Houd je bed lekker fris!

Bezig met laden...

Iets waar je zo’n 8 uur per dag in doorbrengt, wil je graag fris houden. Althans, de meesten van ons zullen dit waarschijnlijk wel waarderen. We hebben het natuurlijk over je bed! Je kunt nog zo’n mooi steigerhouten bed hebben en het kan nog zo lekker liggen, maar het is aan jou om er goed voor te zorgen. In dit artikel vind je dan ook een aantal eenvoudige tips om je bed lekker fris te houden. Je bed zal je dankbaar zijn!

Leg het niet meteen dicht

De eerste tip die we je mee willen geven, is enorm simpel: laat je bed lekker luchten! Sla de dekens daarom als je wakker wordt terug, over het voeteneind heen. Hoewel het je waarschijnlijk rust geeft en het er mooi uitziet, is het namelijk niet goed om je bed meteen op te maken. Je hebt hier de hele nacht in gelegen, dus laat het lekker even open liggen! Doe dit elke dag minimaal een uur en maak je bed dan pas weer netjes op.

Zet de raam open

Nog zo’n makkelijke tip! Om je bed extra goed te laten luchten, kun je natuurlijk even de raam open zetten. Zo kan niet alleen je bed, maar ook je hele kamer lekker even luchten. Frisse lucht is altijd gezond voor je en zo kunnen alle bacteriën naar buiten. Het is niet alleen gezond, maar ook gewoon een fijn gevoel als de raam even open heeft gestaan. Die avond zul je dan ook weer lekker slapen in een frisse kamer en in een fris bed.

Wekelijks verschonen

Bedenk je ook eens hoe vaak je je bed verschoont. Verschoon je bed wekelijks en was je beddengoed op de juiste temperatuur. Volgens velen is de juiste temperatuur 60 graden, omdat huisstofmijt deze temperatuur niet overleeft. Als je het beddengoed er af hebt gehaald, is het altijd goed om je bed nog even te laten luchten voordat je het weer opnieuw opmaakt.

Matras draaien

Matras draaien Eens in de zoveel tijd, als je je bed verschoont, kun je dan nog je matras draaien. Gezien je er toch zo’n 8 uur per nacht op doorbrengt, is dit toch ook wel een fijn idee. Het is niet alleen goed voor de hygiëne, maar ook voor de onderhoud van je matras. Als je namelijk altijd op dezelfde plek ligt, verslijt dat deel van je matras natuurlijk eerder en dat is zonde van je matras!