Topdekmatras: wat zijn de voordelen?

Bezig met laden...

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust. Het helpt je om je batterijen weer op te laden en fris aan de volgende dag te beginnen. Het beste slaaprecept bestaat uit twee ingrediënten: een comfortabel bed en een fijn matras.

Iedere nacht maak je er opnieuw gebruik van, waardoor je matras steeds een beetje slijt. En dan heb ik het nog niet eens over de zweetdruppels die ’s nachts in je matras trekken. Gelukkig bestaat er een manier om je matras extra te beschermen en de levensduur te verlengen: gebruik een topdekmatras!

Wat is een topdekmatras?

Een topdekmatras, ook wel oplegmatras, matrastopper of dekmatras genoemd, is een dun matras wat bovenop het reguliere matras geplaatst wordt. Ze zijn leverbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een 1-persoons topdekmatras, een 2-persoons topdekmatras of een topdekmatras met een (dubbele) split aan het hoofd- en/of voeteneinde.

Livengo biedt topmatrassen aan met een dikte van 4 óf 6 cm. We hebben topdekmatrassen van verschillende materialen, zodat er altijd eentje voor jou tussen zit. Zie jij dankzij het enorme aanbod door de bomen het bos niet meer? Geen probleem, wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Waarom schaf ik een topdekmatras aan?

Topdekmatrassen worden de laatste jaren steeds populairder. Ze worden steeds vaker onderdeel van een boxspringcombinatie. Maar ook in een ledikant, bovenop de reguliere matrassen, zijn ze een trend in de slaapwereld. Maar waar is een topmatras eigenlijk goed voor? En nog belangrijker: is het altijd nodig dan wel nuttig? Oordeel zelf!

Extra comfort

Van oorsprong is het topdekmatras een Scandinavisch product. Daar in het hoge noorden, waar de nachten lang zijn, is het slaapcomfort op het hoogste niveau.

Topdekmatrassen zorgen voor een verbeterd ligcomfort, zonder dat je de ondersteuning van je eigen matras verliest. Een dikker topdekmatras heeft meer en langer effect. Zorg daarom bij aanschaf dat deze altijd minimaal 4 cm dik is.

Met een topmatras verhoog je je instaphoogte met zo’n 4 tot 6 cm, afhankelijk van het type dat je koopt. Naast het feit dat je slaapcomfort toeneemt, ziet het er voor het oog ook direct een stuk luxer uit.

Weg met die naad!

Heb je op dit moment twee eenpersoonsmatrassen en wil je daar een écht tweepersoonsbed van maken? Dat kan met een topdekmatras! Deze laat de lastige naad tussen de twee matrassen verdwijnen.

Prefereer jij een compleet ander matras dan jouw partner? Of heeft de één meer ondersteuning nodig dan de ander? Met een topdekmatras behouden twee losse matrassen ieder zijn hardheid en is het tóch mogelijk om je eigen slaapcomfort te creëren.

Levensduur en hygiëne

Nog een voordeel van een topdekmatras: hij verlengt de levensduur van het onderliggende matras. Deze slijt immers minder hard én er wordt niet rechtstreeks op getranspireerd. Het matras blijft dus ook schoner. De tijk van het topdekmatras is afritsbaar, waardoor je deze gemakkelijk regelmatig kunt wassen.

Je bed is binnen no-time verschoond

Vind je het opmaken van je bed een lastige klus? Dan is een topdekmatras een uitkomst voor jou! Je hoeft namelijk alleen het beddengoed op de bovenste matraslaag te verschonen.

Een topdekmatras is geen wondermiddel

Heb jij op dit moment een oud matras met een kuil, en denk je dat de verhelpen met een topdekmatras? Bespaar jezelf de moeite, want dat zal je niet lukken. Ga in dat geval op zoek naar een nieuw matras. Als je het lastig vindt om hierin een keuze te maken, kun je gebruik maken van onze handige matrassenkiezer.

Welk topdekmatras is geschikt voor mij?

Het blijft gezien de ruime keuze een lastige aangelegenheid. Voor het kiezen van het perfecte topdekmatras helpen wij je echter graag. Livengo heeft verschillende topdekmatrassen in het assortiment, voor ieder wat wils. Ze zijn allemaal omkeerbaar en te gebruiken op ieder type matras. Welke past het beste bij jouw slaapkarakter?

