Bezig met laden...

Je kunt onderstaande onderwerpen doorzoeken om de informatie te vinden waar je naar op zoek bent. Kun je jouw vraag niet vinden? Neem dan gerust contact met ons op.


Wat is de levertijd van jullie producten? 

Er zijn nog enkele bezorgingsmogelijkheden vóór de bouwvakantie. Zitten de routes bij je in de buurt voor de bouwvakantie vol? Dan kunnen we helaas na de bouwvakantie pas leveren. Onze levertijd is op dit moment dus maximaal 10-11 weken, tenzij je zelf graag een latere levering wenst. Een bezorgafspraak wordt altijd vooraf met je afgestemd. Wil je exact weten wanneer we bij jou in de buurt kunnen zijn voor de levering, neem dan even contact met ons op.


Kan ik nu al bestellen en pas later laten leveren als mijn slaapkamer helemaal klaar is? 

Uiteraard is dat geen enkel probleem. Het kan zelfs alleen maar in je voordeel werken omdat we zo extra goed vooruit kunnen plannen. 


Wordt mijn bed ook in elkaar gezet als jullie komen bezorgen? 

Als wij je bed komen bezorgen, zorgen we ook dat dit netjes in je slaapkamer wordt gemonteerd. Onze chauffeurs dragen alles naar boven, uitgezonderd van Beauform matrassen en kledingkasten, deze worden volledig ingepakt tot achter de voordeur geleverd. De kasten zijn zelfbouwpakketten met een duidelijke instructie. 

Let op; wanneer je een bed zelf monteert dien je dit binnen 10 dagen te doen vanwege de werking van het hout.


Wat zijn de vaste lattenbodems van Livengo?

Onze vaste lattenbodems zijn oerdegelijke vurenhouten latten die we op het bed schroeven zodat ze niet kunnen schuiven. Uiteraard zorgt onze vaste lattenbodem voor voldoende ondersteuning en ventilatie voor matrassen vanaf 21 cm dik. We adviseren om op deze lattenbodems een matrasbeschermer te plaatsen alvorens je daarop je matras legt. Dit om de levensduur van je matras te verlengen.


Wat is een matrasbeschermer, en waarom heb ik die nodig?

Een matrasbeschermer is een vilten deken die je tussen de lattenbodem legt en het matras. Dit stevige materiaal zorgt ervoor dat je matras niet wordt beschadigd door de lattenbodem. Je zou het niet zeggen maar tijdens je slaap beweeg je regelmatig en ook tijdens het opmaken van het bed ben je in de weer met je matras. Door wrijving tussen het matras en een lattenbodem kan het matras dus verslijten. Een matrasbeschermer biedt hiervoor een uitkomst! Bestel hier je matrasbeschermer.


Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een molton? 

Zoals hierboven vermeld is een matrasbeschermer puur ter bescherming van je matras en de lattenbodem. Een molton is net iets anders: deze werken hetzelfde als hoeslakens en trek je aan de bovenzijde over je matras heen. Moltons zijn gemaakt van een wat ruwere stof ('gemoltoneerd') waardoor ze zacht en comfortabel aanvoelen wat de nachtrust bevorderd. Daarnaast zorgt een molton door de stof voor een betere vochtabsorbering. Je verliest namelijk tot een halve liter vocht per nacht en zonder molton of hoeslaken komt dit in je matras terecht. 


Zitten er geen splinters in het bed? 

Alle bedden die onze werkplaats verlaten zijn met de hand gemaakt. Maar voor we de bedden in elkaar zetten worden alle gebruikte steigerhouten planken tot 3 keer toe geschuurd. Hierdoor zal je geen splinters vinden in de bedden van Livengo. Hou er wel rekening mee dat alle bedden gemaakt zijn van gebruikt steigerhout. Hierdoor kunnen er altijd noesten of oneffenheden in de bedden zitten. Dit geeft het karakter aan onze bedden. 


Waar moet ik op letten bij het kiezen van de lengte en breedte van mijn steigerhouten bed? 

