Matrastijken met bamboe? Dit is waarom we daarvoor hebben gekozen!

Bezig met laden...

Het uitzoeken van een nieuw matras blijft toch altijd lastig. Er zijn ontzettend veel verschillende typen. Bij Livengo hebben we dan ook uitvoerig nagedacht over de collectie. We hebben een assortiment samengesteld met voor ieder persoon een geschikt matras. Om het gemakkelijker te maken het juiste matras te kiezen, hebben wij een matraskiezer toegevoegd aan onze webshop. Kortom, er is de keuze uit matrassen met vering of zonder vering. Geschikt voor mensen met een hoge en voor mensen met een lage gewichtsklasse. Voor personen die het warm hebben in bed en personen die het koud hebben in bed. Maar over één ding waren we het direct eens: de keuze voor tijken met bamboe. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

De eigenschappen van bamboe

Textiel van bamboe is echt in opkomst. Tegenwoordig kom je het in allerlei vormen tegen: bamboekleding, bamboebeddengoed, bamboehanddoeken, et cetera. Dat is zeker niet vreemd, want bamboe staat bekend als een milieuvriendelijk materiaal én verwerkt tot textiel heeft het enkele zeer gunstige eigenschappen. Bamboetextiel is geliefd om de volgende redenen.

1. Warmteregulatie

Bamboe past zich perfect aan zijn omgeving aan, wat betreft de warmteregulatie. Bamboestof voelt koel aan in de zomer en warm in de winter. Is dit niet de perfecte eigenschap voor een matras?! Op die manier kun je ieder seizoen heerlijk slapen, zowel bij -10 ℃ als bij +30 ℃.

2. Vochtregulatie

Door de holle structuur kan bamboetextiel veel vocht opnemen. Véél meer dan katoen. Dit verschil is maar liefst 60%! En hoewel de ene persoon aangeeft wel te zweten in bed en de andere zegt dat helemaal niet te doen.. Iedere Nederlander verliest per nacht 0,25 tot 2 liter vocht! Wel zo fijn als dit vocht niet op je matras blijft liggen en je in een badje van zweet wakker wordt.

3. Antibacterieel en hypoallergeen

Bamboevezels zijn van nature bacterie- en schimmelwerend. Dit is natuurlijk perfect voor personen met allergieën, maar ook bacteriën die onaangename geuren veroorzaken hebben geen kans van overleven. Op die manier blijft je matras fris ruiken.

4. Soepel en zacht

Naast al deze praktische eigenschappen is het ook wel zo prettig als een matras fijn aanvoelt. Gelukkig heeft bamboe daarvoor ook een eigenschap. Door de ronde structuur van bamboe valt een bamboetijk soepel om je matras heen en voelt het tevens heerlijk zacht aan.

Bamboe en milieuvriendelijkheid

Bamboe is een grassoort dat ontzettend snel groeit en voor deze groei uitsluitend wat regenwater en zonlicht nodig heeft. Extra water of voedingsstoffen zijn niet benodigd. Daarnaast maakt een bamboe moederstam na het kappen weer nieuwe kleinere stammen aan, die vervolgens op hun beurt weer ontzettend snel groeien. Hierdoor kan er regelmatig worden geoogst, zonder dat er sprake is van ontbossing.

Ben je nog niet overtuigd van deze eigenschappen of wil je onze matrassen graag in het echt zien? Breng dan gerust eens een bezoek aan onze showroom, nabij Eindhoven. Kijk voor de openingstijden en het adres op onze contactpagina.

Ben je wel overtuigd en wil je graag een matras bestellen? Ga dan snel naar ons matrassenplein.