Topdekmatras van traagschuim

topmatras, topdekmatras, oplegmatras traagschuim - Livengo Traagschuim (of NASA schuim) heeft als eigenschap dat het vervormt onder invloed van gewicht. Standaard schuim dat ingedrukt wordt, wil onmiddellijk terugspringen in haar oorspronkelijke vorm. De celstructuur van traagschuim bestaat uit holle cellen, die niet geheel afgesloten zijn. De lucht in de cellen zet niet uit als deze in elkaar gedrukt worden. Deze mogelijkheid van het schuim om te vervormen, zorgt ervoor dat het materiaal zich volledig aan je lichaamsvorm aanpast. Geen enkel ander materiaal kan dit zo nauwkeurig!

Een ander kenmerk van traagschuim is dat het warmte langer vasthoudt. Dit komt omdat het materiaal werkt op basis van lichaamswarmte.

Topdekmatras van natuurlatex

topper, matrastopper, dekmatras natuurlatex - Livengo Ventilerend vermogen en vochtopname zijn twee belangrijke eigenschappen van een goed topdekmatras. Bij de keuze van een latex topdekmatras dien je je te realiseren dat latex als natuurproduct, maar ook als synthetisch product wordt aangeboden. Het verschil hierin is de celstructuur.

Bij een synthetisch latex topdekmatras is de celstructuur gesloten, waardoor je matras snel warm aanvoelt en slecht vocht doorlaat. De topdekmatrassen van Livengo zijn van natuurlatex en beschikken daarentegen wél over een open celstructuur. Het matras kan hierdoor uitstekend ‘ademen’ en een goede luchtcirculatie is dan ook gegarandeerd.

Natuurlatex biedt, naast goede vochtregulerende eigenschappen, een grote veerkracht en onovertroffen elasticiteit. Die grote rekbaarheid maakt een perfect ondersteunende en druk verminderende support mogelijk.

Topdekmatras van koudschuim

matrastopper, topdekmatras, topmatras koudschuim - Livengo Koudschuim presteert zeer goed op basis van drie factoren: duurzaamheid, comfort en ondersteuning. Er zijn echter grote verschillen in koudschuim. Een koudschuim topdekmatras met een SG waarde van 50 of 55 biedt het meeste comfort daar dit schuim een stuk veerkrachtiger is. SG staat voor soortelijk gewicht. Het topdekmatras van Livengo is geproduceerd met een SG waarde van 55, waardoor u gegarandeerd bent van een egale hardheid en tegendruk.

Door de hoge kwaliteit schuim waar wij mee werken, ontstaat er geen kuilvorming in je topdekmatras. Koudschuim topdekmatrassen hebben nauwelijks drukverlies en gaan hierdoor langer mee, zonder dat het comfort of ondersteuning van je matras verloren gaat.

Van nature heeft koudschuim een open celstructuur. Het materiaal ventileert hierdoor optimaal en vocht wordt uitstekend opgenomen. Door de open celstructuur voelt een topdekmatras van koudschuim koel aan.

De dikte van je topdekmatras

Livengo produceert alle toppers op maat voor haar klanten. Bij de aanschaf van je topdekmatras heb je de keuze uit een dikte van 4 óf 6 cm.

De dikte van het topmatras bepaalt het niveau van comfort van het matras. Hoe dikker het topmatras, hoe meer comfort deze zal bieden.

Topdekmatras met een (dubbele) split

Een splittopper heeft een inkeping aan het hoofdeinde van het topdekmatras. Een dubbele splittopper heeft dit zowel aan het hoofd- als het voeteneinde. De inkeping maakt het mogelijk om de twee helften onafhankelijk van elkaar te laten bewegen. Ideaal als je gebruik maakt van een elektrisch verstelbare lattenbodem!

Vers van de pers!

splittopperhoeslaken Livengo Ben jij al om en klaar voor de volgende stap? Livengo heeft sinds deze week haar assortiment uitgebreid met hoeslakens. In allerlei kleuren en maten, en geproduceerd van diverse materialen. Ben jij op zoek naar een hoeslaken voor je topdekmatras? Kijk dan eens op onze website. Ze zijn verkrijgbaar zonder split, maar ook met een enkele óf dubbele split. Handig!