Slaapkamerkast kopen: in 5 simpele stappen!

Bezig met laden...

Een slaapkamerkast kopen. Dat is weer wat anders dan een brood kopen bij de bakker! Het is een feit: opbergruimte heb je nooit teveel. Of misschien zou je juist minder moeten hebben. Hoe meer kastruimte ík in ieder geval heb voor mijn kleding en schoenen, des te meer spullen ik koop om mijn kasten te vullen.

De slaapkamer is de plek voor rust en ontspanning en dat bereik je niet met een kamer vol rommel. Goed organiseren en opruimen is het toverwoord voor een nette kamer en een goede nachtrust.

Een garderobekast is heel persoonlijk en voor de meeste mensen een onmisbaar item in de slaapkamer. Er is veel keuze in formaat, kleur en afwerking. Van een lockerdeur kast met klapdeuren, gespoten in een opvallende petrol kleur, tot aan een kast met schuifdeuren in een neutrale witte kleur. Het vinden van jouw slaapkamerkast kan een hele klus zijn. Ik help je daarom graag op weg. Met deze 5 stappen vind je jouw perfecte garderobekast!

Stap 1 | Meet de beschikbare ruimte in je slaapkamer

Het is eindelijk zo ver: je hebt gespaard en het is tijd om die droomkast te gaan kopen. Het eerste wat je natuurlijk moet doen is bepalen hoe en waar je de kast(en) wilt plaatsen. Ga je voor één kledingkast? Of mix en match je er lekker op los en bouw je een complete kastenwand? Met de kastenserie van Livengo koppel je gemakkelijk meerdere kledingkasten aan elkaar. Ze zijn zo gemaakt dat je ze vlak tegen elkaar kunt plaatsen.

3 deurs slaapkamerkast met lades wit Livengo en 2 deurs garderobekast met lades wit

Bij het opmeten van de maten zijn hoogte, breedte en diepte belangrijk. Denk erover na of je de kast helemaal tot aan het plafond wilt, of er nog iets op wilt plaatsen. Als je veel schoenen hebt die je mooi uit wilt stallen, heb je geen diepe slaapkamerkast nodig. Heb je veel blouses? Kies dan wél voor een dieper exemplaar. En ook niet onbelangrijk: let op eventuele belemmeringen zoals stopcontacten en verwarmingsbuizen.

Stap 2 | Draaideurkast of schuifdeurkast

Ok.. volgende! Ga je voor een slaapkamerkast met draaideuren of schuifdeuren?

slaapkamerkast 2 deurs draaideurkast met lockerdeuren wit Livengo

Een draaideurkast heeft als voordeel dat je in één oogopslag een goed overzicht van al je kleren hebt. Zo hoef je niet meer lang te zoeken naar de kleding die je aan wilt.

slaapkamerkast schuifdeurenkast roow wit voor kleine slaapkamers Livengo

Een schuifdeurkast bespaart ruimte, omdat je geen last hebt van openslaande deuren. En je kunt evenveel kwijt in deze kast. Wanneer je een kleine slaapkamer hebt, kun je dus het beste kiezen voor een kast met schuifdeuren. Zo houd je genoeg ruimte over voor je bed én genoeg ruimte om te (slaap)wandelen ;)

Stap 3 | Kies het design van je kledingkast

Een kast zorgt voor een complete en sfeervolle slaapkamerinrichting. Kies een design en kleur die aansluit bij jouw stijl en de rest van je slaapkamer. Op deze manier creëer je rust en eenheid.

Slaapkamerkasten zijn er in allerlei soorten en maten. Tijdens het kiezen van je kledingkast kom je dan ook voor een aantal belangrijke beslissingen te staan. Eén hiervan betreft het type deur dat je kiest. Wil je een strak, stoer of klassiek design?

slaapkamerkast drie deurs kledingkast met lades strak interieur Livengo

Als je niet van poespas houdt, maar een recht toe, recht aan kledingkast wenst, kies je voor een kledingkast met strokendeur. Deze kast heeft sleuven als handgrepen en zorgt voor een strakke uitstraling. Livengo biedt slaapkamerkasten met strokendeuren in 3 typen: een 2 deurs kledingkast zonder lades in de kleur wit, een 2 deurs kledingkast met lades in de kleur wit of betongrijs, en voor degene die nog meer opbergruimte nodig hebben: een 3 deurs kledingkast met lades, ook in de kleur wit of betongrijs.

Droom jij ook van zo’n walk in closet als die van Carrie in Sex and the City? Maak er een mooi geheel van en combineer de kledingkasten met een verbindingskast. Wacht niet op Mr. Big, maar realiseer zelf een prachtige kastenwand. Want iedere vrouw wil toch zo’n inloopkast (liefst ook met dezelfde inhoud) in de slaapkamer?!

slaapkamerkast kopen in 5 stappen Livengo

Breng je liever de sfeer van de middelbare school in huis? Ga dan voor een stoere lockerdeur kast! De grenen kasten van Livengo hebben lockerdeuren welke wit metalen handgrepen bevatten. Ze zijn verkrijgbaar als 2-deurs kast zonder lades in de kleur wit of petrol, als 2-deurs kast met lades in de kleur wit, als 3-deurs kast met lades in de kleur wit, of als 3- deurs kast zonder lades in de kleur petrol.

slaapkamerkast kleine locker jacky bureau jacky en kruk uvita Livengo

Op zoek naar een lockerkast voor een industrieel interieur? Kasten ‘Jacky’ zijn gemaakt van metaal en geven je slaapkamer een unieke vintage uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, en voor de kleintjes perfect te combineren met bureau ‘Jacky’ en kleine lockerkast ‘Jacky’.

