Een goede nachtrust? Deze 5 drankjes helpen!

Bezig met laden...

Iedereen heeft een andere avondroutine. De een kijkt tv, de ander leest een boek, weer iemand anders gaat sporten. Het een is beter voor je nachtrust dan het ander. Wat in ieder geval wél goed is voor je nachtrust is het drinken van de drankjes uit dit artikel.

Haast iedereen weet wel dat je beter geen koffie of cola kunt drinken voor het slapengaan. Maar wat kun je dan wel drinken? Lees maar snel verder, want onderstaande drankjes zorgen ervoor dat jij heerlijk zult slapen!

Melk

Livengo blog drankjes voor een goede nachtrust melk Het is bewezen dat een glas melk bijdraagt aan een ontspannen gevoel, warme melk nog meer dan koude. Zoals velen van jullie zullen weten barst melk van de calcium. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat je stresslevel daalt. Daarnaast bevat melk tryptofaan, wat ervoor zorgt dat je hersenen een ‘geluksstofje’ afgeven, wat vervolgens de kwaliteit van je slaap verbetert. Ben je lactose intolerant, of hou je gewoon niet van koeienmelk? Schenk dan een flink glas amandelmelk voor jezelf in. Dankzij de noot bevat amandelmelk naast calcium ook een ruime hoeveelheid magnesium, wat volgens onderzoek cruciaal is om te kunnen slapen.

Thee

Livengo blog drankjes voor een goede nachtrust thee Dat er diverse soorten thee zijn die voor ontspanning zorgen, is voor de meesten geen nieuw feit. Maar welke thee zorgt nu écht voor een betere nachtrust. Een daarvan is kamillethee. Dat hebben we niet enkele jaren geleden pas ontdekt. Dit kruid wordt al eeuwen gebruikt voor een goede nachtrust. Een ander soort is valeriaanthee. Valeriaan is een krachtige plant én kan dus ook behoorlijk sterk smaken, maar zorgt wel degelijk voor het tegengaan van slapeloosheid. Vind je de smaak niet lekker? Dan raden wij aan om het te mixen met andere ingrediënten, zoals citroen en/of kamille. Heb je geen kruidenthee in huis, maar wil je toch graag een kopje thee? In de meeste soorten thee met zwarte, groene of witte theebladeren zit cafeïne, wat er dus voor zorgt dat je niet goed slaapt. Om het cafeïnegehalte te verlagen, dompel je het theezakje eerst in een ander kopje. Het uitgelekte zakje hang je vervolgens in je eigen kopje thee. De meeste cafeïne uit thee komt namelijk vrij in het begin van het proces.

Kersensap

Livengo blog drankjes voor een goede nachtrust kersensap Wil je slaperigheid triggeren en je innerlijke klok helpen reguleren? Drink dan in de avond een heerlijk glaasje kersensap. Door het hormoon melatonine zal je lichaam gaan merken dat het tijd is om te gaan slapen. Misschien net iets minder lekker, maar het helpt beter: zure kersen in plaats van de zoete variant.

Bananensmoothie

Livengo blog drankjes voor een goede nachtrust bananensmoothie Heb je zin in écht iets lekkers? Waarom pak je dan geen smoothie? Voeg hier wat banaan aan toe en je zult ’s nachts heerlijk slapen. Wil je van de smoothie een optimaal slaapdrankje maken? Doe er dan ook wat amandelmelk en pindakaas in. Pindakaas bevat namelijk nog meer tryptofaan dan de bananen. Daarnaast geeft het een heerlijke twist aan je drankje! Wil je liever een écht gezonde smoothie? Donkere bladgroenten als spinazie, boerenkool, andijvie en paksoi bevatten veel calcium en magnesium, wat ervoor zorgt dat je lichaam op de juiste manier functioneert.

Water

Livengo blog drankjes voor een goede nachtrust water Excuses om geen gezond drankje te drinken zijn er niet, want ook water draagt bij aan een goede nachtrust. Ik hoor je denken: welke stoffen zitten er dan allemaal in water die hieraan bijdragen? Dat is inderdaad niet de reden waarom water zo goed is voor je nachtrust. Met het drinken van water houdt je vitaminen, voedingsstoffen en mineralen in je lichaam op peil. Wat er op zijn beurt voor zorgt dat hormonen, energie, spieren en gewrichten (kortom: je lichaam) in balans blijven. Dit helpt je lichaam ontspannen en zorgt voor een uitgerust gevoel in de ochtend.

Een zoete toevoeging

Livengo blog drankjes voor een goede nachtrust honing Wil je extra goed slapen, of wil je bovenstaande drankjes gewoon wat zoeker maken? Voeg dan een lepeltje honing toe. De natuurlijke suikers uit de honing zorgen er namelijk voor dat je insulinelevel stijgt, wat er middels een reactie in de hersenen voor zorgt dat je heerlijk slaperig wordt.

Wil je niet wakker worden van een gevulde blaas? Zorg er dan voor dat je jouw drankje minimaal een uur voordat je gaat slapen hebt genuttigd!