4 tips tegen malende gedachten in bed

Bezig met laden...

Na een lange werkdag is het heerlijk om eindelijk je bed in te duiken, daar keek je misschien al de hele dag naar uit! Maar hoe vervelend is het dan als je niet kunt slapen, omdat er constant dingen bij je te binnen schieten die je niet moet vergeten. Lees snel verder voor 4 tips tegen malende gedachten in bed. Als je deze tips opvolgt, zal jij weer binnen no time lekker kunnen slapen!

Lezen

september_tipstegenmalen_0001__SDB6978 Als je tot net voordat je naar bed gaat tv kijkt of op je smartphone zit te scrollen, zal je minder goed kunnen slapen. De felle verlichting van deze beeldschermen houd je namelijk wakker. Zorg dus dat je nog even wat anders doet voordat je echt gaat slapen. Lezen biedt rust voor je ogen én het zorgt er ook nog eens voor dat je je gedachten even kunt verzetten. Leg dus een goed boek op je nachtkastje en lees elke avond een aantal bladzijden, daarna kun je rustig gaan slapen!

Schrijven

De meeste gedachten ontstaan omdat je nog veel moet doen of omdat je bang bent om iets te vergeten. Daar is gelukkig een goede oplossing voor: schrijf het op! Maak een to do list voor morgen of misschien zelfs voor de komende week. Maak bijvoorbeeld ook een boodschappenlijstje, zodat je niets zult vergeten. Komen er vaak ineens dingen in je op als je in bed ligt? Leg dan een notitieboekje naast je bed voor deze ingevingen. Eenmaal opgeschreven hoef je er niet meer aan te denken!

Mediteren

september_tipstegenmalen_0002_Laag-2 Heb je het idee dat lezen of schrijven niet voor je werkt? Dan is mediteren ook nog een mooie optie. Bij meditatie verzet je je gedachten door even enkel op je ademhaling te letten. Dat werkt tevens goed tegen stress en je zult daarna heerlijk slapen! Meditatie kan al werken als je het bijvoorbeeld maar 5 minuten per dag doet. Ook het uitvoeren van een aantal yoga poses kan je helpen om te ontspannen. Wist je dat er zelfs yoga speciaal voor in bed bestaat? Daar word je ook nog lenig van!

Voorbereiden

Moet je morgen de deur uit? Zorg dan dat je alvast bent voorbereid voor de volgende dag. Maak bijvoorbeeld vast je ontbijt en lunch klaar, pak je tas alvast in en pak je outfit vast uit je kledingkast. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer over te maken en dat scheelt je natuurlijk ook weer tijd in de ochtend. Zo begin je fris en zonder stress aan een nieuwe dag. Het verschilt natuurlijk per persoon wat wel en niet werkt. De enige manier om hier achter te komen is door het gewoon te proberen. Welterusten!