Groen in je interieur: zo haal je de lente in huis!

Bezig met laden...

Stormachtige dagen zijn gelukkig verleden tijd. Het weer is eindelijk wat rustiger aan het worden. Daarmee is voor ons dé tijd aangebroken om lekker de natuur in te gaan. Ik houd van de lente en van groen, ik heb veel planten in mijn huis staan. Als kind was ik er al gek op. Ik had vetplantjes op mijn kamertje die ik zelf mocht ‘verzorgen’. Dat hield overigens niet zo heel veel in. Maar toch.

De plantentrend was dé trend van 2015 op interieurgebied, maar ook zeker zichtbaar in 2016. In mijn huis staan vooral veel vetplanten en cactussen. Ook heb ik, nu de lente begonnen is, veel gebruik gemaakt van bloesemtakken. Wist je dat planten, naast het creëren van een huiselijke sfeer, ook natuurlijke luchtzuiveraars zijn? Plan dus maar snel een tripje naar het tuincentrum en ‘Go Green’!

Geen groene vingers?

planten cactussen en miniplantjes in huis Livengo Tegenwoordig heb ik in bijna iedere ruimte wel een groene eyecatcher staan. Als ik mijn huis binnenwandel krijg ik er een gelukzalig gevoel van. Het begon met enkele cactussen in verschillende formaten. Een gezellige tafel vol met miniplantjes. Want een dienblad vol met kaarsen, dat doen we toch al jaren! groen in interieur styling tips Livengo Ook komt de glazen stolp weer van pas, want het staat erg leuk om daar één (of meerdere) plantjes onder te zetten. Helemaal als je meerdere plantjes en potjes van dezelfde soort hebt, brengt je met een stolp optisch variatie aan. geen groene vingers cactussen groen en planten in huis Livengo Het leuke (en gevaarlijke) is dat cactussen relatief goedkoop zijn en je ze tegenwoordig bijna overal kunt kopen. Zelfs in de supermarkt staan de leukste exemplaren voor slechts een paar euro naar me te lonken. Nu heb ik niet echt groene vingers, maar een cactus levend houden lukt me nog net. Ik geef ze met veel liefde (een klein beetje) water, en dat blijkt te werken ;)

Een groene eyecatcher

Ik vind het mooi om een aantal flinke eyecatchers neer te zetten. Vaak wordt er veel te klein gedacht, het is juist enorm mooi om een hoek vrij te maken en één grote plant in een xxl pot of op een zuil neer te zetten. Heb je daar geen geschikte ruimte voor dan kan je ervoor kiezen om groepjes te maken van verschillende planten bij elkaar. Dat komt krachtiger over dan overal een plantje neer te zetten. groene eyecatcher in de woonkamer Livengo Zo staat er in mijn serre een prachtig groot exemplaar (Spathiphyllum of vaantjesplant) in een betonlook pot. De uitstraling hiervan is zo puur en de kleur combineert geweldig met de andere items. Het is bij het aanschaffen van een plant dan ook de moeite waard om te kijken waar je deze in gaat stoppen. De pot kan net die extra touch geven aan je interieur!

Groen in je slaapkamer

groen en planten in de slaapkamers geven een ontspanning Livengo Als je aan de kleur groen denkt, wat komt er dan in je op? Ik denk al snel aan bloei, natuur en groei. Maar wist je dat het ook de kleur is van verfrissing, rust en ontspanning? Groen in de slaapkamer is dan ook een goede keuze. Het heeft een ontspannend en verzachtend effect zodat je volledig tot rust kan komen. De groene kleur straalt eveneens energie en kracht uit voor een frisse start van de dag. Groen is doen, kun je dus wel zeggen. gek op bloemen in de slaapkamer Livengo Wat op dit moment absoluut niet mag ontbreken in de slaapkamer zijn natuurlijk bloemen, veel bloemen! Maak bijvoorbeeld een combinatie op de vensterbank van verschillende vaasjes, varieer in kleur en zet ze vol met frisse bloemetjes. bloesemtaken vaas groen in slaapkamer Livengo Of wat dacht je van vazen met lente bloemen en/of bloesemtakken? De lente in je slaapkamer halen hoeft niet lastig te zijn; zolang jij er het vrolijke voorjaarsgevoel van krijgt is het goed!

Frisse lente accessoires

Naast het gebruik van echte planten vind je momenteel veel grafische vormen en organische patronen, geïnspireerd door de natuur. Mooie schilderijen, foto’s, vazen in de vorm van een cactus of een vrolijk sierkussentje zorgen al snel voor een ‘touch of green’ in jouw interieur. Marjolein Bastin sierkussen Paradijs Marjolein Bastin dekbedovertrek Kolibri Livengo Ik heb eigenlijk niet heel veel kussens met een echt getekende print erop, maar dit ‘Paradijs’ kussen van Marjolein Bastin vind ik erg leuk. Een mooi en grappig accent op het fluitende dekbedovertrek 'Kolibri'.

Wil je helemaal los gaan en een echt vakantiegevoel creëren in je slaapkamer? Geef ‘m een flinke update en ga helemaal los met uitbundig tropisch behang op de muur. Behang met prints van grote groene planten zijn op het moment helemaal hot! Of kies voor een fris groen dekbedovertrek als je dit niet aandurft.

Green your interior!

Van welke woonstijl je ook houdt, met groen kun je alle kanten op en je kunt het zo gek maken als je zelf  wilt. Als je nog geen plant of groen in je huis hebt wordt het nu toch echt eens tijd.

Ben jij al wél helemaal weg van het gebruik van planten in je interieur? Wat is dan jouw favoriete plek in huis om groen neer te zetten? Ik vind de plek van de vaantjesplant in mijn serre en de bloesemtakken in mijn slaapkamer echt prachtig. Fijne dag!