Toon alle categorieën

Tegen een comfortbed zeg je geen nee, een hoog bed is altijd een goed idee!

04 mei 2016

Natuurlijk moet je bed vooral geschikt zijn voor een goede nachtrust. Je lichaam moet ’s nachts herstellen van alle inspanningen overdag. Maar zeker als je ouder wordt, heeft je lichaam meer hersteltijd nodig om de volgende dag weer fris en fruitig en zonder klachten op te staan. Bedden met een comforthoogte krijgen vaak de naam seniorenbedden mee. Dit komt omdat ze voorzien in een aantal eigenschappen die deze categorie bedden zeer geschikt maken voor ouderen. Maar wat als je vijftig plus bent en nog helemaal niet wil denken aan een comfortbed?

Veel mensen denken bij het woord ‘oud’ aan senior, bejaard of versleten. Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Tot ongeveer ons dertigste levensjaar gaat onze lichamelijke ontwikkeling vooruit. Die piek duurt even en helaas begint ons lichaam daarna alweer met afbouwen. Je krijgt steeds meer last van kwaaltjes; je knieën protesteren terwijl je vroeger makkelijk het gebruikelijke rondje kon rennen. Anderen krijgen rugklachten, of kampen met pijnlijke en stijve gewrichten. Superfoods, alcoholvrije drankjes en andere positieve gedachten ten spijt, vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven!

Wat is een bed met comforthoogte?

Of je nu jong en actief bent, of al wat ouder en veel tijd in bed doorbrengt: bedden met een comforthoogte worden steeds populairder. We krijgen het alsmaar drukker en drukker en een goede nachtrust is dan geen overbodige luxe. Comfort wordt steeds belangrijker. Maar wat houdt het nu eigenlijk in, comfort hoogte?

‘Standaard’ bedden hebben een hoogte tot rond de 45 cm. Seniorenbedden of comfortbedden, zijn normale ledikanten met één groot verschil. Ze zijn hoger dan doorsnee bedden. Met een bed op comforthoogte is de instap aangepast naar 50, of zelfs 60 cm. Dit vergemakkelijkt het in- en uitstappen, maar heeft nog veel meer voordelen!

Redenen om voor een comfortbed te kiezen

Een bed op comforthoogte zorgt er niet alleen voor dat je elke nieuwe dag vol energie begint, het levert ook een bijdrage aan het gemak in je slaapkamer:

 • Door de verhoogde bedrand van comfortbedden stap je niet alleen makkelijker in- en uit je bed. Klussen zoals stofzuigen en je bed opmaken zijn voortaan ook een eenvoudige en rugbesparende bezigheid.
 • Een hogere bedrand is niet alleen een uitkomst voor de doelgroep van 50+, die tegenwoordig steeds langer zelfstandig blijft wonen. Ook voor de iets langere medemens is een comfortbed een uitkomst. Wil je zwangere vrouw thuis bevallen? Dan is een hoog bed ook geen overbodige luxe!
 • Je wilt lichamelijke klachten voorkomen of verminderen. Met een seniorenbed spaar je je rug en verminder je klachten als onrustige benen en slapeloosheid.

Tegen zoveel extra comfort zeg je toch geen nee?!

En? Sluiten de bovenstaande punten aan op jouw behoeften? Waarom zou je jezelf langer kwellen en doen alsof je nog 18 bent? Tegen zoveel extra comfort zeg je toch geen nee?! Een ledikant op comforthoogte, is echt een goed idee!

Wanneer je gaat zoeken naar een comfort bed kom je vrijwel altijd standaard klassieke modellen tegen. Met uitstaphulp, bedladder of leestafel. Het lijkt wel of je al in het verpleegtehuis zit! Ook moet je vaak rekening houden met lange levertijden. 4 tot 8 weken is hierbij geen uitzondering.

Een senioren bed hoeft helemaal niet ouderwets te zijn. Bij Livengo vind je enkel bedden met een moderne uitstraling. En in iedere stijl is er een senioren ledikant mogelijk. Zo kun je jouw favoriete comfortbed helemaal naar eigen smaak vormgeven. En je hebt ‘m binnen 2 weken helemaal gemonteerd in de slaapkamer staan!

Extra hoge bedden van Livengo

Livengo levert jouw droombed op maat, van kwalitatieve materialen die tegen een stootje kunnen. Een bed koop je immers niet voor een paar jaar, maar moet jarenlang meegaan.

Steigerhout comfortbed Modern 3.0 Livengo

Steigerhouten bed ‘Simple 2.0’ heeft standaard een hoge instap, de bedrand komt bij dit model op 50 cm. Lig je liever nog wat hoger? Kijk dan eens bij het bed met fruitkistjes of steigerhout bed ‘Modern 3.0’.

Heb je een ander steigerhouten bed op het oog wat je zou willen op comforthoogte? Bij Livengo is maatwerk mogelijk in hoogte, lengte én breedte, in 1-persoons- of 2 persoonsuitvoering. En wil je je nachtkastjes ook aangepast hebben naar dezelfde hoogte? Dat is ook geen probleem!

Waar moeten seniorenbedden nog meer aan voldoen?

