Sevilla: een stedentrip vol liefde

Bezig met laden...

Afgelopen weekend ben ik verrast door vriendlief met een romantische stedentrip; een paar dagen naar de bruisende stad Sevilla. Wandelen door de smalle straten, genieten van het zonnetje op onze wangen, tapas eten en sangria drinken totdat we niet meer kunnen. Dat was ons plan toen we samen voor vier dagen naar Sevilla vertrokken. “Quien no ha visto Sevilla, no ha visto maravilla”. Dat betekent: “Wie Sevilla niet heeft gezien, heeft een wonder gemist.” En niets is minder waar: wat een prachtige en levendige stad!

Sevilla ligt in het zuiden van Spanje, in de regio Andalusië. Goed weer is gegarandeerd, bijna het hele jaar door (in juni, juli en augustus raad ik je aan om niet te gaan, de gevoelstemperatuur kan dan oplopen tot wel 50 graden Celsius!)

De stad leent zich uitstekend voor een paar daagse trip, maar ook als onderdeel van een rondreis door Zuid-Spanje. Maar wat kun je écht niet missen tijdens een bezoek aan Sevilla? En ook niet onbelangrijk; wat is dé plaats om met je geliefde te overnachten?

Sevilla: de stad van duizend mogelijkheden

Diversiteit. Daar staat Sevilla voor. Pleinen met sinaasappelbomen, flamencoshows en stierenvechten zijn maar een paar van de dingen die de stad te bieden heeft. Maar je bezoek aan Sevilla is niet compleet zonder een bezoek aan het Plaza de España, het koninklijk paleis Real Alcazar en de kathedraal met de Moorse Giralda torenHet Plaza de España is een enorm rond plein met een grote fontein in het midden, omringd door gebouwen die voornamelijk door de overheid gebruikt worden. Het plein ligt in het prachtige Parque María Luisa en heeft wel 52 fresco’s die de Spaanse provincies voorstellen. Maak een romantisch boottochtje door de grachten of neem een boek mee en smul in het zonnetje van het Spaanse leven. Glaasje sangria erbij… en genieten maar!

 

Het Real Alcázar is een prachtig koninklijk paleis met een ontzettend grote tuin (die eigenlijk net zo mooi is als het paleis zelf). Het paleis is in 1364 gebouwd en daarmee één van de oudste koninklijke paleizen ter wereld. Het Alcazár kenmerkt zich door de Mudejár architectuur, een bouwstijl die beïnvloed is door de Moorse en Christelijke cultuur. Later werd het paleis uitgebreid in renaissancestijl en met gotische elementen. Een must-see bij een bezoek aan Sevilla!

De kathedraal van Sevilla is gebouwd om tot één van de grootste ter wereld te behoren. En dat lijkt te zijn gelukt. De Giralda, ruim 100 meter aan klokkentoren, is hét kenmerk van Sevilla en biedt vanaf verschillende hoogtes een indrukwekkende kijk op de stad.

Sangria, tapas y más

Na al deze bezienswaardigheden is het tijd voor een natje en een droogje. Gelukkig verleent Sevilla zich hier perfect voor. In ieder smal straatje en schaduwrijk plein verbergen zich een hele reeks barretjes met overheerlijke tapas en de sangria is overal in overvloed aanwezig. De barretjes lijken allemaal druk bezocht door zowel de Spanjaarden als de toeristen. De kwaliteit van de gerechtjes is overal fan-tas-tisch en ook de prijzen zijn heel acceptabel. Voor één tapa ben je zo’n 3 euro kwijt. Man, wat zijn die dingen lekker!

Hotel Gran Meliá Colón

Omdat Sevilla een echte toeristenstad is, kun je in alle steegjes en op iedere straathoek wel een hotel spotten. Wie zijn lief écht eens in de watten wil leggen moet zeker een bezoekje brengen aan het bekende Gran Meliá Colón. Werkelijk een pareltje! Het hotel is gelegen in het historische, culturele en commerciële hart van Sevilla. Ideaal, want alle bezienswaardigheden liggen op loopafstand.

Wanneer je het indrukwekkende gebouw binnenstapt, kom je in een gang die toegang biedt aan de zeer luxueuze hoofdlobby. Het meubilair is een stijlvolle combinatie van trendy en klassiek. Een waar genot voor interieurliefhebbers!

Iedere verdieping van het hotel staat in het teken van een Spaanse kunstenaar en je ziet in de deuren dan ook verschillende van hun kunstwerken terug. De luxe kamers zijn ruim en voorzien van hypermoderne snufjes. Ze hebben geweldig grote ramen die van de vloer tot het plafond rijken, en hierdoor veel natuurlijke lichtinval bieden.

Even bijkomen na een dagje slenteren in de stad? Laat je verwennen en neem een massage. Of ga naar het dakterras en neem een plons in de jacuzzi. Vanuit hier heb je tevens een fenomenaal uitzicht over de stad. Wat wil een mens nog meer?!

Mijn hart gestolen

Ik heb al vrij veel steden mogen bezoeken, maar Sevilla heeft echt mijn hart gestolen. Wat een mooie stad en de atmosfeer is werkelijk geweldig. De gepassioneerde en vriendelijke mensen, het eten en drinken, de gebouwen, parken en omgeving zijn echt een bezoek waard. Daarbij is het er allemaal ook nog eens spotgoedkoop. Wij zijn er vier volle dagen geweest en hebben veel gezien, maar nog lang niet alles. Wij komen zeker terug!

Vamos!

Klinkt deze kennismaking met Sevilla bij jou ook als muziek de oren? De smalle straatjes, prachtige gebouwen, leuke winkelstraten en gezellige Spaanse cultuur maken Sevilla zeker een geslaagde citytrip. Het is een machtig mooie stad.

Als eens in Sevilla geweest? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!