Moederdag cadeaus: punten scoren bij mams doe je zo!

Bezig met laden...

Afgelopen zondagochtend stond mijn vriendin en moeder van 3 kleine kinderen dertig cupcakes te bakken voor een schooltraktatie, een quiche te bereiden en een stapel zalmwraps te rollen voor een picknick. Dit terwijl ze tegelijkertijd de kinderen van haar rok probeerde te schudden. Hup, de keuken uit, mama heeft het druk, of wil je soms met lege handen naar school morgen?

Zondag 8 mei is het weer zover. De dag om voor al dat werk op die ene o zo commerciële dag wat blijk van waardering te tonen. Wil je dit jaar niet weer aankomen met een doos chocolade of een bos bloemen? Ik heb een aantal cadeaus voor je verzameld waar élke moeder op Moederdag blij mee is. Want een moeder, beste mensen, is de spil van haar gezin. Zij is als eerste wakker en slaapt als laatste in!

Een origineel Moederdag cadeau

Het is natuurlijk hartstikke leuk voor je moeder als je aan komt zetten met een zelfgemaakt schilderij van opgedroogde macaroni, maar zodra je de leeftijd van boven de elf hebt bereikt, zul je hier niet meer mee weg komen. Wees creatief en bedenk zelf een uniek en zelfgemaakt cadeau. Een lief gedicht, een fotocollage van je moeder met haar kroost of een mooi bloemstukje met een persoonlijke touch.. Of laat haar lekker even niets doen en geef haar een tegoedbon cadeau waarmee je alle huishoudelijke klusjes op je neemt. Daar lopen moeders écht wel warm voor!

Herinneringen zijn voor altijd

Als je uit huis bent vertrokken, is de kans groot dat je moeder niet heel vaak de kans krijgt om tijd met je door te brengen. En vaak is dat juist iets wat moeders erg leuk vinden om te doen. Heb je broers en/of zussen? Bundel je krachten en neem je moeder mee naar de dierentuin, bioscoop, een dagje spa of iets anders leuks.

Zo ga ik komend weekend met mijn schoonzusjes en alle moeders naar Brugge. We gaan er een echte verwendag van maken: ergens een kopje koffie drinken met een heerlijke appelpunt erbij, shoppen tot we écht niet meer kunnen, en ’s avonds genieten van een uitgebreid diner. Daarna duiken we nog even het Brugse nachtleven in en kunnen we rollend naar huis, want een overnachting: die zit er ook nog bij! Hopelijk zijn de weergoden ook positief gezind..

Een rondje door het bos

Blijf je liever wat dichter bij de deur? Er zijn genoeg plekjes waar je moeder en jij nog niet samen zijn geweest. Neem haar eens mee voor een activiteit buiten de deur, het hoeft helemaal niet ver te zijn. Maak een mooie boswandeling met het hele gezin en ga High-Tea’en of brunchen bij een leuke locatie in de buurt. Meer dan de helft van de Nederlandse moeders én kinderen vindt samen tijd doorbrengen het mooiste cadeau op Moederdag!

Samen genieten in de sauna

Je moeder, ze is er altijd voor je. Ze luistert naar je verhalen, ook al begrijpt ze er soms niets van. Regelmatig zitten jullie totaal niet op één lijn. Maar toch; aan het eind van de dag heeft ze weer heerlijk voor je gekookt, je bed verschoond, misschien zelfs wel je was gedaan, en bedenk je je dat er niemand zo is als je moeder.

Hoe leuk is het dan ook om haar eens extra te verwennen met Moederdag? Haal je badjas, slippers en badhanddoeken tevoorschijn en geniet samen met moeders van gezichtsbehandelingen, lichaamsmassages en een heerlijke spa. Binnen een mum van tijd voelt je moeder zich weer als herboren. Een fris gezicht, een schone huid en handen die wat weghebben van satijn: laat die kinderen maar weer komen!

Heb je geen tijd op 8 mei? Geef een bon, dan houdt je moeder nog wat te goed.

Een ontbijtje op bed én een knuffel

Moederdag cadeau ontbijt op bed en een knuffel Livengo

Iedereen die zaterdagmiddag denkt: hé verrek, het is morgen Moederdag – geen paniek. Een verwen ontbijt is iets waar moeders altijd dol op zijn. Of dat nou een ontbijt op bed is of aan een prachtig gedekte tafel, een heerlijk ontbijtje is de perfecte start van Moederdag.

Moeders vinden het leuk om verrast en wakker te worden met de geur van koffie, vers geperste sinaasappelsap en croissantjes in de oven. Het feit dat jij je best doet in de keuken is al een cadeautje op zich. Vergeet niet om naderhand alles netjes op te ruimen. Want daarmee geef je je moeder nog een extra cadeautje, namelijk tijd. Tenminste, als het niet zo gaat als bij deze 2 jongens..

De moeder in dit filmpje krijgt ook een ontbijtje, alhoewel… Of ze het ooit gekregen heeft? Carter en Cyden zijn zó gespannen dat ze mama een ontbijt op bed gaan brengen, dat het finaal mis gaat. Bekijk het grappige filmpje:

En als je toch in de luxepositie verkeerd om op Moederdag je moeder in de buurt te hebben: kruip er gezellig even bij en pak haar eens goed vast! Vroeger was het vanzelfsprekend dat je geregeld op haar schoot zat, opgetild werd of in haar armen weg kon duiken als dat even nodig was. Tegenwoordig zal dat waarschijnlijk wat lastiger gaan, door afstand of de omvang die je nu hebt ;)

Je hebt ongetwijfeld veel aan je moeder te danken, dus vergeet dat niet af en toe ook in knuffels te uiten!

Win een dekbedovertrek voor je moeder!

Niet vergeten! Volgende week zondag is het Moederdag! De dag waar iedere moeder toch stiekem wel het hele jaar naar uitkijkt. En hoe leuk is het om haar te laten zien en te vertellen dat zij de allerliefste moeder is van de hele wereld? Zo’n moeder gun je toch een heerlijke nachtrust onder een mooi en fris dekbedovertrek?!

Daarom geeft Livengo, speciaal voor Moederdag, het prachtige 2 persoons dekbedovertrek (in de afmeting 240x200/210/220) Ariadne Knitcraft weg.

dekbedovertrek Ariadne Knitcraft winactie moederdag Livengo

Hoe je die kunt winnen?

Laat ons in een reactie weten (onder dit blogbericht, of op onze Facebookpagina) waarom jóuw moeder dit overtrek verdiend. Smeert ze nog steeds iedere dag je boterhammen? Bood ze hulp bij de eerste keer mascara, of je eerste gebroken hart? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal, gedicht of andere bijzondere reden! Op 1 mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Fijne Moederdag!