Lek geprikt? Dit doe je tegen jeukende muggenbulten!

Bezig met laden...

De zomer is een heerlijk seizoen, maar kent -als ieder seizoen- zijn nadelen. Een daarvan is het feit dat de muggen in dit seizoen actief zijn. Zeker wanneer het buiten tropisch warm is, kun je haast niet ontkomen aan muggenbulten.

Helaas kent iedereen wel dat vervelende, jeukende gevoel van een muggenbult dat maar niet wegtrekt! De jeukt trekt inderdaad niet direct vanzelf weg, maar je kunt er wel iets tegen doen! In dit artikel noemen we enkele manieren om het jeukende gevoel van muggenbulten te doen verdwijnen.

Verkoeling

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Verkoeling Koelen helpt tegen de jeuk en zwelling van wondjes. Wanneer je ijs op de muggenbult houdt, wordt de plek licht verdoofd en zal de jeuk tijdelijk verdwijnen. Maar ook het gebruik van Aloë Vera verkoelt de wond, waardoor de jeuk vermindert.

Theezakje

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Theezakje Oplossingen zijn overal om je heen. Ben je bijvoorbeeld net thee aan het drinken? Dan heb je mazzel! Houdt het theezakje tegen de muggenbult en de jeuk zal snel verminderen.

Bananenschil

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Bananenschil Je verwacht het misschien niet, maar je kunt ook een bananenschil gebruiken tegen je muggenbult-irritaties. De suikers die zich aan de binnenkant van een bananenschil bevinden helpen namelijk om vocht uit de muggenbult te halen. Om jeuk te verminderen, wrijf je met de bananenschil over de beet.

Appelciderazijn

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Appelciderazijn Het wordt vaak gebruikt bij een verbrande huid, maar helpt tegen meerdere dingen. Zo dus ook tegen jeuk. Doe een beetje op een watje en breng het aan op de muggenbult, het zuur doet de rest. Heb je dit niet in huis? Je kunt ook de natuurlijke zuren uit citroen- of limoensap gebruiken. Bijkomend voordeel: het zuur van de vruchten helpt ook infecties voorkomen.

Tandpasta

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Tandpasta Super handig, want je hebt het altijd in huis. Al zou je het misschien niet verwachten, helpt ook tandpasta om jeuk te verminderen. De munt in de tandpasta heeft namelijk een kalmerende werking.

Alcohol

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Alcohol Helaas bedoelen we hiermee geen lekker drankje, maar pure alcohol om wonden mee te kunnen ontsmetten. Wanneer je wat alcohol aanbrengt op een watje en dit op de muggenbult dept, zul je merken dat de jeuk hierdoor een stuk minder wordt.

Handzeep

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Handzeep Vloeibaar of vast maakt niet uit. Zeep helpt tegen muggenbulten, waarschijnlijk door de zuiverende en verzachtende werking. Pas wel op dat je de zeep niet afspoelt. Het is de bedoeling dat je de zeep laat opdrogen op de muggenbult. Hierna hoef je niet meer te krabben!

Zout

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Zout Ook zout kan de oplossing zijn tegen een jeukende muggenbult. In dit geval maak je de muggenbult een beetje nat en strooi je er wat grof zout op. Zwemmen in de zee zou eventueel ook een optie zijn. Geen verkeerde optie, toch?!

Weegbree

Blog middeltjes tegen muggenbulten - Weegbree Echt een tip van vroeger is het gebruik van weegbree. Naast het jeukende effect van brandnetels helpt het ook tegen het jeukende effect van muggenbulten. Benieuwd hoe je dit plantje dient te gebruiken om de jeuk te verminderen? Pluk een blaadje, knijp het fijn in je hand en smeer het sap op de muggenbeet. De zwelling zal vervolgens afnemen en de jeuk stoppen.

Dus, ben je gestoken? Geen paniek. Je hebt vast wel een van deze middeltjes in de buurt! Zo hoef je niet wakker te liggen van de jeuk. Slaap lekker!