Meer ruimte! Slim omgaan met kleine slaapkamers.

Bezig met laden...

Het kan heel knus zijn, maar het kan ook heel onhandig zijn: een kleine slaapkamer. Vaak staat er niet alleen een bed in, maar ook een kast en een bureau. En als de kids er dan ook nog willen spelen, kan het helemaal lastig worden! Hoe kun je nu slim omgaan met kleine slaapkamers? Wij geven je een aantal handige tips om optimaal gebruik te maken van de ruimte die je hebt!

Ga voor licht

steigerhoutenbed_lade_ruimte1 Of het nu gaat om een kinderkamer of niet: gekleurde muren kunnen leuk zijn. Maar wanneer je kiest voor donkere tinten, laat dit de ruimte al snel kleiner lijken. Kies daarom een kleur die niet al te donker is en dat hoeft echt niet altijd wit te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook één wand in een wat donkerdere kleur verven in plaats van alle wanden. Maak ook optimaal gebruik van de aanwezige ramen, zodat het licht goed de kamer in kan komen.

Ga de hoogte in

steigerhoutenbed_lade_ruimte3 Naast licht kun je ook heel slim gebruik maken van hoogte en dat kan op verschillende manieren! Wat betreft opbergruimte kun je bijvoorbeeld een hele hoge kast nemen. Er zijn altijd items die je niet zo vaak nodig hebt en die kunnen dan wat hoger geplaatst worden. Vooral in een kinderkamer kan een hoogslaper ook erg leuk zijn. Bij Livengo vind je een stapelbed, waarbij je kunt kiezen uit twee bedden onder elkaar of een bed met een bureau eronder. Dat is ideaal voor in de kinderkamer!

Een bed met opslagruimte

steigerhoutenbed_lade_ruimte4 In plaats van een bed in de hoogte, kun je een bed ook anders inzetten in een kleine kamer. Wat dacht je van een bed met opslagruimte eronder!? Zo hoef je niet ook nog eens een extra kast te plaatsen om spullen in op te bergen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, dus je kunt het uitkiezen naar wens. Zo vind je bij Livengo bijvoorbeeld een bed met lades, maar ook met stoere fruitkistjes.  

Spiegels plaatsen

steigerhoutenbed_lade_ruimte2 Wellicht ken je deze truc al, maar er is nog een manier om een kamer ruimer te doen lijken! Plaats spiegels op verschillende plekken en zorg daarmee voor een ruimer ogende kamer. Je kunt kiezen voor een staande spiegel, maar ook voor spiegels aan de muur. En heb je nu niet zoveel ruimte, denk dan eens aan een spiegel op de achterkant van de deur. Niet alleen fijn voor een ruimtelijk gevoel, maar ook handig om te kunnen zien of je haar goed zit!

Denk out of the box

En mocht je het nu echt even niet meer weten, stop dan met rondstaren in de slaapkamer en denk eens out of the box. Gebruik internet en social media om je kennis qua interieur styling op te krikken. Maak bijvoorbeeld gebruik van Youtube, Pinterest en Instagram. Daar kun je ontzettend veel inspiratie op doen voor slaapkamers en zelfs specifiek zoeken op kleine slaapkamers. Zorg dat een kleine slaapkamer je niet klein laat denken en gebruik je fantasie!