Wanneer je een steigerhouten bed samenstelt op de website zal je als eerste de lengte en breedte van je bed moeten selecteren. Hou er rekening mee dat dit de maat is van je matras! Afhankelijk van het bed wat je wilt samenstellen kun je bij de specificaties zien wat er qua centimeters bij komt aan buitenmaat als je het bed erbij wilt rekenen. Wil je een afwijkende maat of heb je specifieke vragen omtrent de maat? Onze klantenservice staat voor je klaar op: 040 - 201 24 13  


Wat is een familiebed?

Livengo is specialist op het gebied van familiebedden! Al onze bedden worden op maat gemaakt dus ook extra breed. En wist je bijvoorbeeld dat samen slapen de familieband bevorderd? Lees meer voordelen van het familiebed op ons blog of bekijk ons uitgebreide assortiment hier


Ik heb een steigerhouten bed besteld, en wil graag een bijpassende kledingkast van hetzelfde materiaal, kan dit?

Het is een vraag die we regelmatig van klanten krijgen. Het aanbod van steigerhouten kasten is op internet enorm. Toch raadt Livengo het altijd af om een slaapkamerkast van steigerhout te bestellen. Steigerhout werkt namelijk altijd een beetje. Bij grote oppervlaktes zoals paneeldeuren komt er spanning op het meubel te staan, waardoor gedeeltes krom kunnen trekken. Het ziet er prachtig uit, maar je zult er helaas nooit lang plezier van hebben. Een kledingkast van steigerhout? Beter dus van niet! Dit probleem doet zich overigens alleen bij kasten voor. Steigerhouten bedden en bureaus bestaan uit kleinere oppervlaktes en zijn op zo veel punten bevestigd dat het hout geen kant meer op kan. Over 10 jaar ben je verzekerd van een nog net zo’n mooi ledikant of bureau van steigerhout in jouw slaapkamer.


Ik zie dat ik kan betalen in termijnen. Hoe werkt dat?

Een nieuw bed aanschaffen, kan een kostenpost zijn. Omdat we graag met onze klanten meedenken, hebben wij diverse betaalmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld ‘betalen in termijnen’. Er is maar één echte voorwaarde: het bedrag van je bestelling dient meer te zijn dan € 250,--. Indien je voor deze optie kiest, betaal je in 12, 18, 24 of 36 termijnen van een maand. Je betaalt via het platform van SprayPay.

Wel zo handig als je even krap bij kas zit en toch een fijne nachtrust wilt ;-)


Hoe lang krijg ik garantie? 

Op al onze meubels en matrassen zit standaard een garantie van 5 jaar. Op onze matrassencollectie zit tevens een garantie van 5 jaar (voor aanvullende informatie verwijzen wij je graag naar de voorwaarden)


Hoe lang mag ik proefslapen op mijn matras?

Je mag je matras bij ons altijd 60 dagen geheel risicoloos uitproberen. De enige voorwaarde die we stellen is dat je jezelf  wel echt minimaal 30 dagen de tijd geeft om eraan te kunnen wennen. Wij staan voor kwaliteit en weten daarom zeker dat we jou de ultieme nachtrust kunnen bieden. 


Wat gebeurt er als ik mijn bestelling heb geplaatst? 

Als je bestelling is afgerond, nemen wij vervolgens binnen enkele dagen contact met je op om je bestelling door te nemen en een leverdatum af te stemmen. Een week voor levering ontvang je per email het exacte tijdstip (op 1 of 2 uur nauwkeurig), zodat je niet de hele dag op ons hoeft te wachten. Betalen kun je bij onze chauffeurs doen, per pin of contant.


Hebben jullie een showroom? 

Ja zeker, wij beschikken over een showroom waar de meeste van onze bedden en alle matrassen uit te proberen zijn. Wij zijn 6 dagen per week geopend. Je kunt ons bereiken op 040 - 201 24 13. Het adres van onze showroom is: Leemskuilen 5C, 5563 CK Westerhoven (nabij Eindhoven).


In welke kleuren kan ik mijn bed bestellen en hoe ziet dat eruit?

Je kunt een Livengo bed helemaal onbehandeld bestellen maar ook in een hip kleurtje: white wash, grey wash of antraciet wash. Om je een beeld te geven kun je hieronder een overzicht vinden van de verschillende kleuren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je bed te laten behandelen met transparante beits. Deze beits haalt de houtkleur net wat meer op en vergroot het contrast.