend. Doordat de grenzen tussen privé en zakelijk vervagen, vervagen helaas andere grenzen mee..

Heb je een goede tip om de verleiding van het snacken te weerstaan? Laat dan een reactie achter in de opmerkingen hieronder.