Provinciehoppen in Nederland: in elke provincie een bijzondere overnachting

Bezig met laden...

De zon schijnt meer, het wordt warmer, de vakantieperiode breekt aan. Heb jij je vakantie nog niet uitgestippeld? Wat dacht je van provinciehoppen door Nederland? Een rondreis door Nederland met in iedere provincie een bijzondere overnachting.

Je hoeft niet per se in het vliegtuig te stappen voor een bijzondere vakantie. Ook in Nederland kun je een onvergetelijke reis beleven. Alleen al voor wat betreft overnachtingen vindt je in Nederland heel veel bijzonders!

Of je nu een echte kampeerder bent of heerlijk wil relaxen in een luxe accommodatie: Nederland biedt voor ieder wat wils. Ook voor degenen die écht bijzonder willen overnachten. Wij gingen in iedere provincie op zoek naar een bijzondere accommodatie. Ben je benieuwd wat we gevonden hebben? Lees dan snel verder!

Utrecht: back to the seventies in een Volkswagen busje

Blog provinciehoppen Nederland overnachting utrecht in volkswagenbusje We beginnen onze rondreis in het midden van het land, in de provincie Utrecht. In Nieuwegein vinden we namelijk De Volkswagenbus. Zij hebben Volkwagen busjes om mee te toeren én in te overnachten! Met een retro surfbusje ontsnap je even aan het dagelijkse leven en keer je terug naar de jaren 70. Deze overnachting staat garant voor nostalgie, plezier, vrijheid, onbezorgdheid en avontuur. Is dit geen té gekke start van de vakantie?

Noord-Brabant: bewonder de nachtelijke sterrenhemel vanuit een tuinkas

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Noord-Brabant in tuinkas Bij Glamping de Kas inN in Hank wordt je ondergedompeld in een belangrijke Nederlandse industrie: de glastuinbouw. Dit doe je door zelf in een tuinkas te verblijven! De tuinkassen zijn van alle gemakken voorzien, zodat je zelf heerlijk van de natuur kunt genieten. Wat een overnachting in een tuinkas extra bijzonder maakt? Door het vele glas (óók in het dak) heb je ’s nachts een prachtig uitzicht op de sterrenhemel!

Limburg: breng een nachtje door achter de tralies in een gevangenis

Overnachting Limburg in gevangenis Normaal gesproken brengen we niet graag een nachtje in de cel door, maar bij het Arresthuis in Roermond is dit niet verkeerd. Tot 2007 is het gebouw daadwerkelijk gebruikt als gevangenis, daarna is het verbouwd tot luxe hotel. Veel oude details en elementen zijn bewaard gebleven, waaronder toiletdeuren, celdeuren en tralies. Wie wil zich hier wel een nachtje opsluiten?

Gelderland: val dobberend in slaap in een Saljoet

Blog provinciehoppen overnachting Gelderland in saljoet De vierde bijzondere overnachting vinden we bij Het Buitenhuis in Ewijk, Gelderland. Hier dobbert wel iets heel aparts op het water: een Saljoet. Het lijkt op een UFO en een enorme reddingsboei. Dat laatste komt het meest in de buurt. Enkele jaren geleden fungeerde de Saljoet namelijk nog als reddingsboot. Nu is het omgebouwd tot luxe hotelkamer en daarmee een heerlijke overnachting op het water!

Overijssel: voel je als een kind in een snoepwinkel

Blog provinciehoppen overnachting Overijssel in snoepwinkel Van het water keren we weer terug naar het vaste land. De volgende overnachting is zeker niet minder spectaculair. De reis leidt ons naar Hotel De Leeuw in Deventer, Overijssel. Dit kleinschalige hotel is uniek. Zie je al waarom? Dit historische pand uit 1645 beschikt over een oud-Hollands snoepwinkeltje! Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van Deventer. Met recht een uiterst bijzondere overnachting!

Drenthe: vorstelijk overnachten in je eigen zandkasteel

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Drenthe in zandkasteel In het Drentse plaatsje Eext vinden we Camping de Hondsrug; een camping met wel hele bijzondere vakantiewoningen. Je kunt hier namelijk overnachten in je eigen zandkasteel! Welk kind maak je hier nu niet blij mee? Daarnaast zijn de camping en omgeving een waar kinderparadijs. Ook natuurliefhebbers kunnen hier volledig hun ei kwijt!

