5 stappen voor een opgeruimde slaapkamer in 2019

Bezig met laden...

Ruim een week na het begin van het nieuwe jaar wordt het toch echt tijd om een begin te maken met de goede voornemens. Van een paar kilo afvallen tot geld besparen en misschien wel beter opruimen. Je weet wat ze zeggen over dat laatste punt: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zeker de slaapkamer zou een plek moeten zijn om tot rust te komen. Dit goede voornemen is dan ook zeker de moeite waard. Voor degenen die geen idee hebben waar te beginnen, delen wij onze tips voor een opgeruimde slaapkamer in 2019!

Opgeruimde slaapkamer in 2019

Steeds meer mensen zijn op zoek naar innerlijke rust. We leven tenslotte in een wereld vol drukte en prestatiedruk. Een makkelijke manier om meer rust te ervaren, is door je slaapkamer opgeruimd te houden. Dat is niet alleen gemakkelijker schoonmaken, maar je wordt dan ook nog eens fris wakker. Ofwel: je hebt meer energie voor de dingen die er écht toe doen!

Stappen voor een opgeruimde slaapkamer

Heb je ook zo’n behoefte aan meer rust en tegelijkertijd meer energie? Volg dan ons stappenplan voor een opgeruimde slaapkamer.

  1. Begin met een grote declutter sessie

Tekst blog 2 aangepast

Als je het gehele jaar een opgeruimde slaapkamer wilt hebben, dan is het allereerst belangrijk om spullen weg te doen die je niet meer gebruikt. Van kleding die je niet meer past tot beddengoed dat eigenlijk niet meer mooi is en van administratie tot extra meubels die eigenlijk geen functie hebben. Trek hier een dag voor uit, zet je favoriete muziek op en begin met uitzoeken. Vraag je bij elk item af of je het écht nodig hebt en of je er daadwerkelijk blij van wordt. Als dat niet het geval is, gooi het dan weg, verkoop het of geef het aan vrienden of familie. Neem dit van ons aan: het geeft een heerlijk gevoel!

  1. Geef je spullen een vaste plek

Tekst blog 3 aangepast Je kent het misschien wel: rondslingerende spullen die je nooit kunt vinden als je ze écht nodig hebt. Daar is gelukkig een hele simpele oplossing voor: geef de spullen die je over hebt gehouden na stap 1 een vaste plek, zodra je alles weer gaat indelen. Een nieuwe indeling van je spullen laat alles aanvoelen als nieuw en dat motiveert je ook weer om de slaapkamer netjes te houden. Merk je dat je toch veel spullen verzamelt op bijvoorbeeld het dressoir of op je nachtkastje? Zet daar dan een mandje neer, zodat het toch een georganiseerd hoekje blijft.

  1. Restyle de slaapkamer

Tekst blog 4 aangepast

Om jezelf nog meer te motiveren om de slaapkamer een opgeruimde plek te houden, kun je een make-over doen. Je doet daar namelijk je best voor, dus dan wil je ook je best doen om het netjes te houden, zodat de nieuwe items goed tot hun recht komen. Een make-over hoeft niet veel geld te kosten, want je kunt met kleine aanpassingen al verschil maken. Denk aan een letterbak, een nieuwe lamp of een toffe kruk. Maar let op: voeg alleen items toe die je écht leuk vindt. We deelden eerder al tips om je slaapkamer te restylen.

  1. Nieuwe gewoonte: spullen meteen opbergen

Tekst blog 5 aangepast

Wat is het eerste dat je doet als je thuiskomt? Wellicht is dat het opbergen van je sleutelbos op een vaste plek. Zo kun je ook te werk gaan in de slaapkamer. Bijvoorbeeld wanneer je je omkleedt. Gooi je outfit dan gelijk in de wasmand in plaats van op je steigerhouten bed. Men zegt dat je binnen 3 weken een nieuwe gewoonte aan kunt leren, dus je moet even doorzetten. Maar door iets dat je even niet meer gebruikt meteen op te ruimen, ontstaat er nooit een bende. Dat scheelt energie en tijd, omdat je je er niet meer aan hoeft te storen en het niet hoeft op te ruimen.

  1. Wees selectief met aankopen

Tekst blog 6 aangepast

Trends komen en gaan, zelfs zo snel dat je ze haast niet bij kunt houden. Wellicht puilt je kledingkast hierdoor te vaak uit of heb je gewoonweg andere producten in je slaapkamer liggen die in de categorie ‘miskoop’ vallen. Wees daarom voortaan selectief met alles dat je in huis haalt. Succes!