5 tips tegen nachtmerries

Bezig met laden...

Slapen is héérlijk, dat weten wij als geen ander! Helaas slapen we lang niet allemaal altijd even goed. Nachtmerries zijn een vaak voorkomend verschijnsel en dat kan veel denkbeeldig bloed, daadwerkelijk zweet en soms zelfs tranen opleveren. Het is belangrijk om na te gaan waar deze nachtmerries vandaan kunnen komen. In dit artikel geven we je 4 tips tegen nachtmerries!

Kijk geen enge films

Het ligt nog zo voor de hand, maar het gebeurt nog veel te vaak. Als je in de avond lekker op de bank ligt, dan is de kans groot dat je nog even een filmpje wilt kijken. Kies dan liever geen te spannende film meer. Een horror film kijken net voordat je gaat slapen, is dus niet zo’n slim idee. Kun je het echt niet laten? Leg dan een goed boek op je nachtkastje, zodat je nog even wat anders kunt doen voordat je echt gaat slapen. Zo verzet je je zinnen even en is de kans op nachtmerries kleiner.

Goed eten

Uit onderzoek is gebleken dat goed eten belangrijk is voor een goede nachtrust. Als je dus overdag goed voor jezelf zorgt, dan zul je ’s nachts ook beter kunnen slapen. Zorg dat je gedurende de dag voldoende fruit, groenten, granen en noten binnenkrijgt. Dit zijn producten waar je lichaam echt van profiteert. Soms een bakje chips, als je lekker op de bank zit, is echt niet erg. Maar alles met mate…

Niet drinken

Waar we je net nog wezen op voldoende goed eten, wijzen we je ook graag op niet teveel drinken. Het is wel belangrijk om goed te drinken, maar dan hebben we het natuurlijk wel over water of bijvoorbeeld thee. Kamille thee heeft een kalmerende werking, dus dat raden we alleen maar aan. Het is echter niet verstandig om vlak voor het slapengaan nog veel koffie of alcohol te drinken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat als je dit wel doet, het kan leiden tot meer nachtmerries.

Lavendel onder je kussen

Als je van jezelf weet dat je een onrustige slaper bent, zorg dan voor kalmerend geschut. En dat is heel makkelijk te verkrijgen! Lavendel staat bekend om de rustgevende werking en het werkt erg goed om lavendel onder je hoofdkussen te leggen. Dit kan natuurlijk rechtstreeks van de plant, maar dat geeft nogal wat rotzooi. Ga daarom voor een zakje met wat lavendel er in of gebruik een doekje met wat druppeltjes essentiële lavendelolie. Als je dat doet, zul je slapen als een roosje.

Oplossen van het probleem

Als je een nachtmerrie krijgt door een enge film, dan is er in principe nog niet zoveel aan de hand. Zoals je net hebt kunnen lezen, is dat nog wel op te lossen. Het kan echter zijn dat je in het dagelijkse leven te maken hebt met problemen die je nachtmerries bezorgen. Dan is de aanpak natuurlijk van andere aard. Gaat het om een ruzie? Praat de ruzie dan uit! Gaat het om geld? Pak dan je financiële problemen aan. Meer rust in je dagelijkse leven, betekent ook een betere nachtrust!