Inspiratie voor een Moederdag ontbijt op bed

Bezig met laden...

Aankomende zondag is het weer Moederdag. Een dag waarop alle moeders in het zonnetje worden gezet. Hoe jij jouw moeder ook verrast, je zal haar ongetwijfeld een glimlach op haar gezicht bezorgen. Een traditie die je in vele huishoudens terug ziet op Moederdag is een ontbijt op bed. Maar wat ga je dit keer weer op bed toveren? Wij hebben een aantal tips voor een fantastisch verwenontbijt.

Een ontbijt op bed

Gezellig met zijn allen smikkelen van allerlei lekkers. Het fijne aan een ontbijt op bed? Je kunt het zo eenvoudig of ingewikkeld maken als je zelf wil. Het draait er uiteraard om dat je gezellig met zijn allen samen eet en je moeder er niets voor hoeft te doen. In dit artikel delen wij enkele ideeën voor een heerlijk Moederdag ontbijt. Ben je zelf de moeder in jouw huishouden? Vergeet dan niet deze tips te delen met je partner of kinderen!

Croissant

1. Livengo tips voor een moederdag ontbijt croissant Bij een luxe ontbijt denk je al snel aan deze Franse lekkernij. Niet gek, het blijft ook heerlijk! In dit lijstje mag de croissant dan ook zeker niet ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om ze geheel zelf te maken, maar ze zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij de bakker en in de supermarkt. Croissantjes zijn op verschillende manieren te beleggen: traditioneel met jam of kaas of heel trendy met appelstroop en geitenkaas of brie en gedroogde ham. Je kunt er alle kanten mee op!

Ei

2. Livengo tips voor een moederdag ontbijt ei Nog een klassieker als het gaat om ontbijtjes: het ei. Of je nu kiest voor een gekookt eitje, een gebakken eitje, een omelet of een roerei, het maakt je ontbijt helemaal af! Bij een omelet en roerei kun je natuurlijk kiezen voor een naturel variant, of een variant met verse groenten.

Wrap met kwark en aardbeien

3. Livengo tips voor een moederdag ontbijt wrap met yoghurt Een beetje kwark of yoghurt met vers fruit is ongetwijfeld ook heerlijk bij het Moederdag ontbijt. Maar wat ook leuk is en je zeker eens geprobeerd moet hebben is een wrap (of pannenkoek) met romige kwark en aardbeien (of ander vers fruit). Heerlijk én ook nog eens super gemakkelijk te maken!

Pannenkoekje

4. Livengo tips voor een moederdag ontbijt pannenkoekjes Ontbijtpannenkoekjes zitten qua formaat tussen poffertjes en pannenkoeken in. Groter dan poffertjes om ze heerlijk te kunnen beleggen, kleiner dan de originele pannenkoek zodat je niet direct vol zit. Het draait dan ook om heerlijk beleg. Enkele ideeën om de pannenkoekjes mee te beleggen zijn: blauwe bessen, bananen, ananas met kaneel en de bekende varianten als appel, stroop, poedersuiker en jam. Er zijn nog veel meer opties, je kiest natuurlijk helemaal zelf!

Geroosterd brood

5. Livengo tips voor een moederdag ontbijt toast Iets luxer en lekkerder dan een gewone boterham, maar helemaal niet lastig: een heerlijke geroosterde boterham ofwel toast. Hoe kan het toch dat zoiets simpels als een toast met boter, zo verschrikkelijk lekker is? Besprenkel met wat grof zeezout of kruidenmix of versier met een heerlijke zoete verleiding als honing, jam of lemon curd. Houd je van veel hapjes en ben je bang dat door toast je maag te snel gevuld is? Kies dan voor bruschetta!

Smoothie

6. Livengo tips voor een moederdag ontbijt smoothie Ben jij ’s ochtends geen goede eter? Dan is een smoothie een perfecte toevoeging aan het moederdagontbijt. Mix lekker vers fruit met een beetje yoghurt en eventueel nog wat melk en klaar is je smoothie. Gezond, gemakkelijk te maken én haast niet te weerstaan!

Hard broodje

7. Livengo tips voor een moederdag ontbijt hard broodje Pistoletje, kaiserbroodje, meergranenbolletje. Stuk voor stuk heerlijke, harde broodjes voor een ontbijt. Het lekkerst is het om ze zelf thuis af te bakken in de oven, zodat je ze nog warm kunt eten. Maar je kunt er ook extra speciale broodjes van maken, bijvoorbeeld door ze te vullen met groenten en ei voordat je ze afbakt in de oven. Mmmmm!

Sandwich

8. Livengo tips voor een moederdag ontbijt sandwich Een populair hapje bij een high tea, maar ook prima in te zetten bij een moederdagontbijt: sandwiches. Daarnaast is het gemakkelijk te maken. Snij de korstjes van sneetjes brood af en snijd het brood diagonaal door, beleg het naar wens en plaats een prikkertje. Een heerlijke sandwich-vulling wordt gevormd door bacon, sla en tomaat, maar ook pesto met tomaat en mozzarella is heerlijk! Een andere frisse combinatie: kruidenroomkaas met kipfilet en komkommer. Voor iedereen is er wel een gewenste sandwich samen te stellen!

Muffin

9. Livengo tips voor een moederdag ontbijt muffin Ik hoor je denken: een muffin, dat is toch niet geschikt voor een ontbijt?! Niet is minder waar. Ontbijtmuffins zijn een hele verantwoorde keus. Kies bijvoorbeeld voor een havermoutmuffin met blauwe bessen en pecannoten of met peer en kaneel. Wil je liever een meer tropische variant? Kies dan voor een ananas-kokos vulling.

Yoghurt

10. Livengo tips voor een moederdag ontbijt yoghurt Je maakt het in no-time en zo sierlijk als je zelf wil. Yoghurt is ook een leuke toevoeging aan een moederdagontbijt. Kies bijvoorbeeld voor een vruchtenyoghurt met granola en frambozen. Of voor vanilleyoghurt met chocoladevlokken, hazelnoot en banaan. Ook hierbij is het mogelijk je persoonlijke favoriet samen te stellen.

Crackers

11. Livengo tips voor een moederdag ontbijt crackers Vergeet ook zeker crackers niet. Het klinkt misschien wat saai, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Je kunt crackers namelijk heel gemakkelijk rijkelijk beleggen. Onze favoriet zijn volkorencrackers met Hüttenkase, rosbief en ei.

Laat jij ons jouw favoriet weten? Wij zijn benieuwd! Fijne Moederdag!