2 deurs visgraat slaapkamerkast zonder lades zwart Livengo

Voor degene die nét iets anders willen heeft Livengo sinds kort kledingkasten met een visgraat in het assortiment. Ze hebben een prachtig motief en zijn verkrijgbaar met- of zonder lades, in de kleur zwart of betongrijs.

Stap 4 | Inrichting van je slaapkamerkast

bij een slaapkamerkast met extra interieurpakket krijg je een tussenschot en 2 extra legplanken geleverd Livengo

Heb je een keuze gemaakt uit een van de kasten. Dan komt het aan op de indeling van de kast. Zo kun je kiezen voor een garderobekast met óf zonder lades. Hiernaast kun je met een extra interieurpakket zelf de kastinrichting bepalen. Met deze uitbreiding krijg je een tussenschot en 2 extra legplanken geleverd. Nog meer plek voor het kreukelvrij opbergen van je kleding. Handig!

Stap 5 | Kwaliteit en levertermijn van je kast

Ga je een nieuwe slaapkamerkast kopen, maar wil je geen dure, opmaat gemaakte kast aanschaffen? Kom langs in onze showroom en laat je inspireren! Zo weet je zeker dat de kast helemaal voldoet aan jouw wensen. In onze showroom vind je verschillende kasten voor een zeer aantrekkelijke prijs en van hoge kwaliteit: ieder model wordt gewoon in Nederland geproduceerd.

Wat ons betreft hoef je dus niet langer te zoeken! De slaapkamerkasten van Livengo zijn van alle gemakken voorzien. Wordt je graag geholpen bij het maken van je keuze? Kom dan langs in onze showroom of neem contact op met onze klantenservice. Onze collega’s staan je graag te woord!

Je favoriete slaapkamerkast al gevonden? Je besteld ‘m eenvoudig via onze webshop. Wanneer je jouw bestelling plaatst, wordt je kast binnen maximaal 3 weken bezorgd. De kledingkast wordt bezorgd als een bouwpakket met daarbij een duidelijke montage-instructie, wat het heel gemakkelijk maakt het exemplaar zelf in elkaar te zetten. Zelfs als je 2 linkerhanden hebt!

Kleding en speelgoed opbergen in de kinderkamer

Ben je bezig met het inrichten van de kinderslaapkamer? Het belangrijkste is natuurlijk het bed. Maar heb je ook al aan de kast voor in de kinderkamer gedacht? Een kast voor kinderen moet niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn. Want kinderen hebben niet alleen veel kleding, maar ook speelgoed. Héél veel speelgoed. Een kledingkast met lades is hiervoor ideaal.

speelgoedkist opbergkist Dori kinderkamer Livengo

Of maak gebruik van een (of meerdere) opbergkisten in de slaapkamer. Zo is al het speelgoed in een handomdraai verdwenen.

Kast van steigerhout? Beter van niet!

‘Ik heb een steigerhouten bed besteld, en wil graag een bijpassende kast van hetzelfde materiaal, kan dit?’ Het is een vraag die we regelmatig van klanten krijgen. Het aanbod van steigerhouten kasten is op internet enorm.

Toch raadt Livengo het altijd af om een slaapkamerkast van steigerhout te bestellen. Steigerhout werkt namelijk altijd een beetje. Bij grote oppervlaktes zoals paneeldeuren komt er spanning op het meubel te staan, waardoor gedeeltes krom kunnen trekken. Het ziet er prachtig uit, maar je zult er helaas nooit lang plezier van hebben. Een kledingkast van steigerhout? Beter dus van niet!

Dit probleem doet zich overigens alleen bij kasten voor. Steigerhouten bedden en bureaus bestaan uit kleinere oppervlaktes en zijn op zo veel punten bevestigd dat het hout geen kant meer op kan. Over 10 jaar ben je verzekerd van een nog net zo’n mooi ledikant of bureau van steigerhout in jouw slaapkamer.

steigerhout bed met fruitkistjes als opbergruimte in greywash Livengo

Én maak gebruik van de eventuele ruimte onder je bed! Livengo heeft bijvoorbeeld het steigerhouten bed met lades of het bed met fruitkistjes in het assortiment. Het is de ideale opbergplek voor beddengoed, strandlakens of kleding wat je niet dagelijks nodig hebt.

kajuitbed met logeerlade of matraslade voor speelgoed en logeerpartijtjes Livengo

Voor de kleintjes is er het steigerhout kajuitbed met lade of het steigerhouten kajuitbed met fruitkistjes. Met deze bedden is de slaapkamer in een mum van tijd opgeruimd en je zult versteld staan hoeveel je er in kwijt kunt!