7 woonstijlen die passen bij een houten bed

Bezig met laden...

Overweeg je om een houten bed aan te schaffen, maar heb je geen idee hoe je je kamer opnieuw moet inrichten? Hout is zonder moeite te combineren met diverse woonstijlen. Daarnaast bepaal je door middel van het type afwerking zelf de kleurtint van jouw nieuwe bed. Wij hebben enkele woonstijlen op een rijtje gezet, welke heel leuk matchen met een houten bed.

Woonstijlen passend bij houten bedden

Iedere kamer is uniek, want iedereen heeft een persoonlijke smaak en eigen meubels en accessoires. Toch kan het zijn dat je jouw slaapkamer wel eens totaal anders zou willen inrichten, maar je geen idee hebt wat de mogelijkheden zijn. In dat geval kun je wel wat tips gebruiken. Onderstaande woonstijlen zijn speciaal gericht op houten bedden, maar uiteraard ook leuk ter inspiratie voor andere typen bedden.

De landelijke woonstijl

Landelijke woonstijl en livengo houten bed

We beginnen met een woonstijl die al met regelmaat wordt gecombineerd met een steigerhouden bed, namelijk: de landelijke woonstijl. Deze woonstijl is populair door de knusse inrichting, waardoor je je er meteen thuis voelt. Gemoedelijkheid, gezelligheid en warmte: dat is wat een landelijk interieur uitstraalt. Bij een landelijke woonstijl draait het veelal om het gebruik van natuurlijke materialen. Hierdoor zie je naast een houten bed vaak ook houten nachtkastjes en kasten terug. In een landelijk interieur worden over het algemeen veel accessoires toegevoegd: van robuuste, stenen potten tot rieten manden of wollen dekens en schapenvachten. Er zijn vele accessoires die een landelijke inrichting een extra touch geven.

De natuurlijke woonstijl

natuurlijke woonstijl bij livengo houten bed

In deze woonstijl wordt de tuin naar binnen verplaatst. Veel groene planten zijn namelijk sterk verbonden met deze woonstijl. Daarnaast wordt deze stijl gekenmerkt door het gebruik van eenvoudige en robuuste materialen in combinatie met pure vormen en kleuren. Kortom, het natuurlijke karakter mag zichtbaar zijn. Een robuust houten bed past om die reden ontzettend goed binnen deze stijl. Leuke accessoires bij deze stijl zijn krukjes, ladders en mooie takken.

De romantische woonstijl

Romantische woonstijl bij livengo houten bed

De romantische woonstijl heeft een vrouwelijke touch door het gebruik van veel lichte kleuren en kleine details. In deze woonstijl zie je voornamelijk pastelkleuren en wittinten terug. Zachte materialen zoals plaids en kussens maken je interieur helemaal af. Een groot pluspunt: het geeft rust en is tijdloos. 

De industriële woonstijl 

Industriele woonstijl bij livengo houten bed

De wens om in een oud fabriekspand te wonen wordt zichtbaar in deze woonstijl. Het is een stoere stijl waarbij je vaak bruine en zwarte kleuren in combinatie met grijstinten terug ziet. Ook legergroen is een kleur die in deze woonstijl vaak wordt gebruikt. Vintage elementen worden afgewisseld met leer, hout of andere stoere, robuuste materialen als staal. Dat laatste materiaal komt vaak terug in de meubels: een stoere stalen lamp of authentieke lockerkast zijn onmisbaar in een industriële kamer. Er wordt in deze woonstijl gebruik gemaakt van praktische en strakke designs.

De bohémien woonstijl

Bohémian woonstijl bij livengo houten bed

In deze woonstijl zie je vaak de invloed van gemaakte reizen terug. Bohémien is een gedurfde stijl met vaak expressieve kleuren, bijzondere vondsten en vele herinneringen. Typisch bohémien zijn specerijkleuren en kleuren geïnspireerd op India, zoals azuurblauwe en donkergroene tinten. De meeste patronen zijn Marokkaans en Afrikaans geïnspireerd en de meeste items zijn handgemaakt. Wat extra leuk is aan deze stijl: niets is te gek, alles mag. Waardoor echt een eigen identiteit ontstaat!

De retro woonstijl 

Retro woonstijl bij livengo houten bed

In een retro interieur staat vrolijkheid voorop. Warme kleuren worden gecombineerd met ronde vormen en grafische prints. Door een mosterdgeel met oranje dekbedovertrek creëer je al snel een retro gevoel. Maar hoe creëer je nu een optimaal retro interieur? Mix oude en nieuwe items! Zo combineer je een steigerhouten bed met een retro nachtkastje of meubels met schuine pootjes.

De glamour woonstijl

Glamour woonstijl bij livengo houten bed

Met de glamour wooninrichting creëer je een luxueuze sfeer. Een glamour look is gemakkelijk te verwezenlijken: met een paar aanpassingen en toevoegingen breng je al een vleugje glamour in huis. Dit doe je gemakkelijk door het toevoegen van een felgekleurde poef, een trendy bijzettafel of een grote spiegel. Bij glamour geldt er maar een regel: wees niet bang om op te vallen, een beetje over de top is juist goed.

Wij wensen je veel succes met het inrichten van jouw slaapkamer. Weet je nog een woonstijl die goed te combineren is met een houten bed óf heb je een andere tip? Laat het weten in de reacties!