Boeken die je moet lezen voor het slapen gaan

Bezig met laden...

En? Ben je ook blij dat de zomerzon zich eindelijk weer laat zien? We hebben er even op moeten wachten maar we kunnen er eindelijk lekker van genieten. Gisteren hebben we het zwembadje al opgezet dus vanmiddag kunnen we lekker pootjebaden met een fruitige smoothie en een goed boek.

Ik heb al wat boeken verslonden de laatste jaren en er staan er nog een paar op mijn verlanglijstje. Ik heb daarom een paar favorieten verzameld die je kunt lezen tijdens deze warme dagen als je toch niet in slaap kunt vallen door de hitte.

De vakantie-bestsellers

boeken lezen in bed Ieder jaar staan er weer interessante zomerse titels in de bestseller top 10. Ook dit jaar weer een aantal nieuwe chicklit boeken om van te smullen! Suzanne Vermeer (Hittegolf), Karin Slaughter (Verborgen) en het nieuwe boek van Saskia Noort: Huidpijn. De opvallendste naam in de top 10 is toch: Hanya Yanagihara, Een klein leven. Ik heb ze helaas nog niet zelf gelezen maar ze staan zeker op mijn vakantie checklist. Al wat goede verhalen over gehoord (en gelezen). Heerlijke boeken om in weg te dromen!

Om dubbel te liggen

boeken in bed Ik heb me altijd kostelijk vermaakt bij de boeken van Paulin Cornelisse. Ik blijf toch een beetje een zwak houden voor haar gevoel voor humor. Ik heb dan ook tijdens het lezen van haar eerdere boeken Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding en, en dan nog iets mijn lach niet helemaal binnen kunnen houden. Haar nieuwe boek De verwarde cavia is ook weer genieten geblazen :-) Het fijne van dit boek is dat het ook in korte hoofdstukken is geschreven. Want als je in bed gaat lezen met als doel om sneller en beter te kunnen slapen, is het een goed idee om je juist te concentreren op korte verhalen. Maar je kunt natuurlijk ook de inspirerende verhalen uit de Flow lezen. Ideaal voor op vakantie!

Intelligente romantiek

foto4 Je houdt misschien wel van romantische verhalen, maar bakvissenromantiek heb je al heel lang achter je gelaten. Als je op zoek bent naar mooie inhoudelijke verhalen, met intelligente personages en een aantal verrassende ontwikkelingen, dan zijn de boeken van de Chileens-Amerikaanse schrijfster Isabel Allende misschien wel wat voor jou. Je zou kunnen beginnen met Eva Luna, een wat oudere, maar erg goede roman. De hoofdpersoon Eva vindt veel obstakels op haar pad en haar leven is niet gemakkelijk. Maar liefde overwint alles en sterke vrouwen laten zich niet afschepen. Hou die zakdoekjes maar in de aanslag!

Een compleet nieuwe wereld

foto2 Maar wil je een reis maken naar een totaal andere wereld? Verhalen met interessante personages, spannende scènes, sprookjesachtige romantiek en je bent niet bang van een vleugje magie? Nee, we bedoelen niet Harry Potter maar de Fantasy-serie het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin. Misschien dat je dit al wel kent maar dan als de televisieserie Game of Thrones. Het lezen van dit boek heeft wel één nadeel. Terwijl jij nog druk aan het lezen bent in je comfortabele steigerhouten bed, beginnen de vogels weer te fluiten. Het Lied van IJs en Vuur is op een hele speciale manier geschreven. Elk hoofdstuk gaat uit van een andere persoon.

Een laatste belangrijke tip: wil je genieten van je nachtrust, lees dan een echt boek, en niet vanaf je e-reader of smartphone. Het blauwachtige licht houdt je namelijk té actief en het duurt langer voordat je in slaap valt.