De tofste najaarstrends van 2018

Bezig met laden...

Hoewel de zon zich nog aardig vaak heeft laten zien deze dagen, laten de verkleurde bladeren zien dat het najaar nu toch echt begonnen is. Dé tijd dat we weer wat vaker binnen blijven en dus ook ons huis van binnen aan willen pakken. Maar wat zijn nu de trends waar je rekening mee kunt houden voor de komende herfst en winter? We zetten de tofste najaarstrends van 2018 op een rij. Bereid je voor!

 

  Van minimalistisch naar eclectisch

eclectisch

Slecht nieuws voor de minimalisten onder ons: de Scandinavische trend is niet meer. Dit najaar draait het om één woord, namelijk eclectisch. Dit houdt in dat het beste van verschillende stijlen uit het verleden en heden wordt gecombineerd. Je geeft hier vervolgens een persoonlijke draai aan.

In een eclectisch interieur worden verschillende kleuren, materialen en structuren gebruikt. Het mag dit najaar in plaats van wit, strak en minimalistisch dus allemaal wat rauwer en meer imperfect zijn. Daarom is statement art op de muur deze herfst en winter ook erg populair.

Colourblocking is back

colourblocking

Tezamen met die eclectische trend is ook colourblocking weer terug van weggeweest. Dat houdt in dat alle kleuren met elkaar gecombineerd mogen worden. Niets is fout dus, maar de focus ligt dit jaar op op kleuren als millennial pink, goud, wijnrood, diepgroen, donkerblauw, aubergine en bruin.

Dat zijn eigenlijk ook dé perfecte kleuren voor de koude en natte herfst- en winterdagen. Wat is er nu fijner dan op de bank of in je steigerhouten bed kruipen met een kop thee en een zacht plaid!? Qua prints zul je vooral geometrische prints terugzien, maar ook zwart/wit gaat het dit najaar goed doen. De bloemenprints in donkere tinten blijven ook deze herfst en winter nog populair. Wat dacht je van onze nieuwe collectie beddengoed?

Perfectly imperfect

imperfect

Met de focus op rauw en imperfect blijven we dit najaar veel natuurlijke materialen terug zien. Hout is dus nog steeds hartstikke populair, maar ook marmer is nog steeds meer dan ‘geoorloofd’. Gezien de eclectische trend kun je deze materialen prima met elkaar combineren.

Daarnaast blijven planten in je interieur ongekend populair. De (donker)groene kleur van planten past natuurlijk perfect bij de trendy kleuren voor dit najaar. Verwerk ze op de meest creatieve plekken zoals bij het toilet, bij de kapstok en op keukenkastjes. Daar wordt iedereen vrolijk van!

Eenvoudig de najaarstrends in je interieur verwerken

Wil je de najaarstrends van 2018 in je interieur gaan verwerken, zonder al teveel grote aanpassingen te doen, maar weet je niet zo goed hoe? Het kan al met kleine toevoegingen! Wat dacht je van een houten kruk, een plaid in donkergrijs en sierkussens met structuur of print.

Voeg wat nieuwe (vintage) items toe, haal wat items uit je interieur en speel hier mee tot je tevreden bent! Wat vind jij van deze trends voor het najaar van 2018?