Groningen: ervaar het gevoel van het Wilde Westen in een huifkar

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Groningen huifkar Ervaar het gevoel van het Wilde Westen in Groningen met een overnachting in een echte huifkar. Een tractor of paard brengt de huifkar naar een uniek plekje in Groningen, een plek die alleen de echte locals kennen én waar jij dus kan overnachten! Je ontvangt een houtstoofje met hout, water, koffie, thee en enkele andere spullen die nodig zijn om het een of enkele dagen te kunnen redden. Back to basic dus. Zou dit iets voor jou zijn? Je vindt deze unieke overnachting bij Hayema Heerd in Oldehove.

Friesland: in wyn drinke yn in wynfarrel

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Friesland in wijnvat Voor degenen die bovenstaande niet helemaal hebben begrepen, inmiddels hebben we onze bestemming in Stavoren, Friesland bereikt en gaan we ‘’een wijntje drinken in een wijnvat’’. Ja, dat stond -als het goed is- hierboven. Bij deze overnachting bij Vrouwe van Stavoren kan een wijntje voor het slapengaan niet ontbreken. We overnachten namelijk in een heus wijnvat! Welke wijnliefhebber moet hier ook overnachten?

Flevoland: low-budget overnachten in een rioolbuis

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Flevoland in rioolbuis Ooit al eens in het riool gelegen? Hopelijk niet zou je denken! Toch hoeft dit helemaal niet zo verkeerd te zijn. Bij Buytenplaets Suydersee in Lelystad bieden ze een unieke ervaring. De (niet onbelangrijk) nieuwe buizen zijn voorzien van een 2-persoonsbed, stroom en indien nodig zelfs verwarming. Je zou denken dat het slapen in een rioolbuis maar een karige bedoeling is, maar niets is minder waar. ’s Ochtends wordt naar wens een heerlijk ontbijt geserveerd en ’s avonds kun je heerlijk barbecueën op de rioolbarbecue. Wie wil dat nu niet?

Noord-Holland: een ritje naar dromenland per tram

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Noord-Holland in tram Je zou ze niet verwachten in het pittoreske plaatsje Hoogwoud, maar toch zijn ze er te vinden: trams. Twee prachtige oldtimers! Nee, ze rijden niet meer rond, maar ze bieden je iets veel leukers. Je kunt er namelijk in slapen! De bijzondere Bed & Breakfast Controversy Inn lijkt wel een museum. Naast de twee bijzondere trams is het gehele terrein uiterst bijzonder aangekleed. Zo is de toegangspoort een spoorboom!

Zuid-Holland: voel je vogelvrij in een vogelhuisje

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Zuid-Holland in Vogelhuis Of jullie nu lovebirds zijn of vreemde vogels: iedereen is welkom in deze leuke vogelhuisjes bij Buitenhuis De Vreemde Vogel in Vlaardingen. Heb je liever een iets stoerdere accommodatie? Je kunt ook overnachten in de ijzeren vogel (een vliegtuig), de spacemees (een raket) óf de vuurvogel (een brandweerhuis). Voor iedere vogel een huisje!

Zeeland: overnachten bij de boer in een heus stro-huisje

Blog provinciehoppen Nederland overnachting Zeeland in strohuis Dit is nog eens echt overnachten op de boerderij: in een huis van stro! Waar vind je dat nu? Ben je een echte dierenliefhebber? Dat komt goed uit, want de kans is groot dat je ’s ochtend wakker wordt gemaakt door een honger diertje dat aan het huisje begint te knabbelen. Er lopen namelijk alpaca’s, ganzen, kalkoenen en pauwen rond! Je vindt dit bijzondere vakantiehuis op camping Aan de Waterspiegel in Aagtekerke, op slechts 2 kilometer afstand van het strand! Hier kun je nog heerlijk uitwaaien aan het einde van de rondreis door Nederland.

Had jij gedacht dat je zo’n bijzondere vakantie zou kunnen beleven in eigen land? En dan hebben we het alleen nog maar gehad over de overnachtingen!