Hoe vind je het ideale kinderbed?

Bezig met laden...

Een uitgerust kind is de beste garantie voor een vrolijk kind. Een blij kind, dat zich lekker kan uitleven, ontwikkelen en ontspannen, daar word je als ouder dan weer vrolijk van.

Elke ouder weet hoe belangrijk goed slapen voor kindjes is. Maar hoe vind je nu het ideale kinderbed? En waar kun je nog meer aan denken bij het creëren van de perfecte 'slaapsfeer' voor jouw kleintje?

 
 

Lekker slapen in het ideale kinderbed

steigerhouten kinderbed

Kinderen houden van actie maar hebben ook veel rust nodig. Liefst in een fijne sfeer die gericht is op het natuurlijke ritme van kinderen. Jij als ouder kent je kind het beste en kunt inschatten wat het nodig heeft aan sfeer en inrichting in de kinderkamer, om zich goed te voelen.
 
Wat elk kind in ieder geval fijn vindt, is een kalme kamer met leuke kleuren en voldoende bewegingsruimte. Als je dan ook nog zorgt voor flink wat opbergruimte om alle speelgoed, favoriete treintjes of lievelingspopjes weer netjes op te ruimen, heb je al een prima basis gelegd voor een fijne kinderkamer.
 
En dan het kinderbed. Kies je een simpel, puur functioneel bed dat alleen gebruikt gaat worden om erin te slapen? Of zie je juist zo'n leuk kajuitbed voor je waarin kinderen allerlei avonturen kunnen beleven en al hun spullen kwijt kunnen? En hoe bepaal je de beste lengte van het bed? Zoek je een peuterbed voor je kleintje? Misschien koop je liever een bed op de groei of kies je al een bed met een grote mensen-maat? Bij Livengo kun je terecht voor kinderbedden in elke maat. Ook leveren we maatwerk bedden voor alle lengtes, of het nu gaat om een peuterbed, kajuitbed of een steigerhouten bed voor kinderen. Voor advies kun je altijd even bellen, wij weten precies wat het beste bij je past.

Een bed als een kajuit

steigerhouten kajuitbed Kajuitbedden zijn hot. Bij Livengo begrijpen wij dat wel: bijna elk kind droomt van een bed dat slaapplaats, potentieel paleis, de perfecte uitvalsbasis voor avontuur, opbergruimte en customized privéplek inéén is. Kajuit bedden bieden kinderen een wereld op zich! Val je voor zo'n kajuitbed? Bij het kajuitbed met fruitkistjes of lade ontvang je er een gratis junior matras bij.

Steigerhouten bed

steigerhouten stapelbed Steigerhouten bedden voor kinderen zijn net even anders dan anders. Welk kind houdt nu niet van zo'n stoer, sportief bed dat je kan stapelen of waar je cool een ladder tegenaan kunt zetten? Ouders vinden een steigerhouten bed vaak prettig omdat het natuurlijke materiaal zo'n fijne, naturelle uitstraling aan een kinderkamer geeft. Kies voor de basiskleur, of style het bed mooi af met een white wash of antraciet kleurige afwerking.

De juiste kindermatras

matras kinderbed De dikte van een kindermatras is belangrijk. Kies voor minimaal 10 centimeter, liefst iets dikker.
 
Verder kun je nog letten op:
  • Anti-allergeen kindermatras: zijn er geen chemische toevoegingen in het matras aanwezig?
  • Productieland: Probeer een matras uit te zoeken dat in een Europees land is geproduceerd. Dan haal je een matras in de kinderkamer dat voldoet aan de strengste kwaliteitseisen.
  • Bij tijkjes kun je letten op afritsbaarheid en wasbaarheid op minstens 60 graden. Vanaf die temperatuur dood je namelijk huisstofmijt.
  • De hardheid van een kindermatras. Deze test je heel makkelijk: druk even met je vlakke had op het matrasje. Zakt je vlakke hand 1 tot 2 cm weg in de kindermatras? Dan ligt je kind goed!
Onze polyether Junior matrassen voldoen aan alle eisen en zijn daarom uitermate geschikt voor ieder kind. Kortom: lekker slapen, lekker de dag in!