7 avondrituelen voor een goede start van de volgende dag

Bezig met laden...

Heb je moeite met opstaan in de ochtend en kom je daardoor vaak te laat? Of ben je niet effectief overdag en heb je regelmatig lekkere trek aan het einde van de dag? Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat jij voor eens en altijd kunt afrekenen met deze slechte gewoonte(n). In dit artikel vertellen wij je hoe jij je aan de hand van 7 avondrituelen effectief kunt voorbereiden op de volgende dag.

Avondrituelen voor een effectieve dag

Wen jezelf onderstaande rituelen aan en je hebt voortaan meer tijd in de ochtend. Ze zijn niet lastig, dus zeker het proberen waard!

1. Stel doelen

1-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_doelen-stellen Het is bewezen dat het stellen van doelen kan bijdragen aan een betere motivatie. Wie wil er nou niet aan het einde van de dag trots gaan slapen, omdat het een ontzettend effectieve dag was? Omdat je een goed beeld hebt van alles wat je wil bereiken, kan het stellen van doelen ook helpen om ’s morgen gemakkelijker je bed uit te komen.

2. Leg je kleding klaar

2-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_kleren-klaarleggen Door je kleren ’s avonds al klaar te leggen voor de volgende dag bespaar je in de ochtend tijd en voorkom je onvoorziene omstandigheden. Want wat als je nou echt niks vindt dat bij dat leuke shirtje past, of dat je het nog moet strijken? Gun jezelf ’s morgens die rust! Kun je regelmatig je schoenen niet vinden? Vergeet deze dan niet ook al klaar te zetten.

3. Bereidt je ontbijt voor

3-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_eten-voorbereiden Deze tip is in het bijzonder effectief voor de personen die het ontbijt regelmatig overslaan. Dit zijn er nog behoorlijk wat: ongeveer een op de drie Nederlanders blijkt minimaal een keer per week het ontbijt over te slaan. Dit terwijl een ontbijt ervoor zorgt dat je stofwisseling op gang komt, waardoor je later op de dag minder de behoefte hebt om te snacken. Er zijn talloze snelle ontbijtjes voor de ochtend en als je al weet wat je gaat eten, neemt het nog minder tijd in beslag! Neem je lunch mee naar het werk of school, bereidt dit dan ook alvast ’s avonds.

4. Even tellen

4.1-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_slaapuren-tellen Heb je 8 uur geslapen, maar ben je nog steeds moe? Het klinkt misschien gek, maar met een half uur minder slaap kan het zijn dat je een stuk fitter wakker wordt! De verklaring hiervoor is dat je nacht is ingedeeld in slaapcycli van 1,5 uur. Het beste moment om op te staan is aan het einde van zo’n cyclus. Dit zegt ons dat je beter wakker wordt na 7,5 uur slaap dan na 8 uur.  Zorg er voor het juiste resultaat wel voor dat je minimaal 4 of 5 cycli slaapt!

5. Verwarming uit, raam open

5-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_raam-open Uit onderzoek blijkt dat je beter slaapt in een koude kamer. We zouden het beste slapen tussen de 15 en 19 graden Celsius. Temperaturen boven de 23 en onder de 12 graden zouden je slaap zelfs ernstig verstoren! Dat je beter slaapt, brengt nog twee interessante voordelen met zich mee. Het is namelijk beter voor je gezondheid én het beste van alles: het laat je er jonger uitzien!

6. Bekijk het weerbericht

6.1-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_weerbericht-checken Stel je voor. Je dacht dat het een zachte dag ging worden zonder regen. Je wordt wakker en hoort de regen tegen je raam tikken. Stap jij op dat moment fris en fruitig je bed uit, of blijf je dan liever nog even in je warme, zachte bedje liggen? Wanneer dit laatste het geval is, doe je er goed aan om het weerbericht te checken. Je wordt dan ’s morgens niet teleurgesteld wakker en hebt tevens de juiste kleding klaar liggen. Daarnaast is het bijzonder handig in de winter: de autoruiten ’s morgens krabben kan toch snel 10 minuten van je tijd in beslag nemen. En wanneer je hier niet op hebt gerekend…

7. Zet je wekker net iets eerder

7-Livengo_avondrituelen_voor_effectieve_morgen_wekker-eerder Kom je vaak te laat of moet jij je vaak haasten ’s ochtends? Waarschijnlijk plan jij je ochtendactiviteiten dan te krap. Zorg ervoor dat je je dag goed georganiseerd start en profiteer hier vervolgens de hele dag van! Succes!