Slaapcomfort, drukvermindering, draagvermogen, flexibiliteit, rolweerstand, ventilatie én vochtregulatie; er zijn vele vereisten waaraan een goed senioren bed aan moet voldoen!

Onze comfortbedden zijn uit te breiden met tal van accessoires die deze voorwaarden kunnen vervullen:

Een hoge kwaliteit matras, perfect afgestemd op jouw lichaam

Een geschikt matras uitkiezen is niet makkelijk. Voor welk materiaal ga ik? Wil ik 1 groot 2-persoonsmatras of 2 losse 1-persoons matrassen? Partners die een bed delen, kunnen verschillende wensen en behoeften hebben op het gebied van slaapcomfort. Ben jij een buikslaper en ligt manlief op zijn zij? Heb jij het snel koud in bed en de ander juist niet? Met onze handige matrassenkiezer selecteer je voor jou en je wederhelft het perfecte matras.

Verhoog de instaphoogte van je bed met een topdekmatras

Met een topmatras verhoog je je instaphoogte met zo’n 4 tot 6 cm, afhankelijk van het type dat je koopt. Naast het feit dat je makkelijker in- en uit bed stapt, neemt je slaapcomfort aanzienlijk toe en ziet het er voor het oog ook direct een stuk luxer uit.

Geef specifieke lichaamsdelen extra ondersteuning met een elektrische lattenbodem

Bij alle senioren bedden van Livengo is het mogelijk om 28-lats elektrische lattenbodems, of 42-lats elektrische lattenbodems in het ledikant te plaatsen. Hierdoor belast je je rug niet onnodig en voorkom of verminder je lichamelijke klachten als rugpijn.

Een goed dekbed, hoeslaken en matrasbeschermer zijn onmisbaar

Zaken als een matrasbeschermer, matrashoes en een goed ademend dekbed zijn ook onmisbaar. Deze beschermen je matras tegen transpiratievocht en houden het langer fris. Zodat jij iedere dag lekker energiek en opgewekt je bed uitkomt. Of je nu 1 of 101 jaar oud bent!

Bestelgemak voor je comfort bed

Een comfortbed is zeer comfortabel, in alle opzichten. En de seniorenbedden van Livengo zijn niet alleen hoger, maar hebben ook een uniek ontwerp. Of je nu fit en actief bent of veel tijd in bed moet doorbrengen: een comfortbed van Livengo past bij je leven van nu én dat van de toekomst.

Heb je een senioren bed gevonden wat je zocht, dan kun je deze eenvoudig online bestellen. Wij nemen binnen enkele dagen contact met je op om de bestelling door te nemen en een leverdatum af te stemmen. Andere slaapcomfort producten kun je uiteraard ook op je gemak doornemen. En het mooie is: al je aankopen heb je binnen 2 weken gemonteerd en wel in huis!

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij nemen uitgebreid de tijd om al je vragen te beantwoorden. Wil je liever een keer langskomen in onze showroom? Je bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

Wijsheid komt met de jaren. Je brein verandert. Je lichaam verandert. En je bed, heb je die al aangepast? Associeer ‘oud’ met ervaren en wijs, en ga voor een comfort bed van Livengo. Want goed slapen is van groot belang!

4 gedachten over “Tegen een comfortbed zeg je geen nee, een hoog bed is altijd een goed idee!”

 • Minne Oujamaa

  Geachte heer, mevrouw,

  Ik zie op uw website een van de weinige bedden die én hoog zijn én de juiste afmetingen heeft voor ons matras: 220-180. Namelijk uw seniorenbed. Mijn vraag is echter: worden deze bedden na bestelling speciaal gemaakt? En zo ja: zou het dan mogelijk zijn dat de onderste plank weggelaten zou worden in het ontwerp, zodat er onder het bed schoongemaakt zou kunnen worden? Of kan dat vanwege het ontwerp niet? Staat het bed niet stabiel dan? Of is het überhaupt niet mogelijk om een aanpassing in het ontwerp te maken?

  Hartelijk dank voor uw reactie.

  Reageren
  • livengo

   Hallo Minne,

   Bedankt voor je reactie! Al onze bedden zijn inderdaad maatwerk bedden en worden na bestelling geproduceerd in onze werkplaats. Voor ons comfortbed Modern 3.0 is het helaas niet mogelijk om de onderste plank weg te laten. Als je benieuwd bent naar de mogelijkheden kun je het beste even contact opnemen met de klantenservice op 040 201 24 13: Moniek kan je alles vertellen over de mogelijkheden van onze bedden.

   Reageren
 • Pim

  Ik vind de comfort hoogte ideaal bij het uit bed stappen. Als ik een bed heb wat de laag is, is het opstaan nog een hele klus. Dat is niet alleen slecht voor mijn gewrichten, maar ook nog eens moeilijk als ik mezelf moet motiveren uit bed te komen.

  Reageren
 • Dankjewel voor dit artikel over comfortbedden. Geinig, wat je beschrijft over comforthoogte vind ik heel herkenbaar al ben ik geen zwangere vrouw of 50plusser. Ik geloof dat het gemakkelijke opstaan bij mij de doorslaggevende factor is. Dat het makkelijker opmaken is daar had ik nog niet eens bij stil gestaan.

  Reageren
Geef een reactie

Neem gerust contact op!

+31 (0)6 26 01 23 79