4 leuke slaapfeitjes die je waarschijnlijk niet wist.

Bezig met laden...

Je slaapt elke dag. Of dat nu lang, kort of met gebroken nachten is. Bijvoorbeeld vanwege kleine kinderen of omdat je een feestje hebt gehad dat net even te leuk was. Je staat er echter waarschijnlijk niet dagelijks stil bij wat slaap allemaal voor je doet en wat een gebrek eraan met je kan doen. Om het fenomeen slapen in de spotlight te stellen en je even aan het denken te zetten, kun je hier kennismaken met een aantal leuke slaapfeitjes die je (waarschijnlijk) niet wist.

Wereldrecord zonder slaap
 
Waarschijnlijk heb je wel eens een nachtje doorgehaald zonder echt te slapen. Na 48 uur zonder slaap is het voor de meeste mensen niet meer vol te houden om de ogen niet dicht te laten vallen. Wat er kan gebeuren als je veel langer zonder slaap blijft, is gebleken toen het wereldrecord daarvoor werd neergezet. Een jongen van 17 jaar uit Californië bleef maar liefst elf dagen wakker. Hij begon dacht achtervolgt te worden, ging slecht zien, begon moeilijk te praten, kon zich niet meer concentreren en begon te hallucineren. Zo begon hij op een gegeven moment tegen een verkeersbord te praten. Als je dat allemaal weet, wil je er niet eens meer aan denken het wereldrecord te verbreken.
 
Slaap je mooi leuke slaapfeitjes Het woord ´schoonheidsslaapje´ bestaat natuurlijk niet voor niets. Dat het waar is dat je aantrekkelijker wordt gevonden als je genoeg slaapt, is gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek dat in Zweden is uitgevoerd. Een groep mannen en vrouwen ging daarvoor twee keer op de foto, één foto na vijf uur slaap en één foto na acht uur slaap. Er werd door een onafhankelijk panel naar de foto´s gekeken en wat bleek? De mannen en vrouwen op de foto´s die na vijf uur slaap werden genomen bleken minder aantrekkelijk te zijn. Dus weer een excuus om extra lang in bed te blijven liggen ;-)
 
Basis voor een goede nachtrust afbeeldingpanda Mocht je een slechte slaper zijn en geschrokken zijn van het verminderde aantrekkelijkheidsaspect bij slaapgebrek, dan is er goed nieuws. Je kunt namelijk zelf een basis voor een goede nachtrust creëren. Dat doe je door een goed matras aan te schaffen, zoals een coolgel matras. Om het interieur van je slaapkamer ook een goede basis te geven, kun je kiezen voor een steigerhouten bed. Natuurlijke materialen geven namelijk rust in het interieur en een steigerhouten bed is dan ook een uitstekende keuze.
 
Bewegen in bed Slapen en slaapfeitjes Bewegen in bed kan op allerlei manieren en zoals je weet is beweging natuurlijk goed voor je gezondheid. Ik weet niet aan wat voor beweging jij nu denkt, maar het is zo dat je tijdens je slaap heel veel beweegt. Zo draai je gemiddeld iedere tien minuten ongemerkt wel een keer om. Het gemiddeld aantal omdraaibewegingen komt uit op veertig keer in de nacht. Je bloedcirculatie wordt zo gestimuleerd. Mocht je een hele nacht niet draaien, dan merk je het hetzelfde effect bij het opstaan als dat je de hele dag op de bank hebt gezeten om je favoriete series te bekijken. Je bent dan namelijk ook zo stijf als een plank. Daarom is het erg belangrijk een goed matras te hebben welke past bij jouw slaap karakter.

Weet jij nog andere noemenswaardige slaap feitjes? Laat ze dan achter in de reacties!