Dit zijn dé interieur trends voor 2018

Bezig met laden...

2017 zit er weer op dus alle kerstversiering mag weer terug in de doos. Maar wat dan? Hoe stijl je je interieur alvast volgens de trends van het komende jaar? In dit artikel delen we de interieur trends voor 2018, die je absoluut niet mag missen!

Kleuren

In 2017 was wit in je interieur helemaal hot en dat blijft ook in 2018 zo. Warme en donkere kleuren (zoals diepblauw) zijn het aankomende jaar nog steeds trendy. Maar waar zwart het afgelopen jaar ook hip was, gaat het volgend jaar vooral om bruin. Dé trend van 2018 is colour blocking, ofwel: het combineren van kleuren. Maak je geen zorgen: je hoeft natuurlijk niet meteen een hele wand in een opvallende kleur te verven, met interieur accessoires zoals sierkussens kun je ook al veel doen.

Materialen

In het afgelopen jaar was kurk in je interieur ontzettend trendy, maar dat gaat voor 2018 niet meer op. Het aankomende jaar zal in het teken staan van messing, brons, hout en bamboe. Met een steigerhouten bed zit je dus wel goed! Ook marmer is net zoals in voorgaande jaren nog altijd goed. Komend jaar zul je ook veel breisels, fluweel en velours gaan zien in de interieurwereld. Het mag dus wat gewaagder en net zoals in 2017 mogen planten ook weer een grote rol in je interieur spelen.

Vormen

De stoere vormen die in 2017 zo geliefd waren, spelen in 2018 niet meer zo’n grote rol. Komend jaar staat namelijk in het teken van geometrische prints, holografische designs en zelfs metallic mag je terug laten komen in je interieur. Ook de (warme) bloemenprints zijn het aankomende jaar helemaal geoorloofd. Er is dus genoeg keuze om je interieur volgens de trends én je eigen smaak in te richten!

Stijlen

Op Pinterest was dit jaar duidelijk te zien dat een minimalistisch interieur helemaal hot was. Maar tegelijkertijd was de Boho stijl ook geliefd. In 2018 is minimalistisch niet langer meer de trend. Wel zet de trend van de natuur zoveel mogelijk naar halen door. De woorden ‘botanisch’ en ‘exotisch’ omschrijven de interieur trends voor 2018 het beste. De vintage stijl is ook weer helemaal terug van weggeweest. Je interieur mag het aankomende jaar dus lekker speels, gekleurd en vrolijk zijn! Heb jij al een idee hoe je jouw interieur gaat klaarstomen voor 2018?